darianus 31.03.2015 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2015 Oczywiście oszczędność energii jest niewątpliwa, wynika ona z obniżenia średniej temp w mieszkaniu, jeśli komuś odpowiada taki komfort cieplny to może zróżnicować temp dzienną i nocną, u siebie tak robię i uważam, że warto. Jest to możliwe przy podłogówce wszędzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kbab 31.03.2015 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2015 Podłogówkę mam na całości, u mnie temp dzienna 21,5*, nocna 20*, klimą i kominkiem podnoszę komfort cieplny na żądanie do 24-25*. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo1 31.03.2015 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2015 (edytowane) Podłogówkę mam na całości, u mnie temp dzienna 21,5*, nocna 20*, klimą i kominkiem podnoszę komfort cieplny na żądanie do 24-25*. Dla jasności (i rozwiania wątpliwości min kolegi darianus'a): podane temp. to ustawienia sterownika czy faktycznie osiągane w domu? Na potrzeby tego wątku musimy to rozgraniczać. Przy obniżaniu temp nocnych na sterownikach o np 1,5 stopnia, faktyczna temperatura spadnie mniej i zapewne (w zależności od akumulacji/izolacji budynku) na krótko, Edytowane 31 Marca 2015 przez przemo1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kbab 31.03.2015 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2015 Temp dzienna 21,5* dotyczy salonu na dole, w sypialniach na górze nie przekracza 20-21*, tak jest ustawione na programatorze i dopasowana podłogówka. Kocioł gazowy nie pozwala na temp niższą niż 20* w godz nocnych w całym domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JTKirk 01.04.2015 04:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2015 Podłogówkę mam na całości, u mnie temp dzienna 21,5*, nocna 20*, klimą i kominkiem podnoszę komfort cieplny na żądanie do 24-25*. to się nazywa komfort Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts