Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Dziennika Poliny

Polina

Recommended Posts

• Odpowiedzi 239
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Polina, fajnie wygląda na wizualizacji połączenie białego tynku z tymi panelami z blachy Ti-Zn. Ciekawa jestem jak to wyjdzie w rzeczywistości. Faktycznie nie jest to tanie rozwiązanie, dlatego myślę, że warto zainwestować w dobrego producenta, bo łatwo zepsuć efekt.

Jak w ogóle wygląda sprawa z murowanymi ogrodzeniami? Czy istnieje jakiś zapis regulujący ich zastosowanie (jeśli oczywiście nie ma o tym nic w miejscowym planie zagospodarowania)? Co z wentylacją przy pełnym ogrodzeniu?

Polina , a czy nie myślałaś , żeby na elewację zamiast blachy, dać płyty betonowe robione na ten sam wymiar co tytan -cynk?

ja mam fajnego fachowca od płyt betonowych

Oj kilka wersji było branych pod uwagę... Ale blacha najbardziej mi się podobała :) A płyt betonowych na bramie garażowej nie widzę...

no wiesz Polina bramę można zrobić jasno szarą . zrób sobie kalkulację tego i tego. moja teściowa miała mięc panele z blachy na elewacji, ale własnie zrezygnowała na rzecz płyt:) jest jeszcze trespa.http://www.elewacje-bukowiec.pl/ tutaj sa elewacje z płyt trespa, tych na biurowcach zazwyczaj. nowoczesne domy sa tym obkładane. ale to też nie jest tanie:) ale chyba lepiej się sprawdzi niż blacha, a tak samo wygląda:yes:

Kamka, dziękuję i zapraszam :)

lullaby, ja też nie mogę się doczekać okien! :D

Położenie domu względem stron świata jest "takie sobie", ale długo to wałkowaliśmy z architektem i to co mamy jest najlepszym rozwiązaniem według mnie... Salon jest od strony południowo-wschodniej, sypialnia od wschodu a od strony północnej są obie łazienki.