Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

bruli.pl

czp01

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wiesz co - Ja bardziej odniosłem się do tego co napisał Czesław. Podejrzewam, że znajdzie się spora grupa osób, które po prostu kupią nowy ster bez żadnych zamian. Część z nich być może po jakimś czasie będzie chciała to sprzedać niezależnie. Na razie to puste gdybanie. Zwróciłem uwagę Animusowi na taką możliwość.

eCoala nie kupisz.

eCoala nie kupisz.

Wiesz co - fajnie wpaść i czepiać się słówek.;). Pisałem wyraźnie o używanych sterownikach nie nowych. Poza tym zaprzeczasz sobie sam. Najpierw cytujesz Zbycha i piszesz, że każdy może robić ze swoim sterem co zechce, by po chwili napisać, że coala nie kupię. Nowego nie kupię na pewno. Używane - po zmianie platformy sprzętowej może się pojawią gdzieś w ogłoszeniach.

Kto jest w posiadaniu obecnego sterownika jest jego właścicielem i może z nim zrobić co zechce.
Dlatego w następnym poście naszego pisania napisałem
Jeżeli będziesz swojego chciał sprzedać a zastosować inny to masz rację ale wtedy nie masz możliwości kupienia po zmianach. Tak myślę że to będzie na zasadzie wymiany za dopłatą. Jak swojego sprzedaż (w co wątpię) to już pozamiatane :)

I za tak tanie pieniądze byś sprzedał? :)

Dlatego cena za coale nie będzie niższa jak za bruli a że to elektronika to tak szybko się nie zużywa i cena będzie wysoka.

Myślę że B...... co podpioł sobie inny ster woli odzyskac kilka setek niż mieć coale na biurku :)

A co do starzenia się elektorniki to akurat jest odwrotnie, to co dziś kupiłeś wczoraj było stare :p ( tu oczywiście sterowniki ES ratują darmowe aktualizacje softu).

Myślę że B...... co podpioł sobie inny ster woli odzyskac kilka setek niż mieć coale na biurku :)

A co do starzenia się elektorniki to akurat jest odwrotnie, to co dziś kupiłeś wczoraj było stare :p ( tu oczywiście sterowniki ES ratują darmowe aktualizacje softu).

Nie myślałem o starzeniu się w formie rozwoju elektroniki bo to jest na pewno a w formie pracy danego sterownika i jego zużycia.

Nie myślałem o starzeniu się w formie rozwoju elektroniki bo to jest na pewno a w formie pracy danego sterownika i jego zużycia.
W tej formie również się starzeją, pojemności kondensatorów się zmniejsza, przekaźniki się zużywają i wiele innych części ma prawo się zużyć nic nie jest wieczne.

• 2 weeks później...
No to ja wczoraj 22- listopada trochę przekombinowałem z ustawieniami brulego. Efekt nieprawidłowo zabezpieczonej instalacji widoczny na wykresach i sam nie wiem ile, czy 20 czy 40 litrów wody przelanej przez naczynie wzbiorcze do kotłowni. Będę musiał zrobić " wizję lokalną " tego co zaszło ale pod kontrolą. Wstępne ustalenia, bruli załączył pompę CWU której fizycznie nie ma a wyłączył pompę CO, która u mnie dogrzewa jednocześnie CO i CWU.

• 1 month później...
Witam

Chce sobie zaktualizować bruliego ale z pliku bcf . Ostatnio to robiłem jakoś przy użyciu innego updatera i było ok.

No teraz jakoś mi to nie wychodzi bo coś na pewno robię nie tak - może mnie ktoś oświeci jak to zrobić ????? :yes:

Otwórz aktualizatora jak będzie połączenie to wduś lewy shift i kliknij aktualizuj,wyskoczy okno a resztę to już chyba wiesz :)

Zmieniłem wczoraj soft na nowszy 0.1.17.22 i za wczorajszą dobę spalanie skoczyło mi z 25 na 30 kg a na zewnątrz nie jest zimniej a tak samo mam ustawione spalanie grupowe. Albo coś mi się przestawiło albo te ostatnie poprawki dla mojej kotłowni mają negatywny skutek :)

Jak ustalę w czym problem to oczywiście napiszę :)