Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Anatola

dusiaka

Recommended Posts

o rany! nie było mnie przez weekend a tu takie boskie kuchnie! również zakochałam się w połączeniu bieli i drewna, oczywiście zgapię jak przyjdzie kolej na moją kuchnię,

monika_fal podziwiam talent

dusiaka przeprowadzka już tuż tuż, ani się obejrzysz i będziesz pakowała kartony,

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

o rany! nie było mnie przez weekend a tu takie boskie kuchnie! również zakochałam się w połączeniu bieli i drewna, oczywiście zgapię jak przyjdzie kolej na moją kuchnię,

dusiaka przeprowadzka już tuż tuż, ani się obejrzysz i będziesz pakowała kartony,

nita- dziś rano moja mama zobaczyła zdjęcia stryszku i powiedziała, że jak się dach ociepli i okna będa wstawione, to na upartego możnaby tam wrzucić materać i przenocować :-)

Myślę, że już niedługo małż będzie sobie w Anatolu musiał uwić jakieś gniazdko. Jak tylko przyjdzie pora na podłogi i kafle. Nie wyobrażam sobie, żeby chłopina codziennie dojeżdżał na wieś.

Czajniczek już tam mamy, materac, koce, radyjko też, powoli się tam zadomowiamy :D

Śliczna ta kuchnia od Moniki - nie żeby poprzednim coś brakowało, ale tu jest już dopieszczona i od razu lepiej się "sprzedała" ;)

Anatol rośnie jak na drożdżach, trzymam niezmiennie kciuki za dalszy ciąg :)

kocurku - dziekuję za wizytę i kciukasy :yes:

Dusiaka twoja poprawiona super z tą roletą!!!!!! całkiem inaczej i ta od Moni tez piękna :yes:

msdracula- a którą wersję byś wybrała, z roletą, czy szafkami?

Za trzymanie kciuków bardzo dziękuję- właśnie dostałam smska, że o 9.30 na działce bedzie juz ekipa z oknami :wave:

Zapomniałam wczoraj napisac, że w sobotę, podczas co-sobotniego piknikowania zostałam zaatakowana przez rój os.

To było straszne- osy zrobiły sobie gniazdo na daszku naszej ślicznej wygódki :mad:

Jakaś jedna "miła osa" dziabnęła mnie w rękę -do dziś mam wielki czerwony bąbel i piecze jak chole...ra.

Ale to nic- właśnie dostałam od Małża eska, że nieświadomy pracownik (od okien) biegiem uciekał przed całym rojem. Miał jednak więcej odwagi- wyrzucił łopatą gnizado do..... środkla kibelka. Brawo :lol2:

Ciekawe kto i czy kiedykolwiek odważy się tam teraz usiąść:D

http://img525.imageshack.us/img525/9328/23526278.jpg

dzisiejsze dzieło małża

http://img209.imageshack.us/img209/2433/33968286.jpg

Oj, nie było łatwo- te płyty są okropnie ciężkie,ale małż miał pomysł i kupił w markecie budowlanym bloczek i 20 metrów liny. Płyty "wjeżdżały" na stryszek zaczepione liną. Zrobił dopiero 1/4, ale i tak nie spodziewałam się, że tak szybko mu z tym pójdzie :-)

Proszę trzymać kciuki - jeśli nic złego się nie wydarzy, jutro będziemy mieć montowane okienka :wave:

dusiaka, nie rozumiem tego ostatniego zdjęcia - czy okno na strychu znajduje się tuż nad podłogą?

Kciuki za okna oczywiście trzymam :)

Inwestor- w projekcie okno na poddaszu jest 37 cm od podłogi. U nas bedzie trochę mniej - juz kiedyś pisałam, że podwyższyliśmy parter z uwagi na to, że nasz stryszek będzie stryszkiem. Na parapecie będzie można sobie siadać :D

Przyznam jednak, że ta przestrzeń kusi, żeby ją "uzytkować", ale na bawialnię dla dzieciaków w części nad salonem i składzik w pozostałej części i tak wystarczy :yes:

czekamy na zdjęcia Anatolka z oknami. niech nas oczaruje:)

wczoraj znalazlam ten program pro100, ale darmowa jest tylko wersja demo (bez możliwości zapisywania). kiedyś bawilam się też tym programem z Ikei, ale jakoś slabo mi szlo. fajny znalazlam na stronie nobilia.de, ale też nie mogę tam zapisać. także jak przyjdzie pora na moją kuchnię (nie tak prędko niestety), to uderzę do Ciebie moniko_fal po prośbie.

a co do żądlących owadów, to mamy gniazdo dzikich pszczól w drewnianym domku. i mąż ich nie zwala, bo mu nie przeszkadzają, a ja się boję tam wchodzić:mad:

Czym większe okna tym lepiej :) Dom ma być pełen słońca i radości! :) Dusiaka, ja błagam Cię o więcej zdjęć środka. Pokaż pokoiki i ten długi przedpokój jak to wygląda i najlepiej - mam nadzieję, że nie za bardzo upierdliwa prośba - jakby gdzieś był jakiś uprzejmy ludź choćby totalnie anonimowo tyłem by można było "wyłapać" proporcje, albo nie wiem...taczka. O ile podnieśliście strop? Da się normalnie chodzić po strychu? Staram się tę kuchnię wkleić, ale ja też mam w programie IKEA, więc szału nie ma. Możecie się ze mnie śmiać, ale przez to, że my będziemy budować wersję lustrzaną to wszelkimi sposobami starałam się wyobrazić jak to będzie wyglądać "na odwrót" u mnie i nie mogłam, ale w końcu wpadłam na sposób. Odwróciłam laptopa od siebie i wzięłam lustro z łazienki...i proszę lustrzane odbicie...oj pięknie jest u Ciebie Dusiaka, ale w odbiciu lustrzanym też ładnie ;) hi hi

Miętówka u mnie właśnie będzie kuchnia zamknięta, stąd moje obawy przed ciemnością

Nita, to ja podobnie jak Dusiaka zachęcałabym Cię do rozplanowania najpierw z dwoma oknami, wtedy masz dwie ściany tak samo jak z kuchnią otwartą i jednym oknem, więc powinno się udać, a w kuchni zamkniętej jedno okno od północy to za mało, ja też bym za wszelką cenę wtedy dwa chciała.

No cudo po prostu!!!

Dusia! Super Anatolek wygląda!!! A jak jeszcze dojda okna...... Miodzio będzie.

Cieszycie sie pewnie, co???

I pomysły na kuchnię fajowe. ciekawe, jak będzie w realu. Ale o tym , patrząc na Wasze tempo, dowiemy sie wkrótce....:p

czekamy na zdjęcia Anatolka z oknami. niech nas oczaruje:)

wczoraj znalazlam ten program pro100, ale darmowa jest tylko wersja demo (bez możliwości zapisywania). kiedyś bawilam się też tym programem z Ikei, ale jakoś slabo mi szlo. fajny znalazlam na stronie nobilia.de, ale też nie mogę tam zapisać. także jak przyjdzie pora na moją kuchnię (nie tak prędko niestety), to uderzę do Ciebie moniko_fal po prośbie.

a co do żądlących owadów, to mamy gniazdo dzikich pszczól w drewnianym domku. i mąż ich nie zwala, bo mu nie przeszkadzają, a ja się boję tam wchodzić:mad:

max-maniacy - też próbowałam w tym programie, ale jakoś nie tak prosto jest wcale, więc zostaje mi skorzystać z wizualizacji moniki :D

Temat os/pszczół - nie wiem, które to, za szybko uciekałam, żeby się przyjrzeć - jest już zamknięty. Otóż montażysta okien, nie uprzedzony przez nas o lokatorach w wc został przez nie zaatakowany. Jako że okazał się zdecydowanie większą odwagą ode mnie, wrócił do nich i wrzucił całe gniazdo do środka kibelka. Na koniec puścił je z dymem...

Ciekawe, kto pierwszy odważy się teraz tam wejść i usiąść :lol2:

Czym większe okna tym lepiej :) Dom ma być pełen słońca i radości! :) Dusiaka, ja błagam Cię o więcej zdjęć środka. Pokaż pokoiki i ten długi przedpokój jak to wygląda i najlepiej - mam nadzieję, że nie za bardzo upierdliwa prośba - jakby gdzieś był jakiś uprzejmy ludź choćby totalnie anonimowo tyłem by można było "wyłapać" proporcje, albo nie wiem...taczka. O ile podnieśliście strop? Da się normalnie chodzić po strychu? Staram się tę kuchnię wkleić, ale ja też mam w programie IKEA, więc szału nie ma. Możecie się ze mnie śmiać, ale przez to, że my będziemy budować wersję lustrzaną to wszelkimi sposobami starałam się wyobrazić jak to będzie wyglądać "na odwrót" u mnie i nie mogłam, ale w końcu wpadłam na sposób. Odwróciłam laptopa od siebie i wzięłam lustro z łazienki...i proszę lustrzane odbicie...oj pięknie jest u Ciebie Dusiaka, ale w odbiciu lustrzanym też ładnie ;) hi hi

Miętówka- a proszę bardzo, zaraz wrzucę kilka zdjęć z człekiem w tle ;-)

Sposób na odbicie lustrzane rewelacyjny, jak bym cyk, cyk :-)

Podnieśliśmy parter o 25-30 cm (tyle ile ma wieniec). Myślę, że z 40 metrów użytkowych (nie licząc skosów, czyli miejsc, gdzie jest wyżej niż 1,9 m) zostało ok. 30 metrów.

To moja wersja w lustrzanym odbiciu Anatola z wnęką przedpokojową na szafę na wysokości blatu pod oknem (program Ikea ma bardzo ograniczony wybór kształtów pomieszczeń, a tam obok lodówki już zaraz będą drzwi do przedpokoju

I mnie się te fronty podobają, pięknie :yes:

No cudo po prostu!!!

Dusia! Super Anatolek wygląda!!! A jak jeszcze dojda okna...... Miodzio będzie.

Cieszycie sie pewnie, co???

I pomysły na kuchnię fajowe. ciekawe, jak będzie w realu. Ale o tym , patrząc na Wasze tempo, dowiemy sie wkrótce....:p

olinek - no cieszymy się, bardzo :-) Ja tak stale nie dowierzam. Dopiero jak mnie ktoś pyta, czy na Święta się przeprowadzimy nachodzą mnie myśli, czy to możliwe tak szybko?

A to efekt dzisiejszej pracy montażystów - Anatol z oknami:

Ilekroć na niego patrzę rozpiera mnie duma z powodu szerokiego wejścia- tak sympatycznie wygląda :-)

http://img213.imageshack.us/img213/3005/mamyoknazmienrozmiary.jpg

Inwestor w szczęśliwym amoku - na tyłach Anatola

http://img266.imageshack.us/img266/8041/dsc0169nf.jpg

Na specjalne życzenie ludź w tle - na tym zdjęciu ludź prezentuje korytarz

http://img26.imageshack.us/img26/2095/halvelkorytarzzmienrozm.jpg

Wejście do saloonu

http://img651.imageshack.us/img651/6504/wejciedosaloonuzmienroz.jpg

ludź stoi w kuchni

http://img404.imageshack.us/img404/1758/jestemwkucnizmienrozmia.jpg

A tu z dumą prezentuje powiększone wyjście na taras w wersji suwanej :-)

http://img594.imageshack.us/img594/3955/wsalooniezmienrozmiary.jpg

A to maleńki dowód na to, że pakiet jest 3-szybowy. Małe wyjaśnienie- co najmniej kwadrans szukaliśmy dowodu na to, że w oknach są trzy szyby. Środkowej po prostu nie widać.:lol2: No bo gdyby mucha sobie tam jakaś wpadła, to by się człowiek zorientował, a tak? Nie widać i już. na szczęście na szybach zostało kilka naklejek, które patrząc pod odpowiednim kątem odbijały się w oknie dwukrotnie.

Hurra-jest trzecia szyba w środku - szczęśliwi, jak po odkryciu kolejnej Ameryki zdecydowaliśmy się wrócić do dzieci. Zwłaszcza, że zaczęło padać.

http://img28.imageshack.us/img28/9749/3szyby.jpg

A, i jeszcze jedno -ten kolor, winchester, to po prostu strzał w tzw. dziesiątkę. Blisko 100% imitacja drewna. Sąsiedzi macali, żeby sprawdzić, co to jest. Piękne słoje, piękny kolor, super!

Edytowane przez dusiaka

Miętówka coś chyba przegapiłam, też budujesz Anatola? ja ciągle próbuję zrobić wizu kuchni w sweet home (niestety ikea coś u mnie nie działa i wyskakuje błąd), mąż zrobił ściany ale nie radzę sobie z szafkami, jak za 2 tyg będę w domu to przysiądę do tego porządnie

dusiaka fantastycznie! Anatol ślicznie z oczkami wygląda :) jak to dobrze , że jesteś i budujesz Anatola, a my wszystkie możemy podglądać