Kulin 24.11.2012 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2012 Czy mam rozumieć że chcesz pozbyć się Bruliego ? (post wyżej...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 24.11.2012 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2012 Czy mam rozumieć że chcesz pozbyć się Bruliego ? (post wyżej...) Żartujesz??? chciałem sobie wymieć sam programator,na taki ładny ale to ma być programator tygodniowy,działący na zasadzie wł/wył z histerezą 0,1 st ale producenci robią jakieś brzydkie te programatory... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czp01 24.11.2012 19:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2012 No Piotrek a już myślałem, że chcesz opuścić klub bruliego - ha ha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czp01 26.11.2012 19:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2012 Nowa wersja wersji testowej bruliego z poprawkami ) 0.1.17.12 http://esterownik.pl/forum/posty,40/-oprogramowanie-wersje-testowe-?m=12205#12205 Jak mówią użytkownicy kosmetyka:) Wersja testowa: 0.1.17.12 Data: 2012-11-26 Link do aktualizacji: http://bruli.pl/download/NightlyBuilds/bruliUpdater_0.1.17.12.exe Link do paczki www: http://bruli.pl/download/NightlyBuilds/www_bruli.pl_0.1.9.14.zip Opis zmian: - Dodano parametr: Rozpoczęcie grzania w tłoku - przejście do grzania rozpoczyna się samą dmuchawą lub od podawania+dmuchawa - Zmieniono opis z Retortowy-auto na Retortowy-grupowe - Zmieniono zakres ustawień Min.temp.CO (35...60 deg) - Dodano załączenie pompy CO przy aktywnym alarmie Wygaszenie kotła (pompa załączy się gdy temp.CO przekroczy 60 deg) - Poprawiono błąd w trybie Priorytet CWU: gdy temp.CO spadła poniżej temp.MIN pompa CO pracowała cyklicznie a pompa CWU była wyłączona - Poprawiono błąd z generowaniem danych do histogramów - Poprawiono błąd z ręcznym wpisywaniem wartości w pola zmiennoprzecinkowe na stronie www Zainstalowałem - problemów z aktualizacją nie stwierdziłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 26.11.2012 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2012 Nowa wersja wersji testowej bruliego z poprawkami ) 0.1.17.12 http://esterownik.pl/forum/posty,40/-oprogramowanie-wersje-testowe-?m=12205#12205 Jak mówią użytkownicy kosmetyka:) Wersja testowa: 0.1.17.12 Data: 2012-11-26 Link do aktualizacji: http://bruli.pl/download/NightlyBuilds/bruliUpdater_0.1.17.12.exe Link do paczki www: http://bruli.pl/download/NightlyBuilds/www_bruli.pl_0.1.9.14.zip Opis zmian: - Dodano parametr: Rozpoczęcie grzania w tłoku - przejście do grzania rozpoczyna się samą dmuchawą lub od podawania+dmuchawa - Zmieniono opis z Retortowy-auto na Retortowy-grupowe - Zmieniono zakres ustawień Min.temp.CO (35...60 deg) - Dodano załączenie pompy CO przy aktywnym alarmie Wygaszenie kotła (pompa załączy się gdy temp.CO przekroczy 60 deg) - Poprawiono błąd w trybie Priorytet CWU: gdy temp.CO spadła poniżej temp.MIN pompa CO pracowała cyklicznie a pompa CWU była wyłączona - Poprawiono błąd z generowaniem danych do histogramów - Poprawiono błąd z ręcznym wpisywaniem wartości w pola zmiennoprzecinkowe na stronie www Zainstalowałem - problemów z aktualizacją nie stwierdziłem W sumie powinni ją zatwierdzić i dac jako oficjalną ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 28.11.2012 02:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 Od pewnego czasu również przesiadłem się na bruli.pl , jak dla mnie grupowe pracuje lepiej niż ciągłe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebsa 28.11.2012 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 Od pewnego czasu również przesiadłem się na bruli.pl , jak dla mnie grupowe pracuje lepiej niż ciągłe. Od pewnego czasu - tzn od kiedy? Bo widzę skaczesz między sterownikami jak konik polny. Wiosną pisałeś jaki ten tryb automatyczny w coali jest super. Potem przeskoczyłeś na zielonego. Jesien ponowna zmiana kolorów a teraz znów zielony. Pamiętam jak jeszcze latem odwodziłeś mnie od zmiany sterownika - pisząc, że za szybko zmieniłem coalę bo za chwilę będzie miał to samo co Bruli. Więc jeśli ma - to czemu te ciągłe przesiadki u Ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czp01 28.11.2012 07:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 Gdyby eCoal pozostał ze swoim softem na takim etapie jak był rok temu tzn. ze swoim " automatycznym spalaniem adaptacyjnym" bez dodawania ręcznej możliwości korekty nadmuchu i podawania i bez tego co mu zaimplementowano w tym roku tzn. " tryb dwustanowy" i "spalanie grupowe" to eCoal z aktualną wersją bruliego nie miałby na rynku po prostu szans. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebsa 28.11.2012 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 Gdyby eCoal pozostał ze swoim softem na takim etapie jak był rok temu tzn. ze swoim " automatycznym spalaniem adaptacyjnym" bez dodawania ręcznej możliwości korekty nadmuchu i podawania i bez tego co mu zaimplementowano w tym roku tzn. " tryb dwustanowy" i "spalanie grupowe" to eCoal z aktualną wersją bruliego nie miałby na rynku po prostu szans. Czesław . Równo rok temu coala miał już opcję korekty nadmuchu. Ale nie o to chodzi. Pamiętasz może bitwy jakie tu były toczone (może akurat nie na tym konkretnym wątku) . Pisałem co mi nie pasuje w niebieskim, pisali inni. Odbijaliśmy się od ściany. Większość deklarowała, że jest super. Sądząc po ilości osób które zmieniło tryb pracy -- tak super nie było. Mnie chodzi o coś innego. Ostatnia aktualizacja softu niebieskiego wprowadzająca opcję spalania dwustanowego oraz grupowego miała miejsce ok miesiąc temu. Wtedy kolega Minertu miał "na pokładzie" coalę - i na nim prowadził piec w trybie spalania grupowego. Ja chcę się po prostu dowiedzieć co spowodowało kolejną już zmianę sterownika skoro obydwa mają już w tym momencie niby te same funkcjonalności??? Pzdr.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 28.11.2012 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 Więc jeśli ma - to czemu te ciągłe przesiadki u Ciebie? Nudzi mu się ) a tak na serio to pewnie testuje rózne stery w zmiennych warunkach atmosferycznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 28.11.2012 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 Od pewnego czasu - tzn od kiedy? Bo widzę skaczesz między sterownikami jak konik polny. Wiosną pisałeś jaki ten tryb automatyczny w coali jest super. Potem przeskoczyłeś na zielonego. Jesien ponowna zmiana kolorów a teraz znów zielony. Pamiętam jak jeszcze latem odwodziłeś mnie od zmiany sterownika - pisząc, że za szybko zmieniłem coalę bo za chwilę będzie miał to samo co Bruli. Więc jeśli ma - to czemu te ciągłe przesiadki u Ciebie?Spodziewałem się ,że ktoś takiego posta zmaluje Odpowiedź jest prosta i mogłeś się jej domyślić.Wszystkie nowości są najpierw na brulim później jest dopiero aktualizowany eCoal.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 28.11.2012 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 Nudzi mu się ) a tak na serio to pewnie testuje różne stery w zmiennych warunkach atmosferycznych.A testuje testuje tylko co nie którym to widocznie przeszkadza a tłumaczenie każdemu po co to robię już mi powoli przechodzi sebsa a tak się zapytam czy zmieniałeś kiedyś stary telewizor a jeżeli tak to czyż nie było powodem to że był nowszy i lepszy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 28.11.2012 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 Czesław . Równo rok temu coala miał już opcję korekty nadmuchu. Ale nie o to chodzi. Pamiętasz może bitwy jakie tu były toczone (może akurat nie na tym konkretnym wątku) . Pisałem co mi nie pasuje w niebieskim, pisali inni. Odbijaliśmy się od ściany. Większość deklarowała, że jest super. Sądząc po ilości osób które zmieniło tryb pracy -- tak super nie było. Mnie chodzi o coś innego. Ostatnia aktualizacja softu niebieskiego wprowadzająca opcję spalania dwustanowego oraz grupowego miała miejsce ok miesiąc temu. Wtedy kolega Minertu miał "na pokładzie" coalę - i na nim prowadził piec w trybie spalania grupowego. Ja chcę się po prostu dowiedzieć co spowodowało kolejną już zmianę sterownika skoro obydwa mają już w tym momencie niby te same funkcjonalności??? Pzdr..I nie można było tak od razu? Nie wszystko było takie samo w eCoalu jak i w bruli.Choćby same ustawienia innych funkcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 28.11.2012 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 Gdyby eCoal pozostał ze swoim softem na takim etapie jak był rok temu tzn. ze swoim " automatycznym spalaniem adaptacyjnym" bez dodawania ręcznej możliwości korekty nadmuchu i podawania i bez tego co mu zaimplementowano w tym roku tzn. " tryb dwustanowy" i "spalanie grupowe" to eCoal z aktualną wersją bruliego nie miałby na rynku po prostu szans. Kiedyś gdzieś napisałem,że firma E-S nie stoi w miejscu i szuka nowszych rozwiązań no i znalazła.Dziś tak już można powiedzieć,że eCoal bez funkcji bruliego byłby w tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 28.11.2012 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 Kiedyś gdzieś napisałem,że firma E-S nie stoi w miejscu i szuka nowszych rozwiązań no i znalazła.Dziś tak już można powiedzieć,że eCoal bez funkcji bruliego byłby w tyle. Taaa.. ciekawe do kogo w tyle??? sami do swojego wyrobu... bo jakoś alterantyw dla bruliego/ecoala nie widzę,,,,,minertu kup sobie drugi kociołek i zamontuj na nim drugi sterownik:) będziesz miał tak jak ja... raz steruję ecoalem a raz brulim .... i nikt Ci nie powie że sterowniki zmieniasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 28.11.2012 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 Taaa.. ciekawe do kogo w tyle??? sami do swojego wyrobu... bo jakoś alterantyw dla bruliego/ecoala nie widzę,,,,,minertu kup sobie drugi kociołek i zamontuj na nim drugi sterownik:) będziesz miał tak jak ja... raz steruję ecoalem a raz brulim .... i nikt Ci nie powie że sterowniki zmieniasz Napisałem bez "funkcji bruliego" jednak tak nie będzie bo eCoal zawsze będzie miał to co bruli. Problemem nie jest podłączyć dwa sterowniki na jednym kotle tylko po co? A już nie długo kociołek będzie inny nie dla tego,że obecny sie zepsuł tylko dla porównania i oceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 28.11.2012 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 Pamiętam jak jeszcze latem odwodziłeś mnie od zmiany sterownika - pisząc, że za szybko zmieniłem coalę bo za chwilę będzie miał to samo co Bruli. ? To samo pisałem, nie podejmuj pochopnych decyzji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebsa 29.11.2012 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2012 To samo pisałem, nie podejmuj pochopnych decyzji Decyzja była bardzo dobra:). Bo jak pisałem i zdanie podtrzymuję, gdybym miał wtedy w lutym czekać na obiecane w tym czasie wprowadzenie dwustanu to bym musiał czekać jeszcze ile...??? 8 miesięcy. A tak przez ten czas na Brulim zacząłem poznawać plusy i minusy pracy manualnej. Doświadczenie bezcenne. Gdyby nie to, że padła mi płytka w międzyczasie to już do niebieskiego bym nie wrócił - bo nie ma do czego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebsa 29.11.2012 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2012 Minertu - tylko ciągle nie rozumiem. Jeśli przesiadasz się na to co lepsze - to po co wracasz tymczasowo do tego co gorsze ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 29.11.2012 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2012 Minertu - tylko ciągle nie rozumiem. Jeśli przesiadasz się na to co lepsze - to po co wracasz tymczasowo do tego co gorsze ??eCoal zawsze będzie lepszym sterownikiem a jak napisałem wyżej zmieniłem na bruli bo ma szybciej aktualizacje w tym zmienione funkcje ,które mi bardziej odpowiadały akurat w tym czasie i nie tylko to bo dalej do ciebie nie dociera ,że testuję w dosłownym tego słowa znaczeniu.Nie wiem co ci w tym przeszkadza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts