anna1235 16.10.2011 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Witam,bardzo prosze o radę, mam zamontowane drzwi balkonowe, jednak po przyłożeniu 2metrowej poziomicy okazało się ze nei trzymaja pionu ościeża, na dole jest szpara około 1 cm, z kolei ramy z okenm sa w kszałcie kabłąka. Dzis Pan montazysta powiedział ze wbije kliny zeby wyrównac oscieza a ramy z oknami bedziemy reklamowac i firma od okien zobaczy co sie da z tymi kabłąkami zrobić. Czy mam się na to zgadzac czy od razu reklamowac w firmie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 17.10.2011 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 a kto przyjmował reklamacje?Firma gdzie kupiłaś czy montażysta?Dla świętego spokoju poinformuj sprzedawce o sytuacji aby później nie mówił że nic o tym nie wiedział itd!ewidentnie gdzieś szukano oszczędności na montazu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna1235 17.10.2011 18:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 a kto przyjmował reklamacje?Firma gdzie kupiłaś czy montażysta? Dla świętego spokoju poinformuj sprzedawce o sytuacji aby później nie mówił że nic o tym nie wiedział itd! ewidentnie gdzieś szukano oszczędności na montazu okna kupilam w firmie sprzedajacej w naszym mieście wraz z montazem, firma zamowila okna u producentaprzywieźli i wstawili. Mam jeszcze jeden problem zamontowali mi okna wykuszowe ktore wystaja poza mur, a okno do wolego oka jest calkowicie za małe pianki po bokach jest po 8 cm.Ale o tym nawet nie chca rozmawiac, z dom trzeba jakos do uzytku doprowadzic, sprawa ciagnie sie juz pol roku i nie moge ruszyc dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 17.10.2011 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 ... sprawa ciagnie sie juz pol roku i nie moge ruszyc dalej Adwokat + odpowiednie pismo. Tylko w ten sposób zdyscyplinujesz patałachów. 8 cm pianki jest niedopuszczalne !!! (nawet w Bangladeszu ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IVO333 17.10.2011 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 zamontowali mi okna wykuszowe ktore wystaja poza mur, a okno do wolego oka jest calkowicie za małe pianki po bokach jest po 8 cm. Na wykuszu mogli się walnąć na pomiarze i inaczej nie dali rady zamontować. Co do wolego oka to niekoniecznie, łukowe okno (najczęściej) to wycinek okręgu i jeśli otwór w murze ma z niewiele wspólnego z owym okręgiem takie mogą być efekty, choć powinno być to wyjaśnione na pomiarze a nie teraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 18.10.2011 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 Racja! o wszystkich niedoskonałosciach nadprozy itd itp firma dowiaduje się przy pomiarach ale to chyba jej zadanie aby Cię poinformować że np 1 nadproze jest nizej i okna beda na różnej wysokosci i zaproponować jakieś rozwiazanie!Wycena z projektu to jedno a pomiary i prawidłowe wstawianie to drugie! Z tym łukiem to może tak być jak powiedział ivo! Firma zrobiła szalunek na oko zalali i cos wyszło a później już nie dało rady dopasowac do tego łuku...Pół roku? współczuje ...tak to jest jak już dostanie wykonawca pieniądze,cieżko doprosić się o reklamacje! Pisma z sądu napewno przyspieszają!Bo jak byś wpłaciła zaliczke a nie doplaciła reszty to napewno by robili wszystko by było ok:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 18.10.2011 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 tak to jest jak już dostanie wykonawca pieniądze,cieżko doprosić się o reklamacje! Pisma z sądu napewno przyspieszają!Bo jak byś wpłaciła zaliczke a nie doplaciła reszty to napewno by robili wszystko by było ok:) Oj nie masz racji:) Ja Klientów ktorzy coś sobie niedopłacili traktuję gorzej, niż tych, którzy się uregulowali w całości nie zważając na reklamację. Dla mnie argument zatrzymanej "kasy" jest zwykłym "łobuzerstwem". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 18.10.2011 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 nie mówie o zatrzymaniu kasy My robimy tak. 1zaliczka 2reszta po zamontowaniu no i klient oglada itd podpisuje odbiór dostaje fakture i płaci! nie mówie tu o reklamacji szyby bo jest rysa itp Mówie o błednym montazu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna1235 21.10.2011 18:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 przyszli Panowie od okien popchneli okno zapiankowali, kawał tynku odleciało, i okazało sie ze po wszytkim jest jeszcze gorzej, chyba zostaje sąd, ma ktos moze doswiadczenie jakie sie kroki podejmuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts