m-333 15.10.2011 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2011 Jak w temacie - stoję przed wyborem jasnego gresu na korytarz - taki sam chciałabym położyć w wiatrołapie (może) i w kuchni. Wiem jednak,że nie każdy rozmiar gresu dobrze wygląda w pomieszczeniu wąskim - dlatego najpierw sugeruję się korytarzem - może ktoś sie orientuje jaki rozmiar wyglądałby tam najkorzystniej?:bash::bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 19.10.2011 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 Miałam ten sam kłopot,jednak wizualki czynią cuda i tak - dobrze wyglądał (mój korytarz metr szerokość 6 metrów długi) w drobnej mozaice, ale ze względów praktycznych - odpuściłam sobie - ilość fugi, czyli miejsc zbierania kurzu i piasku przeraziła mnie. Równie dobrze,jeśli nie lepiej wygladała zupełnie gładka jednobarwna jasna powierzchnia. Zdecydowałam się na płytkę o dużym formacie,dokładnie w formacie korytarza,jednak i ten pomysł musiał odejść w zapomnienie, w mojej okolicy nie ma człowieka,który podjął by się położenia takiego kafla, a ekipa,która mogła by to zrobić, jest z daleka, przez co koszt jest nieadekwatnie wysoki . Wersja ostateczna to kafle o szerokosci korytarza,położone z minimalną fugą. Mam nadzieję,że będzie ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m-333 23.10.2011 14:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2011 Dzięki malka Bardzo mi pomogłaś, mój korytarz ma chyba ok 120 cm, ale myślę,że może uda mi się coś znaleźć o tej szerokości -przynajmniej mam jedna alternatywę więcej No i oczywiście będę zaglądać do dziennika i obserwować postępy u ciebie, bo mój korytarzyk mooooże na wiosnę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 23.10.2011 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2011 u mnie też pewnie na wiosnę, tyko jeszcze nie wiem którą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m-333 24.10.2011 19:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2011 u mnie też pewnie na wiosnę, tyko jeszcze nie wiem którą jak dobrze,że nie jestem sama myślałam,że tylko my tak się wleczemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ikaria 26.10.2011 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 Wszystko zależy od konkretnej szerokości korytarza.Najlepiej by było dobrać gres o dwóch wymiarach z jednej kolekcji.Na korytarz węższe a do kuchni i do wiatrołapu szersze płytki np:Laziohttp://www.opoczno.eu/plytki.php?kolekcja=k097&m=131lub Carrarahttp://www.opoczno.eu/plytki.php?kolekcja=k095&m=131 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Glazurnik_Ekspert 28.10.2011 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2011 Ja polecam duży format i wąskie fugi. Jeśli fachowiec mówi, że układanie takich płytek to problem - najlepiej zmienić fachowca. Każdy porządny glazurnik sobie poradzi: pod spodem kilka porad. http://paniglazurnik.blogspot.com/2011/06/montaz-gres-wielkoformatowy.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts