Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

bruli.pl

czp01

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Napiszę otwartym tekstem, żeby jakichś domysłów nie było. Jeżeli to w pełni sprawny, kompletny egzemplarz wraz z kompletem czujników - jestem zainteresowany. Może dałbym odpocząć 10-cio letniemu TECH -owi który steruje równie młodziutkim Defro. Domyślam się że Bruli ma ze 2 - 3 lata i już jest po gwarancji albo też kończy się ona mu lada moment. Oferuję 3 stówki - myślę że to uczciwa propozycja ( 1/3 ceny nabycia przez dotychczasowego użytkownika ). Nie zależy mi na czujnikach temp. wewnętrznej, zewnętrznej i podłogówki - jedynie na czujnikach kotła, CWU i spalin.

Panowie kto chce zaoszczędzić parę złociszy jest do sprzedania Bruli używka.

Zapytania na priva.

Bezpośrednio od właściciela, ja nie zarabiam na tym ani grosika.

Jeśli to ster Verba to za drogo liczy niestety. Cena zaproponowana przez Kobrę jest bardziej adekwatna. Sam jestem zainteresowany. Chciałbym załatwić znajomemu do tłokowego Tilgnera. PS. Czesiek - jak przesiądziesz się na nową platformę daj znać tylko nie przesadzaj :yes:

Edytowane przez sebsa

aaa co się ma niby popsuć w br-jak operator chce spierd to każdy ster wykończyć może -mam takie i 13 letnie oprócz przekażników z młoteczkym wsio chodzą -ostanio dałem gratis GECO sąsiadowi jeden z pierwszych na rynku -był nie zawodny-tylko człek ciekawski i zachciało mi się innych jak i wszystkim na forum

nie mniej wkleiłbym tutaj jeden z pierwszych moich wpisów z innego forum-ba nawet pisząc byłem na bani w co ja się zadałem wtedy miałem rację i dzisiaj potwierdzam ją dwoma rękami nie pomyliłem się

zdrówka:cool:

Nie zapominaj że nie wszyscy mają taką wiedzę o ustawianiu spalania jak ty. Nie wszyscy potrafią wyciągać wnioski z tego co widzą na palniku. Takie sterowniki są dla nich i nie dziwię się że właśnie ty je negujesz bo one nie są dla ciebie. Ty sobie dasz radę na najprostszym a młodzież potrzebuje pomocy w ustawianiu i wodotrysków, ale nie powiem że one i mnie nie pociągają :)

. Oferuję 3 stówki - myślę że to uczciwa propozycja

Jasne.............dla kupującego ;) hehe 25% ceny nowego...ciekawe czy verb sprzeda?? Towar jest tyle warty ile chce i może zapłacić za niego kupujący... nie mniej, nie więcej...

Chyba nie taka cena.....http://allegro.pl/bruli-sterownik-kotla-retorta-tlokowy-zwykly-i3995254032.html

Edytowane przez Piotrek42

Jasne.............dla kupującego ;) hehe 25% ceny nowego...ciekawe czy verb sprzeda?? Towar jest tyle warty ile chce i może zapłacić za niego kupujący... nie mniej, nie więcej...

Chyba nie taka cena.....http://allegro.pl/bruli-sterownik-kotla-retorta-tlokowy-zwykly-i3995254032.html

650zł ?Niedawno był jeszcze tańszy o stówkę

http://allegro.pl/sterownik-bruli-pl-i3935599662.html

Edytowane przez animuss

Witam

no prosze-nawet experci od wyceny sprzętu SĄ TUTAJ

bruli nie jest aż tak ZŁY w dwustanie natomiast te z kreskami-to jak dla mnie jest porażką nawet z super palnikiem i węglem

warto się zainteresować posiadanym palnikiem lub zmianą jego i nie czekać do jesieni z zakupem paliwka

:cool:

Rajmund ehh - każdy jest EXPERTEM w dziedzinie własnego portfela. Na tym skończę;). Post Wieśka zdaje się to potwierdzać.

• 1 month później...
  • 3 weeks później...

No jak tam są jakieś przecieki kiedy można kupić nową wersję bruliego. ??? :)

Jak dołożą jeszcze w tej nowej wersji trzeci algorytm spalania czyli byłyby:

- dwustan,

- grupowe,

- verbomat ( nowy algorytm tworzony przez pasjonatów spalania)

to mogę jeszcze góra do września poczekać :)

No jak tam są jakieś przecieki kiedy można kupić nową wersję bruliego. ??? :)

Jak dołożą jeszcze w tej nowej wersji trzeci algorytm spalania czyli byłyby:

- dwustan,

- grupowe,

- verbomat ( nowy algorytm tworzony przez pasjonatów spalania)

to mogę jeszcze góra do września poczekać :)

Lepsze spalanie opału w grupowym uzyskałem ustawiając programator C.O. w szachownicę o 1st.

Mam jakąś awarię bruliego w zakresie pompki cyrkulacyjnej.

Dzisiaj bruli przestał nagle włączać pompkę cyrkulacyjną. :(

Pierwsze sprawdzenie przełączam sterownik w tryb awaryjny i usiłuję pompkę włączyć na sterowniku ręcznie - niestety przycisk na panelu ani przez sieć nie reaguje i kaplica.

Drugie sprawdzenie dociskam gniazdo pompki na serowniku i tak kilka razy i też zero efektu.

Trzecie sprawdzenie - odłączam pompkę fizycznie od sterownika i podłączam do gniazdka na 220 V i pompka cyrkulacyjna działa czyli wniosek nasunął się taki, że pompka jest dobra a w sterowniku coś szwankuje.

Nie znam się na elektronice itp. ale może ktoś ma jakiś prosty pomysł co to może być za przyczyna awarii i ewentualnie jak ją usunąć ????