Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ile kosztuje dzia?ka pod dom w okolicach Warszawy?

kurczak

Recommended Posts

Witam.

Czy ktos z forumowiczow orientuje się ile kosztują grunty pod budowe domu w okolicach Warszawy - np Falenica albo Piaseczno? Znalazlem piekny projekt domu - nie wiem tylko ile trzeba zapłacić za działke - prosze o pomoc.

Pozdrawiam

Zależy w którą stronę.

Baszkówka (gm. Piaseczno) - 40 - 50 zł m2 ale Głosków - już od 50 zł. i trudno jest się stamtąd wydostać.

Mroków, Wola Mrokowska, Stefanowo, Kolonia Warszawska - 60 -80 zł m2 nawet do 100 zł.

Ruda, Marylka k. Tarczyna - 16 - 25 zł m2

Ale już Henryków - 50 -60 zł.

Janoush mój sąsiad w rudzie ma działki do sprzedania po 1700 m2 za niską cenę z tego co pamiętam (stoją skrzynki z prądem).

Ja mam działkę kilkaset metrów od Henrykowa i działka 1200 m2 kosztuje obok mnie ok 60 tys.

Wydaje mi się jednak że ciężko znaleźć uzbrojoną działkę.

janoush dzialki w Nowej Iwicznej sa po 70 do 100 USD za m2, a Jozefoslaw to i nawet 150 USD. Z tym ze uzbrojone po zeby. Sorry za te nazwe :oops: , ale sama miejscowosc i tez Los sa superanckie. Chcemy jednak sprzedac z mezem dzialke po Jozefoslawiem, bo na skutek wysokich cen za metr, ludzie tutaj pokupowali male dzialki i buduja b. wysokie domy zeby zrekompensowac mala powierzchnie dzialek. Domy sa tu tak nackane, ze odechcialo nam sie tam mieszkac. Tak wiec cena dzialki 60 PLN za metr jak dla mnie jest niezla :lol: Tyle ze dobiles mnie brakiem gfazu. :x

:wink:

Ja kupilam rok temu dzialke w Wilczej Gorze (w okolicach szosy na Magdalenke, kolo Bobrowca i Wladyslawowa). 1050m po 19 $ przeliczanych na zlotowki (a kurs byl wtedy dobry). Jest prad, gaz, woda; kanalizacja na etapie projektu, ma byc ok 2005-2006.

Mysle, ze lepsze ceny beda we Wladyslawowie i dalej na poludnie - w Losiu cena dzialek to ok. 50-60 zl.

w Bobrowcu były rok temu działki za ok 25-35 USD/m2. Sporo sprzedają świeżo podzielonych pól i do tych 25-35-tu baksów trzeba wtedy jeszcze doliczyć koszt podciągnięcia prądu, wodociągu i gazu. Jak znajdziesz działkę przy istniejących domach, to prawie napewno będzie gaz, woda i prąd. Kanalizacja w planach, jak w Wilczej Górze. Telefony obrabia Netia, ale trzeba uważać, bo np. ja mam Netię w drodze, ale mnie sukinkoty nie chcą podłączyć. Na bobrowieckich polach - im dalej działka od asfaltu tym bardziej trzeba się liczyć z koniecznością poprawienia drogi.

Ja tez mam Netie i nie zaluj :-? W kwestii dzialki to chce kupic minimum z gazem i elektryka, bo koszty podciagania tego wszystkiego zrownaja sie z cena dzialki z mediami.

Jezdzimy z mezem po okolicach Piaseczna, ale przyznam ze Henrykow Urocze (nie Cudne) to najladniejsza miejscowosc w okolicy, no jeszcze Los

Ja tez mam Netie i nie zaluj :-? W kwestii dzialki to chce kupic minimum z gazem i elektryka, bo koszty podciagania tego wszystkiego zrownaja sie z cena dzialki z mediami.

Jezdzimy z mezem po okolicach Piaseczna, ale przyznam ze Henrykow Urocze (nie Cudne) to najladniejsza miejscowosc w okolicy, no jeszcze Los

Przyjedź i zobacz chotomowskie lasy, a przy okazji może jakaś działeczka w oko Ci wpadnie, zapraszam.

Ceny za uzbrojone w prąd ok.80 pln z gazem 95-100pln.