Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

bruli.pl

czp01

Recommended Posts

to nie zastanawiaj się i bierz teraz.. Jeśli zależy Tobie jednak na najnowszym w Hardware to musisz poczekać.
Teraz to już pozamiatane sterownik podrożał z 800zł na 1100zł a nic nie zostało w nim zmodernizowane , :bash: taki kaprys ? może zmalała sprzedaż, koszty rozłożone na mniejszą liczbę użytkowników , nie wiem ,ale wnerwiło mnie to :p też miałem kupić w tym roku i wypróbować ale nie jestem idiotą ,zresztą mój ster czuje się dobrze :) a dwustana w spalaniu nic nie jest w stanie przeskoczyć ,może jest bardziej wymagający trza gmerać :rolleyes: ale będę gmerać kilka razy w roku .

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Teraz to już pozamiatane sterownik podrożał z 800zł na 1100zł a nic nie zostało w nim zmodernizowane , :bash: taki kaprys ? może zmalała sprzedaż, koszty rozłożone na mniejszą liczbę użytkowników , nie wiem ,ale wnerwiło mnie to :p też miałem kupić w tym roku i wypróbować ale nie jestem idiotą ,zresztą mój ster czuje się dobrze :) a dwustana w spalaniu nic nie jest w stanie przeskoczyć ,może jest bardziej wymagający trza gmerać :rolleyes: ale będę gmerać kilka razy w roku .

Pewnie chodzi o to, że jak już się pojawi nowy sprzęt, to żeby nie było przepaści cenowej pomiędzy nimi ;)

Animuss co do sprzedaży to po podwyżce wzrosła i to znacząco :)

Widzisz jestem jednym ze sklepów internetowych E-S, miałem w środę jeszcze 5 sztuk, dzisiaj mi jednego brakuje żeby wysłać do klienta a następną partię dostanę może po następnej niedzieli :(

To może niech kupuje bo jeszcze zdrożeje ;)

Używając Twojej argumentacji z innego wątku - wystaw dotychczasowy sterownik na allegro lub gdzieś indziej. Pewnie znajdziesz szybko amatora. Cena sprzedaży zamortyzuje Ci podwyżkę sterownika Bruli;)

Podejrzewam że jeżeli kupisz teraz bruli to (tak mi się bynajmniej wydaje) będzie możliwość wymiany (pewnie za drobną opłatą) na nowy, tylko tu musisz zadać pytanie bezpośrednio do ES czy taka możliwość będzie istniała.

Może wtedy jakaś wiadomość się wypsnie ile będziesz czekał :)

Pytanie czy tak naprawdę warto zamieniać. Nawy ster raczej nie będzie spalał mniej grochu w porównaniu do starego;). Tu chodzi tylko o nowe możliwości techniczne i dizajn panelu. Jeśli to komuś potrzebne to proszę bardzo.

Pytanie czy tak naprawdę warto zamieniać. Nawy ster raczej nie będzie spalał mniej grochu w porównaniu do starego;). Tu chodzi tylko o nowe możliwości techniczne i dizajn panelu. Jeśli to komuś potrzebne to proszę bardzo.
Właśnie o te nowe możliwości chodzi. Była kiedyś mowa o sterowaniu zaworami xD, była mowa o większej ilości podłączenia i sterowania pomp a co pewnie za tym idzie czujników no i jak piszesz nowy dizajn panelu. Jeżeli coś takiego ma być w Brulim to pewnie też i w eCoal a to już bardzo mnie interesuje. Nie powiem że dla samego panelu też zamiana byłaby ciekawa, widziałem panel, podoba mi się i widzi mi się że ładnie by u mnie wyglądał a nawet miejsce już dla niego mam :)

Używając Twojej argumentacji z innego wątku - wystaw dotychczasowy sterownik na allegro lub gdzieś indziej. Pewnie znajdziesz szybko amatora. Cena sprzedaży zamortyzuje Ci podwyżkę sterownika Bruli;)
Nie chcę pozbywać się steru Techa ,będzie jako zapasowy .

Dopóki nie przetestuje się sterownika ,trudno jest odnieść się do jego możliwości,trzeba opierać się na opinii innych .Mam pewien pomysł dotyczący sterowania kotła ,a ten sterownik ma takie możliwości jest do tego odpowiedni.:)

Edytowane przez animuss

Zbyszek - ja też widziałem ten prototyp panelu . A właściwie to 3 jego wersje. Samo czarne szkło prezentuje się efektownie. Mnie akurat rozczarował trochę wyświetlacz. Jeśli robi się coś nowego to pasowałoby zwiększyć ilość wierszy na wyświetlaczu. Sam kolor znaku to nie wszystko.

Zrobiłem identycznie. Po zakupie bruliego poprzedni ST-37 pozostawiłem sobie w zapasie na czarną godzinę.

To po zakupie nowej wersji bruliego stary bruli też pójdzie na półkę sobie odpocząć.

Faktycznie szkoda, że nowa wersja sprzętowa bruliego nie jest jeszcze osiągalna ale jakoś cierpliwie poczekam. Patrząc na działanie firmy ES i fakt, że lubią użytkowników zaskakiwać to w nowej wersji sprzętowej na pewno i w procesie spalania będzie jakaś kosmetyka lub innowacja. :)

Nie chcę pozbywać się steru Techa ,będzie jako zapasowy .

Dopóki nie przetestuje się sterownika ,trudno jest odnieść się do jego możliwości,trzeba opierać się na opinii innych .Mam pewien pomysł dotyczący sterowania kotła ,a ten sterownik ma takie możliwości jest do tego odpowiedni.:)

Poczekaj w takim razie. Sądząc po tym co piszą koledzy na przyszłą wiosnę zaroi się od ofert sprzedaży używanych sterowników coal /bruli. Wtedy za 300-400PLN powinieneś spokojnie wyłapać taki egzemplarz. Możliwe, że jeśli sam ES będzie np umożliwiał dotychczasowym userom wymianę platformy sprzętowej - to coś będzie musiał robić ze starym sprzętem. Zawsze możesz zgłosić się też do nich.

Zrobiłem identycznie. Po zakupie bruliego poprzedni ST-37 pozostawiłem sobie w zapasie na czarną godzinę.

To po zakupie nowej wersji bruliego stary bruli też pójdzie na półkę sobie odpocząć.

Faktycznie szkoda, że nowa wersja sprzętowa bruliego nie jest jeszcze osiągalna ale jakoś cierpliwie poczekam. Patrząc na działanie firmy ES i fakt, że lubią użytkowników zaskakiwać to w nowej wersji sprzętowej na pewno i w procesie spalania będzie jakaś kosmetyka lub innowacja. :)

Pewnie będzie a nawet jestem pewien aby to była sama kosmetyka :)

Poczekaj w takim razie. Sądząc po tym co piszą koledzy na przyszłą wiosnę zaroi się od ofert sprzedaży używanych sterowników coal /bruli. Wtedy za 300-400PLN powinieneś spokojnie wyłapać taki egzemplarz. Możliwe, że jeśli sam ES będzie np umożliwiał dotychczasowym userom wymianę platformy sprzętowej - to coś będzie musiał robić ze starym sprzętem. Zawsze możesz zgłosić się też do nich.
Nie wiem czy masz rację w ofertach dotyczących eCoal bo w normalnej sprzedaży ich nie ma ale zawsze może się coś zmienić ale sumy wydają mi się za niskie :)

Zbyszku - przeczytaj mojego maila uważniej. Kto mi zabroni sprzedać swojego coala za 300-400PLN jeśli kupię sobie coś innego.

Jeżeli będziesz swojego chciał sprzedać a zastosować inny to masz rację ale wtedy nie masz możliwości kupienia po zmianach. Tak myślę że to będzie na zasadzie wymiany za dopłatą. Jak swojego sprzedaż (w co wątpię) to już pozamiatane :)

I za tak tanie pieniądze byś sprzedał? :)

Wiesz co - Ja bardziej odniosłem się do tego co napisał Czesław. Podejrzewam, że znajdzie się spora grupa osób, które po prostu kupią nowy ster bez żadnych zamian. Część z nich być może po jakimś czasie będzie chciała to sprzedać niezależnie. Na razie to puste gdybanie. Zwróciłem uwagę Animusowi na taką możliwość.

U mnie za panel do kociołka w domku robi tablet 7". Ładnie wygląda i można w neta popatrzyć (np. na forum o RBR) :D i z braku zajęcia w gierkę pociupać.

Na dzień dzisiejszy super hiper panel z ES-a nie jest niezbedny. Jedynie gdyby dodatkowo ster był wyposażony w sterowanie 4D i dodatkowy czujnik temperatury lub 2 z możliwoscia własnego opisu gdzie jest zamontowany lub co mierzy byłoby super. Niemniej tablecik to jest to i ŁADNIE wygląda.:D:yes::D

Edytowane przez mark3k

U mnie za panel do kociołka w domku robi tablet 7". Ładnie wygląda i można w neta popatrzyć (np. na forum o RBR) :D i z braku zajęcia w gierkę pociupać.

Na dzień dzisiejszy super hiper panel z ES-a nie jest niezbedny. Jedynie gdyby dodatkowo ster był wyposażony w sterowanie 4D i dodatkowy czujnik temperatury lub 2 z możliwoscia własnego opisu gdzie jest zamontowany lub co mierzy byłoby super. Niemnie tablecik to jest to i ŁADNIE wygląda.:D:yes::D

Masz rację z tym tablecikiem, też mam z tepsy :)

Poczekaj w takim razie. Sądząc po tym co piszą koledzy na przyszłą wiosnę zaroi się od ofert sprzedaży używanych sterowników coal /bruli. Wtedy za 300-400PLN powinieneś spokojnie wyłapać taki egzemplarz. .
Tak to nie będzie dokupujesz tylko nowy pulpit operacyjny z wyświetlaczem skrzynka zostaje .;)