Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

żle zamontowane drzwi balkonowe

Recommended Posts

Witam,

bardzo prosze o radę, mam zamontowane drzwi balkonowe, jednak po przyłożeniu 2metrowej poziomicy okazało się ze nei trzymaja pionu ościeża, na dole jest szpara około 1 cm, z kolei ramy z okenm sa w kszałcie kabłąka. Dzis Pan montazysta powiedział ze wbije kliny zeby wyrównac oscieza a ramy z oknami bedziemy reklamowac i firma od okien zobaczy co sie da z tymi kabłąkami zrobić. Czy mam się na to zgadzac czy od razu reklamowac w firmie.

a kto przyjmował reklamacje?Firma gdzie kupiłaś czy montażysta?

Dla świętego spokoju poinformuj sprzedawce o sytuacji aby później nie mówił że nic o tym nie wiedział itd!

ewidentnie gdzieś szukano oszczędności na montazu

okna kupilam w firmie sprzedajacej w naszym mieście wraz z montazem, firma zamowila okna u producentaprzywieźli i wstawili. Mam jeszcze jeden problem zamontowali mi okna wykuszowe ktore wystaja poza mur, a okno do wolego oka jest calkowicie za małe pianki po bokach jest po 8 cm.Ale o tym nawet nie chca rozmawiac, z dom trzeba jakos do uzytku doprowadzic, sprawa ciagnie sie juz pol roku i nie moge ruszyc dalej

zamontowali mi okna wykuszowe ktore wystaja poza mur, a okno do wolego oka jest calkowicie za małe pianki po bokach jest po 8 cm.

Na wykuszu mogli się walnąć na pomiarze i inaczej nie dali rady zamontować. Co do wolego oka to niekoniecznie, łukowe okno (najczęściej) to wycinek okręgu i jeśli otwór w murze ma z niewiele wspólnego z owym okręgiem takie mogą być efekty, choć powinno być to wyjaśnione na pomiarze a nie teraz.

Racja! o wszystkich niedoskonałosciach nadprozy itd itp firma dowiaduje się przy pomiarach ale to chyba jej zadanie aby Cię poinformować że np 1 nadproze jest nizej i okna beda na różnej wysokosci i zaproponować jakieś rozwiazanie!

Wycena z projektu to jedno a pomiary i prawidłowe wstawianie to drugie! Z tym łukiem to może tak być jak powiedział ivo! Firma zrobiła szalunek na oko zalali i cos wyszło a później już nie dało rady dopasowac do tego łuku...

Pół roku? współczuje ...

tak to jest jak już dostanie wykonawca pieniądze,cieżko doprosić się o reklamacje! Pisma z sądu napewno przyspieszają!Bo jak byś wpłaciła zaliczke a nie doplaciła reszty to napewno by robili wszystko by było ok:)

tak to jest jak już dostanie wykonawca pieniądze,cieżko doprosić się o reklamacje! Pisma z sądu napewno przyspieszają!Bo jak byś wpłaciła zaliczke a nie doplaciła reszty to napewno by robili wszystko by było ok:)

Oj nie masz racji:) Ja Klientów ktorzy coś sobie niedopłacili traktuję gorzej, niż tych, którzy się uregulowali w całości nie zważając na reklamację.

Dla mnie argument zatrzymanej "kasy" jest zwykłym "łobuzerstwem".