jacs_1979 14.10.2011 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Cześć,Ponieważ jestem typowym żółtodziobem, moje pytania mogą być dziwne.Mam następujący problem: Moja podłogówka jest zasilana kotłem Defro Duo Pellet Lux. Odpowiedzialny jest on za ładowanie bufora, który natomiast, poprzez zawór mieszający z siłownikiem zasila podłogówkę (i ścienne). Zawór jest sterowany regulatorem pogodowym Promatic D10. Czujnik jest na północnej ścianie. 1. Czy to normalne, że aby w domu było 20 stopni, to temperatura na sterowniku musi być ustawiona na 13-14?2. Ponieważ budynek ma sporo przeszkleń, w słoneczny dzień szybko się nagrzewa, oczywiście północna ściana nadal jest w cieniu, więc pogodówka nie reaguje a dom się przegrzewa. Może potrzebny jest regulator pokojowy podpięty do Promatica? Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 14.10.2011 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 oczywiście północna ściana nadal jest w cieniu, więc pogodówka nie reaguje a dom się przegrzewa Trzeba ocieplić dom żeby miał większą bezwładność lub( i ) przeniesc programator do inego pomieszczenia reprezentatywnego (salon) Przydałoby się nowe zaprogramowanie pogodówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts