robin31 16.10.2011 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Mam pytanie jak odnowić stary piec kaflowy,czym wypełnić szczeliny miedzy kaflami.Czy istnieją jakieś farby do malowania kafli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 16.10.2011 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Mam pytanie jak odnowić stary piec kaflowy,czym wypełnić szczeliny miedzy kaflami. Czy istnieją jakieś farby do malowania kafli. Malowanie kafli odradzam. Ich kolor to glazura wypalana w temperaturze ca 1000 st C. Szczeliny możesz wypełnić elastyczną fugą do glazury dobrej jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robin31 16.10.2011 17:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 A jakby obłożyć piec płytkami tylko jakiego kleju użyć,no i czy nie pogorszyło by to właściwości grzewczych.Dodam że ja w tym piecu pale ,piec grzeje rewelacyjnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 16.10.2011 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 (edytowane) Piec to dzieło zduna (99% ). Czyli rzemieślnika , który wiedział co robi. Pokaż ten piec , zanim zaczniesz go psuć... Edytowane 16 Października 2011 przez eniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 16.10.2011 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Witam.Po co chcesz obkładać piec kaflowy płytkami ... ?Po co chcesz cokolwiek robić jak dobrze funkcjonuje?Fugi i tak będą się wykruszać - piec rośnie i kurczy się podczas pracy. Jedynie fugi elastyczne (silikonowe z kartusza) w pełni mogą zrobić to o co Ci chodzi.Nie ma farby czy też szkliwa, która po pewnym czasie nie zaczęła by się łuszczyć i odpadać z takiego pieca.Tak jak nie ma kleju, który by nie odpadł sam z siebie ze szkliwa na kaflu. To tylko kwesta czasu. Szkliwo na kaflu stanowi nienasiąkliwy "film", który nigdy nie zespoi kafla z czymś co się do niego przyklei lub tym, czym się go pomaluje.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mki1719508566 17.10.2011 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 Farby do ceramiki.. to może być pomysł na odnowienie kafli .. Farby do malowania na szkle zdecydowanie odradzam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 17.10.2011 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 Witam. Farby do ceramiki.. to może być pomysł na odnowienie kafli .. Napisz człowiekowi konkretne ich nazwy i rodzaje i zaproponuj jak to zrobić. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mki1719508566 17.10.2011 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 Witam. Napisz człowiekowi konkretne ich nazwy i rodzaje i zaproponuj jak to zrobić. Pozdrawiam. Kurcze.. co się dziej Forest napisał do mnie człowieku.. O nie ! On napisał "napisz człowiekowi" .. a już liczyłem na zmiany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 17.10.2011 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 Kurcze.. co się dziej Forest napisał do mnie człowieku.. O nie ! On napisał "napisz człowiekowi" .. a już liczyłem na zmiany a co miał powiedzieć ty .........baranie:D:D powiedz jakie to są farby itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 17.10.2011 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 Dobrý den.Buďte konkrétní člověk z jejich názvů a typů, a navrhnout, jak to udělat.Zdravím. Lepiej ... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 17.10.2011 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 Oj tam, oj tam ... Czepiacie się ! Chłop pańszczyznę odrobił, bączkaaż w czterech watkach puścił , a wy go naciskacie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robin31 17.10.2011 17:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 Tak wygląda ten piec ,pomieszczenie w którym się znajduje będzie remontowane,nowe drzwi ,jakieś panele ,tylko nie wiem co z tym piecem zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 17.10.2011 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 Tak wygląda ten piec ,pomieszczenie w którym się znajduje będzie remontowane,nowe drzwi ,jakieś panele ,tylko nie wiem co z tym piecem zrobić. Piec to podstawowe ogrzewanie ? Te białe mazgaje to Twoje próby ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mki1719508566 17.10.2011 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 Oj tam, oj tam ... Czepiacie się ! Chłop pańszczyznę odrobił, bączka aż w czterech watkach puścił , a wy go naciskacie... W przeciwieństwie do Ciebie pracuje aktywnie budując z kafli ... czas na pisanie na FM mam w przerwach . Eniu minimum 2800 wpisów ,od grudnia 2010 czyli 10 miesięcy - 280 w miesiącu , ciekawe ile jest wszystkich Eniu;) co Ty robisz poza pisaniem na FM;) ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robin31 17.10.2011 17:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 Tak piec to podstawowe ogrzewanie ,w drugim pokoju tez mam piec nowy ładnie się prezentuje ,lecz ten nowszy grzeje gorzej od tego starego .Tam gdzie są te białe mazgaje był wymieniany kafel i to białe to jest glina dokładnie nie wiem jaka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mki1719508566 17.10.2011 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 Masz nowy piec to może i kontakt do zduna co go budował ? Może poprawi i ten stary ? Mazanie fugą z tuby po glinie odradzam.. dopiero byś sobie upaćkał kafle .. A tak w ogóle z jakiego rejonu Polski jesteś ? Może podpowiem adres zduna gdzieś blisko Ciebie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 17.10.2011 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 Tak piec to podstawowe ogrzewanie ,w drugim pokoju tez mam piec nowy ładnie się prezentuje ,lecz ten nowszy grzeje gorzej od tego starego . Tam gdzie są te białe mazgaje był wymieniany kafel i to białe to jest glina dokładnie nie wiem jaka . Tak myślałem . Może ktoś "umiejętnie" naprawiał górę paleniska, lub osadzenie drzwi. Ale skoro dobrze grzeje.... Musisz chyba polubić ten piec . Kafel można znaleźć identyczny (popytaj zdunów w okolicy , może na allegro , może poszwendaj się po innych forach pokazując fotkę. Jak wymienisz ten nieszczęsny kafel , to chyba nie będzie tak źle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 17.10.2011 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 W przeciwieństwie do Ciebie pracuje aktywnie budując z kafli ... czas na pisanie na FM mam w przerwach . Eniu minimum 2800 wpisów ,od grudnia 2010 czyli 10 miesięcy - 280 w miesiącu , ciekawe ile jest wszystkich Eniu;) co Ty robisz poza pisaniem na FM;) ?? Koordynuję pracę "wszystkich" Eniu i ...konserwuję komputer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mki1719508566 17.10.2011 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 Koordynuję pracę "wszystkich" Eniu i ...konserwuję komputer A JAK BĘDZIE TA KONSERWA ? Komputerowa z cebulką czy w pomidorach ? Może bardzie branżowa z szamotem lub gliną ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 17.10.2011 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 Witam. Tak wygląda ten piec ,pomieszczenie w którym się znajduje będzie remontowane,nowe drzwi ,jakieś panele ,tylko nie wiem co z tym piecem zrobić. Wytrzyj ładnie i będziesz miał "vintage" w domu ... znajomi będą Ci zazdrościć jak zobaczą jak grzeje - staniesz się ikoną i znawcą trendów ... W przeciwieństwie do Ciebie pracuje aktywnie budując z kafli ... ?? Ja tam przyjąłem taktykę budownictwa kaflowego nie aktywnego ... ale o tym za południową granicą jeszcze pewnie nie słyszeli ... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts