Kulin 05.12.2017 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2017 Witam. Trochę mnie tu nie było. Tak sie przypomnę - mam do sprzedania Boleckiego SPP z panelem pokojowym. Minertu pytałeś dlaczego sprzedaję - bo mam Bruliego i ten leży i się kurzy, szkoda go. Póki co Bruli działa OK - używam spalania tradycyjnego, nie grupowego, wydaje mi się że lepiej na tym chodzi piec. Pozdrawiam wszystkich palaczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czp01 06.12.2017 06:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2017 To ja sprzedałem już swojego bruliego (chociaż jakiś zapas jeszcze jest) a w tym roku przesiadłem się na verbomata czyli sterownik ie-42 . Sterownik pracuje w automacie w pracy ciągłej pompka CO (już tylko jedna) też w pracy ciągłej a na grzejnikach termostaty gazowe i jest płynnie i ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 06.12.2017 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2017 Witam. Trochę mnie tu nie było. Tak sie przypomnę - mam do sprzedania Boleckiego SPP z panelem pokojowym. Minertu pytałeś dlaczego sprzedaję - bo mam Bruliego i ten leży i się kurzy, szkoda go. Póki co Bruli działa OK - używam spalania tradycyjnego, nie grupowego, wydaje mi się że lepiej na tym chodzi piec. Pozdrawiam wszystkich palaczy Ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaliMi 17.12.2017 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2017 WitamPalę obecnie retopalem z PGG i mam problemy ze spiekami żużlowymi.Na palniku robi się taki krzaczek.Moje ustawienia to:sterownik brulidmuchawa WPA 07palnik ekoenergia małaczas podawania 5 sprzerwa 95 sdmuchawa 42%Próbowałem z dmuchawą już na 40 % i na 44% i nie widzę różnicy.Muszę co jakiś czas zrzucać te spieki z palnika, spieki te nie są twarde. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czp01 17.12.2017 13:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2017 Może przestaw sterownik na spalanie grupowe - u mnie na brulim grupowe zawsze w sezonie zimowym lepiej się sprawdzało niż dwustan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 17.12.2017 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2017 Spróbuj grupowego jak czp. radzi albo zjedź jeszcze z wiatrem, 5/95 to bardzo chudziutko, szukałbym wiatru w okolicy 35 przy takim stosunku paliwa do przerwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaliMi 17.12.2017 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2017 Spróbuj grupowego jak czp. radzi albo zjedź jeszcze z wiatrem, 5/95 to bardzo chudziutko, szukałbym wiatru w okolicy 35 przy takim stosunku paliwa do przerwy. Dzięki za pomoc. Spróbuję ustawić grupowe 8kW tylko jak ostatnio tak paliłem to mi dużo przeciąga ponad zadaną, dlatego od 3 sezonów palę na dwustanie. Już teraz widać przeciągnięcie temperatury o 2,5 stopnia a na dwustanie tylko 0,5 stopnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czp01 17.12.2017 21:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2017 Ten nadmuch wydaje się jeszcze za wysoki -no ale to naocznie musisz ocenić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 18.12.2017 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2017 KaliMi Ty masz jakiegoś grzmota od Witkowskiego?W podpisie masz kocioł 19kW co do reszty tegoż podpisu też jest dużą przesadą, znaczy ta moc.W takim kotle powinien być palnik mała Ekoenergia 15/25 ale nie wiem co Ci tam wsadzili bo już różne rzeczy widziałem.Do tego palnika powinien być w parze wentyl o wydajności około 160m3/h przykładowo dmuchawa WPA07, jeśli zaaplikowali do tego palnika coś ponad 300m3 przykładowo WPA06 wiatru musisz szukać poniżej 30-tu, 26,27, jeśli ta mniejsza dmuchawa to w grupowym jak teraz przy 3 podaniach dla 8kW to 36 do 38 myślę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaliMi 18.12.2017 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2017 KaliMi Ty masz jakiegoś grzmota od Witkowskiego? W podpisie masz kocioł 19kW co do reszty tegoż podpisu też jest dużą przesadą, znaczy ta moc. W takim kotle powinien być palnik mała Ekoenergia 15/25 ale nie wiem co Ci tam wsadzili bo już różne rzeczy widziałem. Do tego palnika powinien być w parze wentyl o wydajności około 160m3/h przykładowo dmuchawa WPA07, jeśli zaaplikowali do tego palnika coś ponad 300m3 przykładowo WPA06 wiatru musisz szukać poniżej 30-tu, 26,27, jeśli ta mniejsza dmuchawa to w grupowym jak teraz przy 3 podaniach dla 8kW to 36 do 38 myślę. Kocioł wtedy był najmniejszy (2011 data zakupu)chociaż Witkowski wtedy twierdził że będzie za mały i proponował 25 kW, palnik to ekoenergia ta mała, zaś dmuchawę wymieniłem z chyba WBL6Al która miał 300 m3 na WPA 07 która ma chyba 170 m3. teraz obniżyłem jeszcze nadmuch na 41 %.. Potem zobaczę co będzie na palniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts