karoka65 24.11.2011 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 Czasami tak się dzieje. Wejdziesz za chwilę jeszcze raz i już wszystko jest. Nie wiem na pewno ale może jak net przymuli tak się dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czp01 24.11.2011 21:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 No już jest - może to i coś z internetem. A tam takie tam małe co nieco nie robi mi wielkiej różnicy ha ha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czp01 25.11.2011 08:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 Witam. Ma ktoś może jakieś konkretne przecieki z firmy ES kiedy w końcu pokaże się nowy soft do sterownika bruli - obiecywali, że na jesieni a tu mamy już zimę. No na forum firmowym piszą, że niedługo - ale to w sumie nic nie znaczy - jak informacja jest tajna to proszę pisać na priv ha ha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 25.11.2011 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 Jakieś dwa tygodnie chyba nawet niecałe temu rozmawiałem z p. Edwardem i mówił że niebawem będzie nowy sofcik do eCoala umożliwiający zmianę mocy dmuchawy no i jest, wspominał także że w fazie testów jest nowy soft do Bruli także chyba niedługo się pojawi.Myślę że firma już na tyle jest znana na rynku i na forum że chyba wiemy czego się po nich spodziewać.Spodziewać możemy się że to co wrzucimy do swoich sterów będzie po prostu działać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariusz4567 30.11.2011 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2011 Witam są jakieś przecieki w sprawie nowego oprogramowania kiedy zobaczymy coś public. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czp01 30.11.2011 10:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2011 czekamy czekamy a czekanie nas uszlachetnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 06.12.2011 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 A czemu zmieniasz pume na bruliego?? wpa-06 spoko da rade...mało tego musisz ją przysłonic:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czp01 06.12.2011 19:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 U mnie dmuchawa firmy METRIX i współpracuje z brulim elegancko a nawet obroty mam niżej niż na poprzednim sterowniku St37. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 06.12.2011 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 Witam jak w tytule przesiadam się na Bruli tylko powiedzcie jakie macie dmuchawy moja WPA-06 palnik Brucer II generacji 25 kw obecnie Puma "chyba" do sprzedania pozdrawiam Jaki jest powód tej zmiany ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 10.12.2011 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2011 Bruli zainstalowany i się troszkę uczymy . pozd.https://esterownik.pl/remote/1047 ooo ale nisko jedziesz....sterujesz widze jak kobrą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czp01 10.12.2011 18:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2011 Many jaką powierzchnię grzejesz i jakim kotłem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 10.12.2011 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2011 A jak pierwsze wrażenia po przesiadce??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 10.12.2011 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2011 (edytowane) zaczynam trybić... Enia? Link do sterownika dodaj sobie w stopce Jak juz wiesz o co chodzi, to możesz to sobie dobrze ustawić. Do bruli dla 35kW pasowało mi na cieplejszą pogodę: 5sek podawania / 40-50sek pauzy 30%max. siła nadmuchu dmuchawa ze szczeliną na przysłonie na ok. 1,5cm Jestem ciekaw do jakich nastaw u siebie dojdziesz... Dodam sobie Twojego linka do obserwowanych Edytowane 10 Grudnia 2011 przez Jarecki79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czp01 10.12.2011 22:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2011 Na swoim kotle 35 kw ale z palnikiem 25 kw na brulim i na ekogroszku bobrek też aktualnie doszedłem do podobnych optymalnych ustawień t.j. - 5 s podawanie,- 40 s przerwa,- nadmuch 33 % Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 11.12.2011 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 (edytowane) Moim zdaniem, jeżeli chodzi o t.wody to wszystko wygląda dobrze. Schodzi Ci o 2st.C w dół od zadanej i masz bardzo małe przekroczenie zadanej. Pociachane sa spaliny, ale nie masz ich na jakimś extremalnie wysokim poziomie (masz przecież dobry kocioł ) Musiałbym jeszcze luknąć jak ustawiałem podtrzymanie, pamiętam,że było to 80minut i ilość powtórzeń2, to było chyba 10sekund pracy, ale nie pamiętam nastawionej przerwy. Jak temp. nie rośnie, to bruli i tak powtórzenia dodaje, aby t.spalin wzrosła o 15st.C od aktualnej wartości. To jest jednak istotne jak sterownik długo stoi na podtrzymaniu a u Ciebie chyba takiej sytuacji nie ma. ps. czp01 nie ma pompy mieszającej oraz korzysta ze stref czasowych, na Twoim wykresie nie widzę, abyś korzystał ze stref, linia nastawy temp. jest ciągła, stąd też jednostajna fala temperatury na kotle. Edytowane 11 Grudnia 2011 przez Jarecki79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 11.12.2011 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 hmmm kol czp01 ma tochę niestandardowy kociołek, sprzedawca ''siołom'' persfazji powiedził mu przy sprzedaży kotła że jak już kol czp01 zamknie oczka i położy sie do matki ziemii to kociołek bedzie jeszcze słóżył ze 3 pokoleniom no i się skusił.... i teraz trochę w nim grzebie... a to palnik wymieni,a to sterownik zmieni, aż strach pomyśleć co jeszcze wymyśli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czp01 11.12.2011 11:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 Piotrek42 ha ha dobre dobre - no aktualnie obniżyłem temperaturę spalin wynalazkiem zawijana_2 ( praktycznie nie przekracza mi 130 st C przed kolejnym czyszczeniem) no i bruli i w tym sezonie jestem z kotła mojego żeliwnego monstrum bardzo zadowolony od strony użytkowania i spalania. No ale zostałem rozszyfrowany bo faktycznie mam jeszcze ze dwa zasadnicze pomysły na usprawnienie kotła. Myślę że jak mu minie ta 10 letnia gwarancja ( czyli jeszcze 7 lat) to w tym momencie kocioł będzie taki jaki od nowości powinien sprzedawać producent ha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czp01 23.12.2011 06:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2011 Godz. 07,14 a tu mój sterownik jest niedostępny - patrzę na inne sterowniki no i wszystkie są niedostępne (offline). Pewnie jakaś większa awaria albo konserwacja na serwisie ELEKTRO-SYSTEM s.c. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czp01 27.12.2011 10:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2011 No na święta gwiazdka nie przyniosła prezentu w postaci nowego softu do bruliego - ale może na sylwestra jest jeszcze jakaś szansa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
berdnard 28.12.2011 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2011 No na święta gwiazdka nie przyniosła prezentu w postaci nowego softu do bruliego - ale może na sylwestra jest jeszcze jakaś szansa witum kolegi lepij niy pragnij takigo prezyntu bo sie możesz zawiesć co nowszy tym gorszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts