Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam.Posiadam już warunki i pozwolenie na budowę przyłącza kanalizacji.

Problem w tym że przez działke biegnie kanaliza 160 tylko że nie ma na niej studzienki.

W papierach wodociągów jest a w rzeczywistości nie.

Wiec musze zamointować dwie studzienki jedna na załamaniu przelotowa i druga na kanalizacji z dopływem lewym.

Ptania;

Czy mogę zastosować kinetę zbiorczą i jeden dopływ zaślepić czy musi być z dopływm jednostronnym?

Jeżeli przy kopaniu okaże się nie trafimy na kielich to jak podłączyć kinetę do bosych końców obciętej rury, czy można zastosować mufę?

https://forum.murator.pl/topic/161770-jak-zamontowa%C4%87-studzienk%C4%99-na-istniej%C4%85cej-kanalizacji/

możesz zaślepić jeden dopływ są nawet takie kinety z oryginalnym zaślepieniem lub takie do wycinania,

możesz połączyć na mufie tylko takiej przeznaczonej do takich połączeń

Możesz wymurować klasyczną studzienkę na rurze a później górną część rury odciąć gumówką.

Ale ja tam specem nie jestem - widziałem natomiast jak ktoś tak robił.

Możesz wymurować klasyczną studzienkę na rurze a później górną część rury odciąć gumówką.

Ale ja tam specem nie jestem - widziałem natomiast jak ktoś tak robił.

tak też się robi i nie trzeba murować tylko kręgi z betoniarni zamówić