djdziadek 15.10.2011 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2011 witamWłasnie ekipa skonczyła połozenie elewacji(podoba mi sie) ale nurtuje mnie problem,jaki wystapił.Otóż, zakonczyli o godzinie 17 a o 23 zauwazylem otwierajac okno dachowe,ze na dachówkach sadza sie lód!zaniepokojnony,połozyłem butelkę wody na parapet i odziwo był w niej lód.Zastawiam sie, czy nie zaszkodzi to mojej elewacji.ktos spotkał sie z takim problemem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 15.10.2011 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2011 cholera gdzie ty mieszkasz, że masz już zimę? u mnie na polskim biegunie zimna jeszcze jesień, to może ty gdzieś wysoko w górach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nina.nina 16.10.2011 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 To tylko przymrozek, niemniej jednak woda z tynku nie zdążyła odparować od 17.00 do 23.00 toteż prawdopodobnie wierzchnią warstwę tynku mogło lekko przymrozić a jeśli tak się stało to w najlepszym przypadku pojawią się mikrospękania a w najgorszym w miejscach gdzie zmarzł najbardziej może się skruszać i odpadać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZygmuntRolicz 16.10.2011 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Odpadnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lew 76 16.10.2011 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 a raczej na pewno straci kolor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 16.10.2011 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Kolejna sprawa to taka czy był to tylko przygruntowy przymrozek, czy taki, że się auto skrobało. Poza tym - pytanie jaki dzień - bo jeśli w dzień było słoneczko to może być o.k. Btw - jak rozmawiałem z jednym znajomym co płoty z kamienia nturalnego robi, to stwierdził, że bał się czy cement chwyci, ale jak sprawdział o 16 to było ok, fuga był twarda, bo słoneczko ładnie przygrzewało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
djdziadek 17.10.2011 04:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 był to mróz,lód na aucie ......zamarzła woda i rzeczywiscie na tej scianie,co skonczyli,po dokladniejszym przyjrzeniu-sa widoczne mikropekniecia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nina.nina 23.10.2011 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2011 Moim zdaniem nie odpadnie ale będzie na pewno szybciej się "starzał". Bo jeśli są to tylko mikrospękania, które nie przybrały wyraźnie widocznej postaci/formy "pajęczyny" to nie ma co się przedwcześnie stresować. A dokładne skutki tego będzie i tak można ocenić dopiero w przyszłym sezonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ozi27 23.10.2011 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2011 Witam,wiele lat kladlem tynki,teoretycznie tynk nie powiniem odpasc,problemem moze byc to iz przy nawet malym przymrozku,tynk nie zdazyl zwiazac z gruntem kwarcowym,zrobil sie tzw film pod spodem ale w/w tynk tez jest w dalszym ciagu mokry i na drugi dzien bedzie wiazal dalej i jest szansa ze "przyklei" sie do gruntu.Trzymac bedzie ale fakt moze to na estetyce sie odbic jezeli juz wyszly mikropeknecia to efekt zbyt szybkiego skurczenia sie tynku czyli woda zostala nagle zmrozona to samo sie dzieje latem jak "madra" ekipa kladzie tynk niby o 4-tej rano wiedzac ze o 9-ej bedzie ukrop 30C'.skutki beda widoczne po tygodniu,powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts