Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

bruli.pl

czp01

Recommended Posts

Otwierałeś swojego ST37 ? Jesli tak to wrzuć zdjęcie płyty głównej w trybie makro - może rs232 jest tylko nie wyprowadzony na obudowę :)

Ewentualnie zagadaj z producentem sterownika czy Ci zrobi podmiankę za dopłatą na zestaw z modułem internetowym - zapytać zawsze można :)

Nie wiem czy wolno mi to upublicznić -( wkleić na forum zdjęcie płyty głównej w trybie makro).

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja swojego St37 odstawiłem na bok (jako rezerwę) i wymieniłem w ub. roku na bruliego i jestem zadowolony prawie w 100%.. Ze sterowników jakie miałem a więc RecalArt A3000PS , ST37, bruli i eCoal to właśnie bruli przypadł mi do gustu i w moim prywatnym rankingu jest na 1 miejscu - ale to oczywiście tylko moje subiektywne wrażenie :)

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?177725-Sterowanie-kot%C5%82em-za-pomoc%C4%85-internetu-lub-wifi

To był pierwszy wątek założony przez kolegę Bobek_Budowniczy dobrze ponad rok temu, niestety nie ma go już na naszym forum.

Szukaj, szukaj a znajdziesz :)

Jedynie tablet widoczny na zdjęciu to opcja dodatkowa.

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?177725-Sterowanie-kot%C5%82em-za-pomoc%C4%85-internetu-lub-wifi

To był pierwszy wątek założony przez kolegę Bobek_Budowniczy dobrze ponad rok temu, niestety nie ma go już na naszym forum.

Szukaj, szukaj a znajdziesz :)

Jedynie tablet widoczny na zdjęciu to opcja dodatkowa.

A co to jest tutaj to inny sterownik ?

automatk.jpg

bebechy.jpg

Edytowane przez animuss

Kolego powiem ci szczerze że nie widziałem takiego egzemplarza jeszcze na oczy. Nie wiem jaką ma płytę główną.

Z samej ciekawości zadzwonię jutro jak nie zapomnę i dopytam w E-S.

Z góry dziękuję ,najpierw myślałem że to jakaś podróba ale gdzieś to montują albo montowali .

Taka skrzyneczka w jednym kawałku by mi nawet pasowała tylko coś na oko ma mało przycisków na panelu nowym jest więcej przycisków .

Sterownik stosowany w piecu "OGNIWO" w pełni automatyczny z możliwością ustawień parametrów poprzez PC.

eko-sterownik_1.jpg

instrukcjaf.jpg

http://www.armadeo.pl/ogniwo-eko-24.html

http://carbon.4b.pl/File.aspx?FileID=69096

Edytowane przez animuss

Czyli się nie nadaje jest przestarzały a jak by w nim uaktualnił soft ?

Tak jak obiecałem zaciągnąłem porady u źródła :)

Na tej fotce masz jeszcze któryś z pierwszych egzemplarzy eCoala stosowanego kiedyś w Ogniwo Eko tak jak napisałem wczoraj.

Jest inna płyta główna która nie była rozwijana dalej, nie ma możliwości wrzucenia nowego softu.

Tak jak obiecałem zaciągnąłem porady u źródła :)

Na tej fotce masz jeszcze któryś z pierwszych egzemplarzy eCoala stosowanego kiedyś w Ogniwo Eko tak jak napisałem wczoraj.

Jest inna płyta główna która nie była rozwijana dalej, nie ma możliwości wrzucenia nowego softu.

Szkoda bo można było go kupić dość tanio za 300 zł

Od tego sezonu będzie mógł pracować z każdym kotłem z podajnikiem ślimakowym z tym,że nie będzie dostępny :)

Dostępny natomiast jest bruli.pl,który jest bardzo podobny do eCoal.pl poza softem z pracą ciągłą.

Czyli eCoal będzie posiadał jeszcze funkcje te co bruli a zakup będzie nadal możliwy tyko z nowym kotłem.