karoka65 24.06.2012 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2012 Przewody sięgają bo mam wysoki kocioł ?. Gdzie pomieścić-przykręcić te skrzynki ? Przewody możesz sobie przedłużyć bez problemu jak będzie coś nie tak. Mój również jest wysoki ale wystarczyło. Sterownik możesz przykręcić nawet do ściany za kotłem albo postawić na kotle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 24.06.2012 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2012 Wpisać można:http://zdalnie.techsterowniki.pl tam masz przykład jednego sterownika testowego, można sobie zobaczyć. Instrukcję od ST-500 można pobrać ze strony tech-a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 24.06.2012 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2012 Soft do Bruli jest jak i nakładka do Brucera, minertu wstawił nawet filmik na Yt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 24.06.2012 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2012 Przewody możesz sobie przedłużyć bez problemu jak będzie coś nie tak. Mój również jest wysoki ale wystarczyło. Sterownik możesz przykręcić nawet do ściany za kotłem albo postawić na kotle. Nie chcę sztukowanych przewodów w kotłowni . Na kotle nie ma gdzie nie da rady mam pionowe kanały,na zasobniku jedynie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 24.06.2012 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2012 Nie chcę sztukowanych przewodów w kotłowni . Na kotle nie ma gdzie nie da rady mam pionowe kanały,na zasobniku jedynie . Skrzynkę, gdzie siedzi serce sterownika Bruli sam mocuję za koszem zasypowym, tak, aby jedne kabelki starczyły na górę a drugie na czujnik podajnika. Jak myślisz o bruli - to moim zdaniem bardzo fajny sterownik, jak chodzi Tobie tylko o możliwość sterowania oraz wizualizacji przez neta, to możliwe,że mniejszym kosztem dostosujesz obecnego ST-37 do modułu ST-500 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 24.06.2012 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2012 Zmierz jaki masz wysoki kocioł a ja zmierzę swój. Nie pamiętam dokładnie ale chyba czujnik podajnika był nie za długi ale wystarczył.To nie żadne wielkie sztukowanie, najwyżej ze 20 centów przewodu ale i tak nie wiadomo czy będzie potrzebny taki zabieg.Piotrek42, Suspenser mają N-ki a to też rosłe kotły, czp ma olbrzyma Kielara i tak samo na Bruli przeszedł.Sterownik nie jest plombowany, jak chcesz podłączyć czujniki zewnętrzny i wewnętrzny to też musisz wpiąć przewody do sterownika.Możesz poczekać na ten moduł do Techa jak proponuje Jarecki, może wytestują go do sezonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 24.06.2012 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2012 Skrzynkę, gdzie siedzi serce sterownika Bruli sam mocuję za koszem zasypowym, tak, aby jedne kabelki starczyły na górę a drugie na czujnik podajnika. Jak myślisz o bruli - to moim zdaniem bardzo fajny sterownik, jak chodzi Tobie tylko o możliwość sterowania oraz wizualizacji przez neta, to możliwe,że mniejszym kosztem dostosujesz obecnego ST-37 do modułu ST-500 Muszę przejść się o kotłowni i zmierzyć ale to kawał kotła wysoki jest .Za koszem podwiesić niezła myśl może pracować w pionie nie zaleje się i nie zaburzy to chłodzenia wnętrza . Fajny to pojęcie względne ,szukam czegoś co uwolni mnie od kotłowni ,wiem że troszkę brakuje mu do ecoala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 24.06.2012 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2012 Zmierz jaki masz wysoki kocioł a ja zmierzę swój. Nie pamiętam dokładnie ale chyba czujnik podajnika był nie za długi ale wystarczył. To nie żadne wielkie sztukowanie, najwyżej ze 20 centów przewodu ale i tak nie wiadomo czy będzie potrzebny taki zabieg. Piotrek42, Suspenser mają N-ki a to też rosłe kotły, czp ma olbrzyma Kielara i tak samo na Bruli przeszedł. Sterownik nie jest plombowany, jak chcesz podłączyć czujniki zewnętrzny i wewnętrzny to też musisz wpiąć przewody do sterownika. Możesz poczekać na ten moduł do Techa jak proponuje Jarecki, może wytestują go do sezonu. Wszystko będzie zależało od tego co Tech ma do zaproponowania ,jak to jakaś wersja okrojona zrobiona na podobę konkurencji to po co pod górę się pchać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 24.06.2012 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2012 Pierwsze alarmy są od lipca 2011. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 24.06.2012 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2012 Pierwsze alarmy są od lipca 2011. Praktycznie przepędzili cały sezon grzewczy oraz okresy przejściowe. Uszkodzony czujnik zaworu 2011-07-18 10:38:45 2011-07-18 10:39:11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 24.06.2012 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2012 Na dzień dzisiejszy szkoda zachodu.Nikt w miejscu nie stoi tyle,że jedni są o 3 lata pracy do przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 24.06.2012 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2012 NA zasobniku jest miejsca 25 x 60 cm tam jest teraz sterownik czujnik podajnika ma 1,5 m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolorado 25.06.2012 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2012 A z ciekawości, to jak mocujecie? Wkrętami w zasobnik, czy jakoś inaczej? Bałbym się dziurawić zasobnika - pewnie straci na szczelności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 25.06.2012 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2012 A z ciekawości, to jak mocujecie? Wkrętami w zasobnik, czy jakoś inaczej? Bałbym się dziurawić zasobnika - pewnie straci na szczelności. zwykły silikon, sanitarny, uszczelniajacy -co jest pod ręką, smarujesz zasobnik, smarujesz obudowę sterownika czekasz 10-15 min sciskasz czyms na jakas 1-2 h i gra , w kazdej chwili mozesz zerwac silikon, przewiesic w inne miejsce- i nigdzie i na niczym nie ma sladu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 25.06.2012 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2012 A z ciekawości, to jak mocujecie? Wkrętami w zasobnik, czy jakoś inaczej? Bałbym się dziurawić zasobnika - pewnie straci na szczelności. U nas wygląda to tak, że na etapie produkcji z tyłu kosza są takie "zetki" blaszki mocowane, odkręcamy górę bruliego i tam sa miejsce, gdzie idzie nawiercić pod śrubki. Przekładamy śrubki, zabezpieczamy je z drugiej strony nakrętką i montuje się to tymi śrubami do tych "zetek". Także w każdej chwili idzie to zdjąć bez problemów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 25.06.2012 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2012 U nas wygląda to tak, że na etapie produkcji z tyłu kosza są takie "zetki" blaszki mocowane, odkręcamy górę bruliego i tam sa miejsce, gdzie idzie nawiercić pod śrubki. Przekładamy śrubki, zabezpieczamy je z drugiej strony nakrętką i montuje się to tymi śrubami do tych "zetek". Także w każdej chwili idzie to zdjąć bez problemów No tak , nowe kotły tak mają (róznych producentów) a gdzie powiesisz skrzynkę od starszych modeli kotłów??jak wymieniasz sam sterownik.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobik 25.06.2012 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2012 Ja tam kolego animuss na twoim miejscu wybrałbym bruliego. Sam od dłuższego czasu noszę się z zamiarem jego kupna. Nie mam go tylko z powodu braku kasy. Tak czy siak chwila zakupu się zbliża i w nowy sezon wejdę z nowym sterem, a może nawet prędzej. Swoją drogą jakoś wszyscy testujący nowy soft wyparowali z esterownik. A ja tak bym chętnie popatrzył...... A kolega minertu mógłby też co nieco zdradzić jak to idzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 25.06.2012 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2012 No tak , nowe kotły tak mają (róznych producentów) a gdzie powiesisz skrzynkę od starszych modeli kotłów??jak wymieniasz sam sterownik.. Też prawda, kolega Tesel ma np. na ścianie i nie korzystał z mocowania na koszu. Więc wszystko kwestia "pomyślunku" Animuss skoro cena taka sama, to ja bym brał Bruli, jeżeli nie idzie dostosować za drobną dopłatą Twojego sprzętu i dokupić tylko sam moduł. Jednak jak sprawa nie jest mega pilna, to można poczekać do okolic 7-8lipca i zobaczymy co wyjdzie z tym zestawem tech-owskim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 25.06.2012 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2012 Też prawda, kolega Tesel ma np. na ścianie i nie korzystał z mocowania na koszu. Więc wszystko kwestia "pomyślunku" Animuss skoro cena taka sama, to ja bym brał Bruli, jeżeli nie idzie dostosować za drobną dopłatą Twojego sprzętu i dokupić tylko sam moduł. Jednak jak sprawa nie jest mega pilna, to można poczekać do okolic 7-8lipca i zobaczymy co wyjdzie z tym zestawem tech-owskim Poczekam oczywiście ale przez ten czas trzeba dowiedzieć się czy dorabiają takie gniazda (czy jest możliwość dostosowania za ile ?) oraz dopracuję szczegóły co do kupna bruli . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 25.06.2012 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2012 U mnie Bruli leży luzakiem na tyle kotła, na nim leży eCoal a na przodzie kotła stoi jeszcze Cobra, też nie przykręcona. O dziwo nie gryzą się Samo mocowanie to pikuś. No, pan pikuś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts