Magik125 17.10.2011 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 Witam...Mam takie pytanie czy można na pustaki pianowe dać normalnie klej siatkę potem tynk? Nie chce kleić styropianu, ponieważ mam do między pustakami w środku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 20.10.2011 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2011 Magik: a nie lepiej na taki pustak dac tynk c-w? Będzie taniej, a wyjdzie na to samo.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magik125 21.10.2011 06:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 a jak dam tynk c-w to można od razu jakiś tynk czy też trzeba dawać klej i siatke? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawek9000 21.10.2011 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 Witam... Mam takie pytanie czy można na pustaki pianowe dać normalnie klej siatkę potem tynk? Nie chce kleić styropianu, ponieważ mam do między pustakami w środku. 1. mógłbyś powiedzieć z jakiego języka pochodzi ta składnia? 2. Pomysł technicznie poprawny, ale ekonomicznie bez sensu. Jeśli masz już zamiar ścianę klejem zaciągać to ocieplij ją chodziaż symboliczną 10 styropianu, pustka powietrzna odpowiada mniej więcej 1cm styro więc taki z niej izolator jak z mysiej p...y popielniczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magik125 21.10.2011 17:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 chodzi o to że styropian jest już między pustakami, bo dom jest na połtora pustaka wybudowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawek9000 21.10.2011 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 no tak między pustakami. masz kilka możliwośći:- położyć klasyczny tynk c-w 3 warstwowy (ma trochę wad w tym słaby wygląd i pewność zarysowania na nasłonecznionych elewacjach)- położyć tynk c-w 2 warstwowy a na to tynk cienkowarstwowy z systemu BSO- tak jak pytałeś położyć siatkę na kleju i na to tynk BSO, w zasadzie obyłoby się i bez siatki, ale to w sumie nieduży koszt warto ją położyć- klasyczny BSO ze styropianem nawet cienkim, ale to ma sens tylko jeśli ściana bardzo krzywa albo pustaki bardzo nierówne. generalnie, to co zaproponowałeś to dobry sposób na trwałą elewację, natomiast z racji tego że w ścianie 3W pustaki zewnętrzne potrafią się nagrzewać do wysokiej temperatury, staraj się unikać ciemnych kolorów farby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts