czp01 05.11.2013 18:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2013 Fakt - pracownicy ES potwierdzili, że nowy panel (wyświetlacz) będzie można podpiąć do aktualnej wersji bruliego. jeżeli ktoś tak sobie życzy Mnie tu jednak najbardziej interesuje te skrzyneczka z jej zawartością i możliwościami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebsa 05.11.2013 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2013 Tak to nie będzie dokupujesz tylko nowy pulpit operacyjny z wyświetlaczem skrzynka zostaje . Wszystko będzie nowe. Panel operacyjny i zawartość jak to określiłeś skrzynki. S BOX zostanie ten sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 06.11.2013 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 Nie wiem czy masz rację w ofertach dotyczących eCoal bo w normalnej sprzedaży ich nie ma ale zawsze może się coś zmienić ale sumy wydają mi się za niskie Kto jest w posiadaniu obecnego sterownika jest jego właścicielem i może z nim zrobić co zechce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 06.11.2013 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 Wiesz co - Ja bardziej odniosłem się do tego co napisał Czesław. Podejrzewam, że znajdzie się spora grupa osób, które po prostu kupią nowy ster bez żadnych zamian. Część z nich być może po jakimś czasie będzie chciała to sprzedać niezależnie. Na razie to puste gdybanie. Zwróciłem uwagę Animusowi na taką możliwość. eCoala nie kupisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebsa 06.11.2013 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 eCoala nie kupisz. Wiesz co - fajnie wpaść i czepiać się słówek.. Pisałem wyraźnie o używanych sterownikach nie nowych. Poza tym zaprzeczasz sobie sam. Najpierw cytujesz Zbycha i piszesz, że każdy może robić ze swoim sterem co zechce, by po chwili napisać, że coala nie kupię. Nowego nie kupię na pewno. Używane - po zmianie platformy sprzętowej może się pojawią gdzieś w ogłoszeniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 06.11.2013 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 Nie czepiam się. Mam na myśli nowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmaz01 06.11.2013 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 Kto jest w posiadaniu obecnego sterownika jest jego właścicielem i może z nim zrobić co zechce.Dlatego w następnym poście naszego pisania napisałem Jeżeli będziesz swojego chciał sprzedać a zastosować inny to masz rację ale wtedy nie masz możliwości kupienia po zmianach. Tak myślę że to będzie na zasadzie wymiany za dopłatą. Jak swojego sprzedaż (w co wątpię) to już pozamiatane I za tak tanie pieniądze byś sprzedał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
echelon 08.11.2013 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2013 na forum ES są już dwie coale do zaadoptowania, myśle że kolesie dadzą się dogadać, szczególnie że nówka sztuka brulli kosztuje tyle ile kosztuje.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmaz01 08.11.2013 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2013 na forum ES są już dwie coale do zaadoptowania, myśle że kolesie dadzą się dogadać, szczególnie że nówka sztuka brulli kosztuje tyle ile kosztuje....Dlatego cena za coale nie będzie niższa jak za bruli a że to elektronika to tak szybko się nie zużywa i cena będzie wysoka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
echelon 08.11.2013 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2013 Dlatego cena za coale nie będzie niższa jak za bruli a że to elektronika to tak szybko się nie zużywa i cena będzie wysoka. Myślę że B...... co podpioł sobie inny ster woli odzyskac kilka setek niż mieć coale na biurku A co do starzenia się elektorniki to akurat jest odwrotnie, to co dziś kupiłeś wczoraj było stare ( tu oczywiście sterowniki ES ratują darmowe aktualizacje softu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmaz01 08.11.2013 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2013 Myślę że B...... co podpioł sobie inny ster woli odzyskac kilka setek niż mieć coale na biurku A co do starzenia się elektorniki to akurat jest odwrotnie, to co dziś kupiłeś wczoraj było stare ( tu oczywiście sterowniki ES ratują darmowe aktualizacje softu). Nie myślałem o starzeniu się w formie rozwoju elektroniki bo to jest na pewno a w formie pracy danego sterownika i jego zużycia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 08.11.2013 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2013 Nie myślałem o starzeniu się w formie rozwoju elektroniki bo to jest na pewno a w formie pracy danego sterownika i jego zużycia.W tej formie również się starzeją, pojemności kondensatorów się zmniejsza, przekaźniki się zużywają i wiele innych części ma prawo się zużyć nic nie jest wieczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtek65 23.11.2013 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2013 No to ja wczoraj 22- listopada trochę przekombinowałem z ustawieniami brulego. Efekt nieprawidłowo zabezpieczonej instalacji widoczny na wykresach i sam nie wiem ile, czy 20 czy 40 litrów wody przelanej przez naczynie wzbiorcze do kotłowni. Będę musiał zrobić " wizję lokalną " tego co zaszło ale pod kontrolą. Wstępne ustalenia, bruli załączył pompę CWU której fizycznie nie ma a wyłączył pompę CO, która u mnie dogrzewa jednocześnie CO i CWU. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witkacy112 29.11.2013 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 Czy coś wiadomo jak będzie wyglądał nowy sterownik i jakie będzie miał funkcje zamierzam kupić wyżej wymieniony sterownik tylko się zastanawiam czy nie poczekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 30.11.2013 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2013 To już chyba było pisane ale tak w skrócie.Będzie wyglądał podobnie tylko inny panel i dojdą gniazda pompowe,obsługa mieszacza .Termin chyba 2 kwartał 2014R. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czp01 24.01.2014 20:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2014 Witam Chce sobie zaktualizować bruliego ale z pliku bcf . Ostatnio to robiłem jakoś przy użyciu innego updatera i było ok. No teraz jakoś mi to nie wychodzi bo coś na pewno robię nie tak - może mnie ktoś oświeci jak to zrobić ????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 25.01.2014 01:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2014 Witam Chce sobie zaktualizować bruliego ale z pliku bcf . Ostatnio to robiłem jakoś przy użyciu innego updatera i było ok. No teraz jakoś mi to nie wychodzi bo coś na pewno robię nie tak - może mnie ktoś oświeci jak to zrobić ????? Otwórz aktualizatora jak będzie połączenie to wduś lewy shift i kliknij aktualizuj,wyskoczy okno a resztę to już chyba wiesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czp01 25.01.2014 08:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2014 Dzięki - no i rozjaśniło się - zaraz to przećwiczymy Lewy shift - no nawet nie przyznam się co ja tam wduszałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czp01 25.01.2014 08:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2014 Jasne - poszło jak w masło i działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czp01 26.01.2014 21:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 Zmieniłem wczoraj soft na nowszy 0.1.17.22 i za wczorajszą dobę spalanie skoczyło mi z 25 na 30 kg a na zewnątrz nie jest zimniej a tak samo mam ustawione spalanie grupowe. Albo coś mi się przestawiło albo te ostatnie poprawki dla mojej kotłowni mają negatywny skutek Jak ustalę w czym problem to oczywiście napiszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts