e-ronin 17.10.2011 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 Jako że to mój pierwszy post witam wszystkich serdecznie .Mam następujący problem . Robiłem wykop pod fundament bramy przesuwnej samonośnej ale na głębokości ok 60-70cmtrafiłem na kabel energetyczny dokładnie na środku wykopu ( szerokość 50cm) . Kabel jest mocno "naciągnięty" i niestety nie da się go odchylić na którąkolwiek ze stron . Czy macie Państwo jakieś rozwiązanie . Może "obtoczyć" go jakąś szerszą rurą PCV i całość zalać betonem aby była możliwość ewentualnego wyciągnięcia go - boję się że jak będzie jakaś awaria to mi zdemolują ogrodzenie . A może muszę całość odkopać i przełożyć . Proszę o pomoc może ktoś już miał do czynienia z takim przypadkiem . Z góry serdecznie dziękuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blechert 17.10.2011 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 Odkopywanie kabli i rur w trakcie rycia na placu to normalka. 50% przypadków kończy się urwaniem, bo są położone nie tam gdzie trzeba lub za płytko. Ciesz się, że koparka go nie przerwała. Daj otulinę i zalej fundament. Zwykła rzecz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-ronin 18.10.2011 06:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 Tak też zrobię . Dziękuję za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts