pawko_ 25.09.2014 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2014 To Ty mi napisz jak krowie na rowie. Ja jestem laik obserwator. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 25.09.2014 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2014 Napisz jak? Chcę na jednym poziomie 5 podań po 5s. Po osiągnięciu zadanej 3 podania po 5s.. I mam całą zimę obskoczoną bez żadnej korekty. To samo mi po głowie chodziło.Moc min i max 8kW ale różne krotności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość TwojPan 25.09.2014 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2014 To samo mi po głowie chodziło.Moc min i max 8kW ale różne krotności. Grzegorz, od kiedy to wałkujemy?Sebsa pisze o namiastce pracy ciągłej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebsa 25.09.2014 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2014 To samo mi po głowie chodziło.Moc min i max 8kW ale różne krotności. No to postaraj się wpłynąć na E-S:yes:. Wiem, że są mocno zajęci ale taka zmiana zajęłaby im góra 1-2 dni z palcem w tyłku. Reszta bez zmian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
berdnard 26.09.2014 04:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2014 Witammylisz się kol i to bardzo -a wiesz dlaczego bo dmuchawka w twoim życzeniu została by na stałej zaprogramowanej prze ciebie siły dmuchania np tylko 8 kv i co się wtedy robi-dziura w palniku-brak żaru-dupa blado powrót do ecoala auto z przed 2 latzdrowka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebsa 26.09.2014 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2014 Witam mylisz się kol i to bardzo -a wiesz dlaczego bo dmuchawka w twoim życzeniu została by na stałej zaprogramowanej prze ciebie siły dmuchania np tylko 8 kv i co się wtedy robi-dziura w palniku-brak żaru-dupa blado powrót do ecoala auto z przed 2 lat zdrowka Witam kol. Oczywiście masz racja. Konieczna jest możliwość regulacji dmuchawki na 2 progach, nawet jeśli to byłaby ta sama moc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 26.09.2014 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2014 (edytowane) Obaj się mylicie ale macie do tego prawo.No chyba,że nie czaję o co Wam chodzi Edytowane 26 Września 2014 przez minertu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 26.09.2014 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2014 bernard weź VERBA i wpadnij do mnie.Zobaczysz jak ma kocioł pracować.To ,że zmniejszysz dawkę wcale nie znaczy,że wypalisz dziurę w palniku.U mnie kupa żaru jest na palniku co można na własne oczy zobaczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość TwojPan 26.09.2014 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2014 bernard weź VERBA i wpadnij do mnie.Zobaczysz jak ma kocioł pracować. . A to dobre Sorrki Grzegorz,nie mogłem się powstrzymać. Lepiej ty się do nich wybierz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 26.09.2014 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2014 A to dobre Sorrki Grzegorz,nie mogłem się powstrzymać. Lepiej ty się do nich wybierz Nie jesteś w temacie,VERB tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
berdnard 26.09.2014 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2014 Obaj się mylicie ale macie do tego prawo.No chyba,że nie czaję o co Wam chodzi widzisz kol po co się mamy spotkac skoro ty wielki mistrz nie CZAISZ sytuacji jakie będą następstwa spalania metody kol Sebsa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 26.09.2014 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2014 Masz rację nie czaję bo napisałem jak pracuje kocioł a nie palnik czy też sterownik. Pozdrawiam i trzymam się ciepło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
berdnard 26.09.2014 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2014 (edytowane) ok kol zdrówka Edytowane 27 Września 2014 przez berdnard korekta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bernas 24.10.2014 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2014 Witam. Czy ktoś z Was przetestował i ma namacalne dowody na oszczędność opału w spalaniu grupowym ? Brulego zaadaptowałem do kotła Elektrometu 15KW i używam go od około miesiąca. Spalanie na poprzednim zwykłym sterowniku opanowane miałem do perfekcji (przepalone ponad 4 sezony) Na Brulim na ustawieniach ręcznych z poprzedniego sterownika śmiga tak samo. Zastanawiam się czy warto poświecać czas na rozparacowanie spalania grupowego . Co mi radzicie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 24.10.2014 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2014 Witam. Czy ktoś z Was przetestował i ma namacalne dowody na oszczędność opału w spalaniu grupowym ? Brulego zaadaptowałem do kotła Elektrometu 15KW i używam go od około miesiąca. Spalanie na poprzednim zwykłym sterowniku opanowane miałem do perfekcji (przepalone ponad 4 sezony) Na Brulim na ustawieniach ręcznych z poprzedniego sterownika śmiga tak samo. Zastanawiam się czy warto poświecać czas na rozparacowanie spalania grupowego . Co mi radzicie ? Prawidłowo ustawiony dwustan daje u mnie lepsze wyniki niż grupowe- kwestia jak dobrze potrafisz go ustawić. Spróbuj i daj znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 24.10.2014 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2014 Jakie te parametry masz?Radzę spróbować, najwyżej na test poświęcisz 1zasyp kosza, niech to będzie 150kg ...Dużo na takiej próbce nie stracisz ani też ton nie zyskasz. Coś się jednak dowiesz. Myślę,że większy sens próby będzie jak się zrobi chłodniej. Skoro miałeś obcykany dwustan, to na taką pogodę jak teraz w dwustanie pracuj. Zrobi się chłodniej - włącz grupowe. Grupowe jakies mega trudne nie jest...Zrobisz sobie np. min.8kW, max 12kW, do tych mocy dobierasz moc nadmuchu i fertig mówiąc w skrócie, bo podtrzymanie itp. zostawiasz sobie z dwustanu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czp01 26.10.2014 17:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2014 Pare miesięcy nie miałem wykresów na brulim - ale jakoś nie przywiązywałem do tego wagi i nic z tym nie robiłem. Sterownik działał jak trzeba tylko brak było samych wykresów i komunikat "brak danych" - stawiałem na kartę SD w sterowniku, że to tam tkwi przyczyna. Syn mi poradził abym najpierw zrestartował domowy router WiFi noooo i pomogło a wykresy się pojawiły. Nie wiemy co w routerze było nie tak ale restart pomógł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaliMi 04.01.2015 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 WitamOstatnio próbuje palić brulim w dwustanie, ale chcę uzyskać pracę ciągłą. Proszę o sprawdzenie moich ustawień i ewentualne uwagi.Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czp01 04.01.2015 12:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 Tak jak teraz od 11-tej jedziesz na dwustanie w pracy ciągłej i kocioł się nie odstawia czyli ok.Temperatura spalin powyżej 120 czyli też dobrze. Sprawdzaj jedynie co jakiś czas na tych ustawieniach czy Ci się na palniku żar za bardzo nie obniża. Masz na grzejnikach termostaty ? - bo temperatura CO Ci tak faluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaliMi 04.01.2015 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 Tak jak teraz od 11-tej jedziesz na dwustanie w pracy ciągłej i kocioł się nie odstawia czyli ok. Temperatura spalin powyżej 120 czyli też dobrze. Sprawdzaj jedynie co jakiś czas na tych ustawieniach czy Ci się na palniku żar za bardzo nie obniża. Masz na grzejnikach termostaty ? - bo temperatura CO Ci tak faluje Mam termostaty i jeszcze dodatkowo sterownik na zaworze 4D. Cwu grzeje grawitacyjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts