minertu 17.03.2013 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2013 No macie rację w obu przypadkach wszystko zależy od węgla i mocy dmuchawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 17.03.2013 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2013 czp01 możesz podać jaką masz dmuchawę ? Być może trzeba będzie ją nieco przydławić na wlocie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czp01 17.03.2013 09:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2013 Mam dmuchawę METRIX AB, typ. DM42, 85W, o wydajności 320 m3/h, o taką http://www.czp.pl/foto/dmuchawa/ i jest przydławiona na obwodzie jak widać na fotkach - gdzieś do 1,5 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 17.03.2013 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2013 (edytowane) Czesław do małej fajki to dużo za dużo.W mojej była WPA 06 o wydajności 260m3/h na minimum w Bruli 25% przesłona zamknięta na tyle że w najszerszym miejscu było jakiś 4 do 5mm. Edytowane 18 Marca 2013 przez karoka65 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czp01 17.03.2013 11:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2013 Hej - no faktycznie zasadnicza różnica w dmuchawie. Bruli masz teraz tylko na podglądzie czy ....? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 17.03.2013 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2013 Wiesiek Obaj mamy to samo . U mnie teraz spalam pellet na grupowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 17.03.2013 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2013 Hej - no faktycznie zasadnicza różnica w dmuchawie. Bruli masz teraz tylko na podglądzie czy ....? Nie, widocznie jak wszedłeś był akurat chwilę w ręcznym, trochę kombinowałem jeszcze i taka przerwa. Chodzi na tej zabawce już chyba ze trzy tygodnie, u grzesia jest to samo, piotrek42 ma też taki zestaw ale jeszcze nie podłączony z tego co mi wiadomo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 17.03.2013 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2013 No u Piotrka o ile ma nie podłączony bo na Syberii siedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 17.03.2013 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2013 Mam dmuchawę METRIX AB, typ. DM42, 85W, o wydajności 320 m3/h, o taką http://www.czp.pl/foto/dmuchawa/ i jest przydławiona na obwodzie jak widać na fotkach - gdzieś do 1,5 cm Czp01 takie przydławienie to żadne przydławienie ,mam taką dmuchawę identyczną z tym talerzykiem wkręcanym METRIXA jako drugą, jak jej używam to dokręcam tą przysłonę do końca a pomiędzy talerzyk a obudowę wkładam wkład od długopisu plastikowy typu Zenith bo czasami dzwoni ta przysłona a tak z jednej opierała się na obudowie a z drugiej siedział wkład i na takiej szparce paliłem w zimę na najniższym biegu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 17.03.2013 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2013 No u Piotrka o ile ma nie podłączony bo na Syberii siedzi A nie:D już dotarłem do domu )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czp01 17.03.2013 13:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2013 Heh u mnie jak była nowa to dzwoniła a później jej przeszło. Hmm to dobry pomysł - idzie coś pod talerz podłożyć nawet z dwóch stron i dokręcić równomiernie np. na 0,5 cm ( przyszły mi do głowy dwa małe fragmenty gumy z pasa transmisyjnego) to talerz dociśnie elegancko i pewnie guma nie wypadnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 17.03.2013 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2013 Heh u mnie jak była nowa to dzwoniła a później jej przeszło. Hmm to dobry pomysł - idzie coś pod talerz podłożyć nawet z dwóch stron i dokręcić równomiernie np. na 0,5 cm ( przyszły mi do głowy dwa małe fragmenty gumy z pasa transmisyjnego) to talerz dociśnie elegancko i pewnie guma nie wypadnie Wystarczy z jednej wtedy jest mniejsza szpara ja to praktykuję tyle lat a zaczynałem od styropianu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej_M_ 17.03.2013 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2013 (edytowane) ,,,, Luknij na mój ster co zasila teraz palnik i na ile jest nadmuch przy tej "zabawce" Pracowała nawet na 52%, na półkach był siwy pyłek ale w komorze było trochę sadzy i dlatego podniosłem trochę dmuchanie. Karoka65, te Wasze niepozorne zabawy w kotłowni mogą doprowadzić niebawem do upadłości szeregu firm kotlarskich, czy też firm z nimi kooperujących. Proszę Was przestańcie się wygłupiać, bo kto rozsądny będzie chciał potem mieć przy kotle dużą dmuchawę. A Ty Karoka65 zablokuj ten Twój dostęp do sterownika, bo chyba nikt Ci nie uwierzy, że mając temperaturę strugi spalin w granicach od 40*C do 110*C masz czysty i suchy komin. Pomyślałeś co będą produkować i sprzedawać producenci wkładów kominowych?, jak Ty pokazujesz coś wręcz przeciwnego. Przecież to przeczy dotychczas obowiązującym dogmatom świata kotlarskiego. Edytowane 17 Marca 2013 przez Andrzej_M_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 17.03.2013 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2013 Hehe, co mnie tam obchodzą producenci, którzy będą chcieli to się zreformują, którzy nie to jak piszesz pójdą na dno. Wierzę w to co widzę a nie w to co ktoś próbuje mi wmówić, już mi jeden producent coś wmówił kilka lat temu..... Co do kotła i komina nikomu nie bronię, jak ktoś ma ochotę może zobaczyć i zaspokoić swoją ciekawość, nawet z nienacka żeby nie było Nie mniej jednak wszystko jest w fazie testów, co wyjdzie zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 10.05.2013 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2013 Takie małe info dla przyszłych chętnych nabycia bruliego.W Pietrowicach Wielkich w dniach 11-12.05.2013r na XIII wystawie eko zademonstrujemy proces spalania pelletu sterownikiem bruli.pl ze spalaniem grupowym.Skonstruowany wymiennik przez firmę GREŃ z nowatorskim palnikiem ślimakowym jako pokazowy ku temu nam posłuży.Co ciekawsze na palniku tym będziemy spalać 3 rodzaje pelletu,mielone siano oraz słomę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vld 10.05.2013 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2013 Z peletem najwiekszy problem to szlaka, więc by sprawdzić jak sobie z nią radzi trzeba by było przepuścić po 5-10 worków każdego rodzaju.pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 11.05.2013 03:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2013 Z peletem najwiekszy problem to szlaka, więc by sprawdzić jak sobie z nią radzi trzeba by było przepuścić po 5-10 worków każdego rodzaju. pozdr Wszystko zależy od pelletu.W tym kotle pokazowym będziemy spalać jak dobry pellet typu LAVA tak i pellet z drewna pohydrolitycznego pochodzenia organicznego z drzew iglastych oraz liściastych o granulacji 8 oraz 10mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 11.05.2013 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2013 Takie małe info dla przyszłych chętnych nabycia bruliego.W Pietrowicach Wielkich w dniach 11-12.05.2013r na XIII wystawie eko zademonstrujemy proces spalania pelletu sterownikiem bruli.pl ze spalaniem grupowym.To 568 km ode mnie nawet dym nie doleci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czp01 11.06.2013 08:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 Po wczorajszym gradobiciu ( obyło się bez widocznych strat) - to jedynie mój bruli dostał szajby i pokazuje mi teraz temperaturę zewnętrzną minus 37 st C. Brrr - - nie da się wyjść z domu w takie zimno. https://esterownik.pl/remote/2622 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 11.06.2013 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 Zalany czujnik. Przedmuchaj i przesuszgo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts