robert_core 19.10.2011 10:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 Polecam okno Fakro z szybą U5 lub U6 np. w modelu FTP-V . Okno takie kosztuje normalne pieniądze a przy tym prezentuje dobrą jakość i parametry. Najważniejsze jednak jest nie zapomnieć o dociepleniu ramy. Nie trzeba inwestować w oryginalne zestawy . Można kupić wełnę Isovera Multimax gr.3cm , która ma najlepszą "lambdę " na rynku i jedną taflą docieplić jedno okno. System sprawdzony , dobry i w normalnych pieniądzach pozdrawiam Dzieki za konkretną radę. Napisz proszę jakie okno wyłazowe byś polecił? czy warto wchodzić w koszty, czy wystarczy ten najprostszy i najtańszy wyłaz Fakro? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek Kulik 19.10.2011 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 Jeśli pomieszczenie nieogrzewane to sprawa jest prosta , polecam model WLI 54x86 jeśli mielibyśmy trzymać się Fakro.Z doświadczenia nie kupuj 45x75 ponieważ dla większości osób jest za mały.Jeśli pomieszczenie jest ogrzewane to trzeba zastosować okno wyłazowe i wtedy FWL lub FWR w zależnośi czy otwieranie na lewo czy na prawo.W tych modelach wszystkie wymiary nadają się do swobodnego wychodzenia pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert_core 19.10.2011 18:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 Jeśli pomieszczenie nieogrzewane to sprawa jest prosta , polecam model WLI 54x86 jeśli mielibyśmy trzymać się Fakro. Z doświadczenia nie kupuj 45x75 ponieważ dla większości osób jest za mały. Jeśli pomieszczenie jest ogrzewane to trzeba zastosować okno wyłazowe i wtedy FWL lub FWR w zależnośi czy otwieranie na lewo czy na prawo. W tych modelach wszystkie wymiary nadają się do swobodnego wychodzenia pozdr Dzięki, ale czy model WLI nie jest zbyt drogi? może jednak model WSZ 54x75 wystarczyłby, jak sądzisz? Co do reszty okien to rozważam takie opcje: 1. okna do pokoi FTP-V U5 - 2 szt. ( szkoda że takie drogie) 2. okna do łazienki - FTU-V U3 - 2 szt.+ 1 szt. nad schody Do wszystkich okien kołnierze EHV-AT Thermo. A może masz inna, lepszą konfigurację? Pozdrawiam Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek Kulik 20.10.2011 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2011 WSZ ma kopułę z pleksy a WLI , WGI są oszklone , z czego zewnętrzna jest hartowna - jak dla mnie znaczna różnica pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plawgo 15.11.2011 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 Witam!Jestem na etapie zamawiania okien Fakro i mam dylemat : zdecydowany jestem na rolety zewnętrzne ARZ Z-Wave i nie wiem czy poczekać z ich montażem i kupnem do wiosny? Prawdopodobnie nie zamknę SSZ z oknami pionowymi jeszcze w tym roku... a obawiam się ,że może się na nie ktoś połakomić.Jak Wy rozwiązaliście podobne problemy? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 16.11.2011 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 Poczekać. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plawgo 16.11.2011 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 Poczekać. Pozdrawiam. I takie konkretne odpowiedzi lubię! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
photos 16.11.2011 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 Ja bym powiedział troszkę inaczej ale to zależy od pewnego czynnika. Mianowicie czy masz gdzie te rolety przechować?Chodzi o to że okna dachowe raczej nie tanieją a wręcz co roku cennik idzie o kilka oczek do góry. Jeżeli możesz sobie pozwolić aby zamrozić te pieniądze w postaci kupna rolet i przechowania ich do momentu montażu, będzie to lepszy wybór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plawgo 16.11.2011 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 Ja bym powiedział troszkę inaczej ale to zależy od pewnego czynnika. Mianowicie czy masz gdzie te rolety przechować? Chodzi o to że okna dachowe raczej nie tanieją a wręcz co roku cennik idzie o kilka oczek do góry. Jeżeli możesz sobie pozwolić aby zamrozić te pieniądze w postaci kupna rolet i przechowania ich do momentu montażu, będzie to lepszy wybór Na razie nie mam ich gdzie przechować. Ale dzięki za sugestie! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plawgo 23.03.2012 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2012 Odświeżę trochę temat. Mam zamontowane okna fakro z kołnierzami thermo , jak sprawdzić najlepiej czy docieplenie zostało położone prawidłowo? Na pewno w 3 oknach brakuje po bokach wełny. Teraz po zimie przyjrzałem im się dokładniej i sam już nie wiem,czy moi dekarze tak sobie "docieplili" ,jak chcieli ,czy może pozostawili docieplenie innym?Jak na mój gust trochę za dużo wełny docieplającej z okien zostało mi po montażu!Reklamować od razu czy poczekać? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 24.03.2012 01:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2012 A na co chcesz czekać? Poproś serwisanta Fakro o opinię. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plawgo 24.03.2012 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2012 Tak też zrobię! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plawgo 30.03.2012 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 Po wizycie serwisantów z Fakro potwierdziło się , to co przypuszczałem... : "nieprawidłowo zamontowane kołnierze XDP wraz z wełną owczą , zaleca się poprawić montaż upychając wełnę zgodnie z instrukcją". Mój dekarz bardzo się zdziwił , że popełnił jakiś błąd przy montażu... coś mi tam próbował wcisnąć, że okna podwójne i się nie dało - nie wiem o co mu chodziło? Ma w każdym razie przyjechać i zobaczyć jak to wygląda.Zobaczymy... Niestety mam pokrycie z blachodachówki z posypką ( metrotile ) i próba demontażu okna może chyba uszkodzić panele? Miał ktoś z Was taki problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 30.03.2012 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 Okna nie poptrzeba demontować tylko pokrycie wokół okna. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 31.03.2012 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 Też montowałem kołnierze XDP i żadnych resztek wełny mi nie zostało ( wszystko zostało położone wokół okien ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plawgo 01.04.2012 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 No to miałeś szczęście ... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 01.04.2012 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 Szczęściu trzeba pomóc. PS jesli prowadzisz budowę systemem gospodarcym to masz ,,drugi etat '' i nie ma zmiłuj jak chcesz mieć dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plawgo 01.04.2012 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 100% racja! Trochę "głębiej " spojrzałem na okna , poczytałem , popytałem... i doszedłem do tego ,że coś nie jest tak z tym ociepleniem! Teraz czekam na poprawki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 01.04.2012 23:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 I tak trzymać, niestety ale cytując klasyka - kontrola podstawą zaufania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plawgo 10.04.2012 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2012 Mam jeszcze inny problem i pytanie do fachowców. To , że mam źle założone kołnierze XDP to jedno, a drugie ,okna mam zbyt wysoko założone gdzieś o jakieś 20 cm ( dół na wys. ok 180 cm). Mnie to zbytnio nie przeszkadza ...ale żonie to owszem.Można na etapie założonego pokrycia z blachodachówki z posypką ,ponownie osadzić okno niżej ,bez większego uszczerbku na pokryciu? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts