roberts78 15.10.2011 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2011 Witam.Posiadam już warunki i pozwolenie na budowę przyłącza kanalizacji.Problem w tym że przez działke biegnie kanaliza 160 tylko że nie ma na niej studzienki.W papierach wodociągów jest a w rzeczywistości nie.Wiec musze zamointować dwie studzienki jedna na załamaniu przelotowa i druga na kanalizacji z dopływem lewym.Ptania;Czy mogę zastosować kinetę zbiorczą i jeden dopływ zaślepić czy musi być z dopływm jednostronnym?Jeżeli przy kopaniu okaże się nie trafimy na kielich to jak podłączyć kinetę do bosych końców obciętej rury, czy można zastosować mufę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajmanxxl 16.10.2011 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 możesz zaślepić jeden dopływ są nawet takie kinety z oryginalnym zaślepieniem lub takie do wycinania,możesz połączyć na mufie tylko takiej przeznaczonej do takich połączeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkii 16.10.2011 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Możesz wymurować klasyczną studzienkę na rurze a później górną część rury odciąć gumówką.Ale ja tam specem nie jestem - widziałem natomiast jak ktoś tak robił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajmanxxl 16.10.2011 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Możesz wymurować klasyczną studzienkę na rurze a później górną część rury odciąć gumówką. Ale ja tam specem nie jestem - widziałem natomiast jak ktoś tak robił. tak też się robi i nie trzeba murować tylko kręgi z betoniarni zamówić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 17.10.2011 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 chodziło chyba o "murowanie" kinety w studzience z kręgówchoć to chyba szybsze i tańsze (?) będzie zastosowanie studzienek pcv315 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts