keri80 14.10.2011 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 (edytowane) Witam. Co mogą/powinni poprawić dekarze na tym etapie, co zostało wykonane niepoprawnie lub mało estetycznie? Za parę dni montaż okien połaćowych, czego dopilnować w szczególności? Jak Waszym zdaniem została wykonana obróbka kominów? Z góry dziękuję za wszelkie opinie. Edytowane 14 Października 2011 przez keri80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
keri80 14.10.2011 20:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
keri80 14.10.2011 21:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zeberr 15.10.2011 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2011 Muszę spytać - gdzie udało Ci się kupić tę dachówkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 15.10.2011 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2011 Bardzo przyzwoicie wykonany dach. Płaskie pokrycie wymaga dużej staranności w wykonaniu kosza. Tu widać małe ugięcie ale to drobiazg. Przy tak wykonanym okapie rynny są stosunkowo nisko i widać dość szeroki pas nadrynnowy. Skoro rury spustowe są jasne to kolano i obejmy powinny być w kolorze rury ale to oczywiście rzecz gustu. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
keri80 15.10.2011 23:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2011 ZaberrDachówka zamawiana w marcu w składzie ZAPOLSKI w Wawie.Andrzej WilhelmiFaktycznie pas jest dość szeroki ale podbitka będzie tego wymagała (osb+styro). Całość orynnowania jest w jednym ciemnym kolorze, to tylko folie zabezpieczające przed rysowaniem zostały nie zerwane aby w następnym etapie nikt ich nie uszkodził. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 16.10.2011 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Ja nie pisałem o pasie podrynnowym tylko o pasie nadrynnowym. Rynna jest stosunkowo nisko do krawędzi dachówki. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mierzej 28.10.2011 23:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2011 Ja też właśnie kładę nibrę G10 w tym kolorze. Dekarze zwracają uwagę, że sporo dachówek jest krzywych: objawia się to lekkim unoszeniem prawej dolnej krawędzi do góry. Patrząc "pod włos" widać, że niektóre dachówki są lekko zadarte do góry. staramy się przebierać i ewentualnie wymieniać. Czy też miałeś ten problem? Czy masz może dachówkę - kominek wentylacyjny? chciałem podejrzeć jak ona wygląda na Twoim dachu. Spróbuję dodać kilka fotek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 29.10.2011 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2011 Deska czołowa dolega do muru . Chyba będzie tam ocieplenie?. To samo z boku lukarny. Faktycznie krzywa . Trzeba było reklamować a nie kłaść. Jan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 29.10.2011 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2011 Wszystko wygląda bardzo ładnie. Pragnę nieśmiało zauważyć, że dachówka to tylko wypalona glina. Ciekawi mnie jak podejdziesz do płytek w łazience. Krzywizna dachówki to jej naturalne piękno. Oczywiście to mój osobisty pogląd i moje wrażenia estetyczne. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
winiu1 29.10.2011 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2011 Święte słowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 30.10.2011 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 Płaci się za proste. I takie muszą być. Jan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 30.10.2011 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 Z całym szacunkiem drogi Janie ale w tej kwestii pozwolę się z Tobą nie zgodzić no chyba, że napiszesz co to znaczy proste. Ja w swojej karierze nie spotkałem prostych dachówek choć wszystkie mieściły się w normie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
winiu1 30.10.2011 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 Niema idealnej dachówki, niema idealnego dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 30.10.2011 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 Proste t/z niezwichrowane . Czy szlag Was nie trafia gdy trafiacie na takie ? Szczególnie karpiówka , która wymaga szczególnej dokładności. Zaczyna się przebieranie , szlifowanie, kombinowanie . A to wszystko czas = pieniądz . Naturalne piękno cenię , zwłaszcza u kobiet. A dachówka ma równo leżeć i nie podskakiwać. Kobieta niekoniecznie. Jan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mierzej 30.10.2011 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 Deska czołowa dolega do muru . Chyba będzie tam ocieplenie?. To samo z boku lukarny. Lukarna już została ocieplona. Co do krzywizn, to widzę, że zdania podzielone. Dzięki za uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
winiu1 30.10.2011 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 Proste t/z niezwichrowane . Czy szlag Was nie trafia gdy trafiacie na takie ? Szczególnie karpiówka , która wymaga szczególnej dokładności. Zaczyna się przebieranie , szlifowanie, kombinowanie . A to wszystko czas = pieniądz . Naturalne piękno cenię , zwłaszcza u kobiet. A dachówka ma równo leżeć i nie podskakiwać. Kobieta niekoniecznie. Jan. Pewnie że szlag mnie trafia, zwłaszcza jak kobieta podskakuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 30.10.2011 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 To wolisz jak leży bez podskakiwania? Jan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 30.10.2011 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 A dla mnie dachówka jak kobieta dostojna, zgrabna, wysmukła i nie przeszkadza mi, że czasami trochę pokrzywiona. Ot życie. Zawsze można ją ułożyć. Faktem jest, że potrzeba trochę czasu. Wszystkim życzę prostych dachów i dachówek. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DACxxxAZ 31.10.2011 00:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2011 pierwszy post zdjecie nr 1 albo krokwie są pijane albo kontry krzywo nabite. widać że papa była mocowana na papioki + podkładka typu 50groszy na wierzch. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts