trac 15.10.2011 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2011 Witam, Jakiś czas temu dekarze zamontowali mi okna VELUX. Niestety nie jestem pewien co do poprawności ich montażu. Mam wątpliwości, czy 'dziury' pozostawione na rogach nie będą w przyszłości powodować przedostawania się wody przez folię dachową. Dekarze zapewniają, że wszystko jest ok i specjalna rynienka nad oknem będzie odprowadzać wodą poza jej obrys. Proszę pilnie o Wasze opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 15.10.2011 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2011 Te "dziury" to normalka bo inaczej folii wstępnego rycia na okno wywinąć się nie da. Okno powinno mieć jednak niezależną od wstępnego krycia własną osłonę z folii. Może być to gotowy produkt Velux'a lub wykonany przez dekarza. Taka dodatkowa osłona (a w zasadzie podstawowa osłona) chroni przed przeciekiem i bocznymi przewiewami. Upewnij się czy została zamontowana. Okno jest montowane na łatach czyli nad krokwiami, jego futryna (ościeżnica) powinna być ocieplona wełną, którą powinniśmy widzieć w tych "dziurach" lecz jej tam nie ma i to jest błąd. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts