czp01 27.04.2014 10:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2014 No jak tam są jakieś przecieki kiedy można kupić nową wersję bruliego. ??? Jak dołożą jeszcze w tej nowej wersji trzeci algorytm spalania czyli byłyby: - dwustan, - grupowe, - verbomat ( nowy algorytm tworzony przez pasjonatów spalania) to mogę jeszcze góra do września poczekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 27.04.2014 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2014 A jak nie będzie to nie będziesz czekał ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czp01 27.04.2014 11:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2014 ha ha tu i tak jestem skazany na czekanie - a każda nowość cieszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 28.04.2014 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2014 No jak tam są jakieś przecieki kiedy można kupić nową wersję bruliego. ??? Jak dołożą jeszcze w tej nowej wersji trzeci algorytm spalania czyli byłyby: - dwustan, - grupowe, - verbomat ( nowy algorytm tworzony przez pasjonatów spalania) to mogę jeszcze góra do września poczekać Lepsze spalanie opału w grupowym uzyskałem ustawiając programator C.O. w szachownicę o 1st. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czp01 29.04.2014 05:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2014 Mam jakąś awarię bruliego w zakresie pompki cyrkulacyjnej. Dzisiaj bruli przestał nagle włączać pompkę cyrkulacyjną. Pierwsze sprawdzenie przełączam sterownik w tryb awaryjny i usiłuję pompkę włączyć na sterowniku ręcznie - niestety przycisk na panelu ani przez sieć nie reaguje i kaplica. Drugie sprawdzenie dociskam gniazdo pompki na serowniku i tak kilka razy i też zero efektu. Trzecie sprawdzenie - odłączam pompkę fizycznie od sterownika i podłączam do gniazdka na 220 V i pompka cyrkulacyjna działa czyli wniosek nasunął się taki, że pompka jest dobra a w sterowniku coś szwankuje. Nie znam się na elektronice itp. ale może ktoś ma jakiś prosty pomysł co to może być za przyczyna awarii i ewentualnie jak ją usunąć ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 29.04.2014 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2014 Mam jakąś awarię bruliego w zakresie pompki cyrkulacyjnej. Dzisiaj bruli przestał nagle włączać pompkę cyrkulacyjną. Pierwsze sprawdzenie przełączam sterownik w tryb awaryjny i usiłuję pompkę włączyć na sterowniku ręcznie - niestety przycisk na panelu ani przez sieć nie reaguje i kaplica. Drugie sprawdzenie dociskam gniazdo pompki na serowniku i tak kilka razy i też zero efektu. Trzecie sprawdzenie - odłączam pompkę fizycznie od sterownika i podłączam do gniazdka na 220 V i pompka cyrkulacyjna działa czyli wniosek nasunął się taki, że pompka jest dobra a w sterowniku coś szwankuje. Nie znam się na elektronice itp. ale może ktoś ma jakiś prosty pomysł co to może być za przyczyna awarii i ewentualnie jak ją usunąć ???? A przy jakiej temp na bojlerze robiłeś próby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czp01 29.04.2014 05:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2014 Hmmm - po godzince przestoju ponownie sprawdzam w trybie ręcznym i pompka cyrkulacyjna zaczęła działać - ciekawe - ale coś tam jednak musi szwankować. Próby przy 43 st C na bojlerze - ale temperatura bojlera nie ma tu chyba nic do tego albo ma hmm:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 29.04.2014 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2014 Ma bo masz ustawiona temp załączania tejże pompy na 43deg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czp01 29.04.2014 06:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2014 Poprawiłem na 30 st C - i to może być ta przyczyna no a cały czas byłem przekonany, że ta temperatura załączania pompy mieszającej dotyczy tylko pompy mieszającej a nie ma zastosowania jak jest włączona pompa cyrkulacyjna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 29.04.2014 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2014 Poprawiłem na 30 st C - i to może być ta przyczyna no a cały czas byłem przekonany, że ta temperatura załączania pompy mieszającej dotyczy tylko pompy mieszającej a nie ma zastosowania jak jest włączona pompa cyrkulacyjna Nastawy w programatorze pompy cyrkulacyjnej !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kulin 02.05.2014 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2014 Oby z nową wersją sterownika nie było tak jak z Naszymi drogami, niektóre zostały otwarte wczoraj, a miały być na EURO ) ale przynajmniej na mundial w Brazyli zdążyli )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 23.09.2014 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2014 Temat trzeba trochę odświeżyć. Panowie,jakie macie wrażenia odnośnie spalania grupowego z możliwością ustawienia dawek (krotności podawania). Wiadomo ,że sezon letni nie dał nam możliwości dogłębnego przetestowania tych ustawień ale obecnie można już coś wywnioskować. Jak dla mnie i mojego nowego kociołka moc 8 kW z krotnością x 3 spisuje się przy obecnych temp bardzo dobrze. Jakieś Wasze opinie na ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmaz01 23.09.2014 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2014 Temat trzeba trochę odświeżyć. Panowie,jakie macie wrażenia odnośnie spalania grupowego z możliwością ustawienia dawek (krotności podawania). Wiadomo ,że sezon letni nie dał nam możliwości dogłębnego przetestowania tych ustawień ale obecnie można już coś wywnioskować. Jak dla mnie i mojego nowego kociołka moc 8 kW z krotnością x 3 spisuje się przy obecnych temp bardzo dobrze. Jakieś Wasze opinie na ten temat? Potwierdzam to co napisałeś, sprawdzone na grochu i miale.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebsa 23.09.2014 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2014 Proponuję po raz n-tyzwiększenie ilości powtórzeń w trybie grzanie do co najmniej 8wprowadzenie możliwości pracy na dwóch progach mocy, różniących się jedynie krotnością podań Zaimplementować i wszyscy będą happy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czp01 24.09.2014 12:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2014 Ubiegły sezon przejechałem na grupowy głównie 8 na 12 kw i ilość powtórzeń 3. sebsa - ciekawe podejście.: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 25.09.2014 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2014 Proponuję po raz n-ty zwiększenie ilości powtórzeń w trybie grzanie do co najmniej 8 wprowadzenie możliwości pracy na dwóch progach mocy, różniących się jedynie krotnością podań Zaimplementować i wszyscy będą happy. Na mojej dyszy może się sprawdzić.Na innym palniku już nie będzie tak różowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebsa 25.09.2014 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2014 (edytowane) Wydaje mi się i paru innych to potwierdzi, że korzystniej dla palnika będzie zapodać np 7 dawek po 5s niż 5 dawek po 7s. Nie wiem o jakich palnikach piszesz. Sprawdzi się to na Twojej nakładce(widzę to u siebie), tym bardziej pójdzie to na dużym brucerze/ekoenergii. Fajki również sobie poradzą.Implementacja nie rozwala podstaw grupowego a spowoduje raczej skrócenie kolejki chętnych na SPP;) Edytowane 25 Września 2014 przez sebsa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość TwojPan 25.09.2014 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2014 (edytowane) Temat trzeba trochę odświeżyć. Panowie,jakie macie wrażenia odnośnie spalania grupowego z możliwością ustawienia dawek (krotności podawania). Wiadomo ,że sezon letni nie dał nam możliwości dogłębnego przetestowania tych ustawień ale obecnie można już coś wywnioskować. Jak dla mnie i mojego nowego kociołka moc 8 kW z krotnością x 3 spisuje się przy obecnych temp bardzo dobrze. Jakieś Wasze opinie na ten temat? Od przeszło roku,takie same. Sebsa napisał ci powyżej,to o co od roku prosili (niektórzy już maja inny ster) użytkownicy. Mam tylko nadzieję ,że VERB się w odpowiednim czasie i w porę "wymiksuje" z rozmów z ES.To inteligentny człowiek i mądry gość.Nie dorastają mu do pięt. Edytowane 25 Września 2014 przez TwojPan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawko_ 25.09.2014 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2014 Sebsa, ale w trybie grupowym też tak mozna ustawić ? Czy wy jedziecie tylko na ustawieniach ręcznych ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebsa 25.09.2014 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2014 Sebsa, ale w trybie grupowym też tak mozna ustawić ? Czy wy jedziecie tylko na ustawieniach ręcznych ? Napisz jak? Chcę na jednym poziomie 5 podań po 5s. Po osiągnięciu zadanej 3 podania po 5s.. I mam całą zimę obskoczoną bez żadnej korekty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts