Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

bruli.pl

czp01

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nowa wersja wersji testowej bruliego z poprawkami ) 0.1.17.12 http://esterownik.pl/forum/posty,40/-oprogramowanie-wersje-testowe-?m=12205#12205

Jak mówią użytkownicy kosmetyka:)

Wersja testowa: 0.1.17.12

Data: 2012-11-26

Link do aktualizacji: http://bruli.pl/download/NightlyBuilds/bruliUpdater_0.1.17.12.exe

Link do paczki www: http://bruli.pl/download/NightlyBuilds/www_bruli.pl_0.1.9.14.zip

Opis zmian:

- Dodano parametr: Rozpoczęcie grzania w tłoku - przejście do grzania rozpoczyna się samą dmuchawą lub od podawania+dmuchawa

- Zmieniono opis z Retortowy-auto na Retortowy-grupowe

- Zmieniono zakres ustawień Min.temp.CO (35...60 deg)

- Dodano załączenie pompy CO przy aktywnym alarmie Wygaszenie kotła (pompa załączy się gdy temp.CO przekroczy 60 deg)

- Poprawiono błąd w trybie Priorytet CWU: gdy temp.CO spadła poniżej temp.MIN pompa CO pracowała cyklicznie a pompa CWU była wyłączona

- Poprawiono błąd z generowaniem danych do histogramów

- Poprawiono błąd z ręcznym wpisywaniem wartości w pola zmiennoprzecinkowe na stronie www

Zainstalowałem - problemów z aktualizacją nie stwierdziłem :)

Nowa wersja wersji testowej bruliego z poprawkami ) 0.1.17.12 http://esterownik.pl/forum/posty,40/-oprogramowanie-wersje-testowe-?m=12205#12205

Jak mówią użytkownicy kosmetyka:)

Wersja testowa: 0.1.17.12

Data: 2012-11-26

Link do aktualizacji: http://bruli.pl/download/NightlyBuilds/bruliUpdater_0.1.17.12.exe

Link do paczki www: http://bruli.pl/download/NightlyBuilds/www_bruli.pl_0.1.9.14.zip

Opis zmian:

- Dodano parametr: Rozpoczęcie grzania w tłoku - przejście do grzania rozpoczyna się samą dmuchawą lub od podawania+dmuchawa

- Zmieniono opis z Retortowy-auto na Retortowy-grupowe

- Zmieniono zakres ustawień Min.temp.CO (35...60 deg)

- Dodano załączenie pompy CO przy aktywnym alarmie Wygaszenie kotła (pompa załączy się gdy temp.CO przekroczy 60 deg)

- Poprawiono błąd w trybie Priorytet CWU: gdy temp.CO spadła poniżej temp.MIN pompa CO pracowała cyklicznie a pompa CWU była wyłączona

- Poprawiono błąd z generowaniem danych do histogramów

- Poprawiono błąd z ręcznym wpisywaniem wartości w pola zmiennoprzecinkowe na stronie www

Zainstalowałem - problemów z aktualizacją nie stwierdziłem :)

W sumie powinni ją zatwierdzić i dac jako oficjalną !

Od pewnego czasu również przesiadłem się na bruli.pl , jak dla mnie grupowe pracuje lepiej niż ciągłe.

Od pewnego czasu - tzn od kiedy? Bo widzę skaczesz między sterownikami jak konik polny. Wiosną pisałeś jaki ten tryb automatyczny w coali jest super. Potem przeskoczyłeś na zielonego. Jesien ponowna zmiana kolorów a teraz znów zielony. Pamiętam jak jeszcze latem odwodziłeś mnie od zmiany sterownika - pisząc, że za szybko zmieniłem coalę bo za chwilę będzie miał to samo co Bruli. Więc jeśli ma - to czemu te ciągłe przesiadki u Ciebie?

Gdyby eCoal pozostał ze swoim softem na takim etapie jak był rok temu tzn. ze swoim " automatycznym spalaniem adaptacyjnym" bez dodawania ręcznej możliwości korekty nadmuchu i podawania i bez tego co mu zaimplementowano w tym roku tzn. " tryb dwustanowy" i "spalanie grupowe" to eCoal z aktualną wersją bruliego nie miałby na rynku po prostu szans. :)

Gdyby eCoal pozostał ze swoim softem na takim etapie jak był rok temu tzn. ze swoim " automatycznym spalaniem adaptacyjnym" bez dodawania ręcznej możliwości korekty nadmuchu i podawania i bez tego co mu zaimplementowano w tym roku tzn. " tryb dwustanowy" i "spalanie grupowe" to eCoal z aktualną wersją bruliego nie miałby na rynku po prostu szans. :)

Czesław :). Równo rok temu coala miał już opcję korekty nadmuchu. Ale nie o to chodzi. Pamiętasz może bitwy jakie tu były toczone (może akurat nie na tym konkretnym wątku) . Pisałem co mi nie pasuje w niebieskim, pisali inni. Odbijaliśmy się od ściany. Większość deklarowała, że jest super. Sądząc po ilości osób które zmieniło tryb pracy -- tak super nie było.

Mnie chodzi o coś innego. Ostatnia aktualizacja softu niebieskiego wprowadzająca opcję spalania dwustanowego oraz grupowego miała miejsce ok miesiąc temu. Wtedy kolega Minertu miał "na pokładzie" coalę - i na nim prowadził piec w trybie spalania grupowego. Ja chcę się po prostu dowiedzieć co spowodowało kolejną już zmianę sterownika skoro obydwa mają już w tym momencie niby te same funkcjonalności??? Pzdr..

Od pewnego czasu - tzn od kiedy? Bo widzę skaczesz między sterownikami jak konik polny. Wiosną pisałeś jaki ten tryb automatyczny w coali jest super. Potem przeskoczyłeś na zielonego. Jesien ponowna zmiana kolorów a teraz znów zielony. Pamiętam jak jeszcze latem odwodziłeś mnie od zmiany sterownika - pisząc, że za szybko zmieniłem coalę bo za chwilę będzie miał to samo co Bruli. Więc jeśli ma - to czemu te ciągłe przesiadki u Ciebie?
Spodziewałem się ,że ktoś takiego posta zmaluje :) Odpowiedź jest prosta i mogłeś się jej domyślić.Wszystkie nowości są najpierw na brulim później jest dopiero aktualizowany eCoal.pl

Nudzi mu się :)) a tak na serio to pewnie testuje różne stery w zmiennych warunkach atmosferycznych.
A testuje testuje tylko co nie którym to widocznie przeszkadza a tłumaczenie każdemu po co to robię już mi powoli przechodzi :)

sebsa a tak się zapytam czy zmieniałeś kiedyś stary telewizor a jeżeli tak to czyż nie było powodem to że był nowszy i lepszy ?

Czesław :). Równo rok temu coala miał już opcję korekty nadmuchu. Ale nie o to chodzi. Pamiętasz może bitwy jakie tu były toczone (może akurat nie na tym konkretnym wątku) . Pisałem co mi nie pasuje w niebieskim, pisali inni. Odbijaliśmy się od ściany. Większość deklarowała, że jest super. Sądząc po ilości osób które zmieniło tryb pracy -- tak super nie było.

Mnie chodzi o coś innego. Ostatnia aktualizacja softu niebieskiego wprowadzająca opcję spalania dwustanowego oraz grupowego miała miejsce ok miesiąc temu. Wtedy kolega Minertu miał "na pokładzie" coalę - i na nim prowadził piec w trybie spalania grupowego. Ja chcę się po prostu dowiedzieć co spowodowało kolejną już zmianę sterownika skoro obydwa mają już w tym momencie niby te same funkcjonalności??? Pzdr..

I nie można było tak od razu?

Nie wszystko było takie samo w eCoalu jak i w bruli.Choćby same ustawienia innych funkcji.

Kiedyś gdzieś napisałem,że firma E-S nie stoi w miejscu i szuka nowszych rozwiązań no i znalazła.Dziś tak już można powiedzieć,że eCoal bez funkcji bruliego byłby w tyle.

Kiedyś gdzieś napisałem,że firma E-S nie stoi w miejscu i szuka nowszych rozwiązań no i znalazła.Dziś tak już można powiedzieć,że eCoal bez funkcji bruliego byłby w tyle.

Taaa.. ciekawe do kogo w tyle??? sami do swojego wyrobu...:lol2: bo jakoś alterantyw dla bruliego/ecoala nie widzę,,,,,minertu kup sobie drugi kociołek i zamontuj na nim drugi sterownik:) będziesz miał tak jak ja... raz steruję ecoalem a raz brulim :).... i nikt Ci nie powie że sterowniki zmieniasz :)

Taaa.. ciekawe do kogo w tyle??? sami do swojego wyrobu...:lol2: bo jakoś alterantyw dla bruliego/ecoala nie widzę,,,,,minertu kup sobie drugi kociołek i zamontuj na nim drugi sterownik:) będziesz miał tak jak ja... raz steruję ecoalem a raz brulim :).... i nikt Ci nie powie że sterowniki zmieniasz :)
Napisałem bez "funkcji bruliego" jednak tak nie będzie bo eCoal zawsze będzie miał to co bruli.

Problemem nie jest podłączyć dwa sterowniki na jednym kotle tylko po co? A już nie długo kociołek będzie inny nie dla tego,że obecny sie zepsuł tylko dla porównania i oceny.

To samo pisałem, nie podejmuj pochopnych decyzji :)

Decyzja była bardzo dobra:). Bo jak pisałem i zdanie podtrzymuję, gdybym miał wtedy w lutym czekać na obiecane w tym czasie wprowadzenie dwustanu to bym musiał czekać jeszcze ile...??? 8 miesięcy. A tak przez ten czas na Brulim zacząłem poznawać plusy i minusy pracy manualnej. Doświadczenie bezcenne. Gdyby nie to, że padła mi płytka w międzyczasie to już do niebieskiego bym nie wrócił - bo nie ma do czego.

Minertu - tylko ciągle nie rozumiem. Jeśli przesiadasz się na to co lepsze - to po co wracasz tymczasowo do tego co gorsze ??
eCoal zawsze będzie lepszym sterownikiem a jak napisałem wyżej zmieniłem na bruli bo ma szybciej aktualizacje w tym zmienione funkcje ,które mi bardziej odpowiadały akurat w tym czasie i nie tylko to bo dalej do ciebie nie dociera ,że testuję w dosłownym tego słowa znaczeniu.Nie wiem co ci w tym przeszkadza?