Miętówka 16.08.2012 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 Dusiaka! Dzięki Ty moja skarbnico wiedzy. To są wyceny na suwane, czy takie otwierane do środka jak w projekcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusiaka 16.08.2012 10:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 Dusiaka! Dzięki Ty moja skarbnico wiedzy. To są wyceny na suwane, czy takie otwierane do środka jak w projekcie? Jak w projekcie. Pierwsze kilkanaście wycen zrobiłam dokładnie tak, jak było w projekcie. No, dodałam "od siebie" mój kolor- z dwóch stron winchester, który wszyscy oferowali za dopłatą. Suwanka była wyceniana od 4,6 tys pln do kilkunastu tys.pln w przypadku suwanki bezprogowej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusiaka 17.08.2012 08:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2012 Hydraulik działa Nie mogliśmy go zobaczyć w akcji, pojechaliśmy na budowę dopiero wieczorem. Oto co zastaliśmy: http://img593.imageshack.us/img593/8731/wkuchnizmienrozmiary.jpg http://img684.imageshack.us/img684/937/duaazienkazmienrozmiary.jpg http://img805.imageshack.us/img805/9532/maaazienkazmienrozmiary.jpg http://img864.imageshack.us/img864/4842/schowekzmienrozmiary.jpg http://img836.imageshack.us/img836/8694/kotowniazmienrozmiary.jpg http://img689.imageshack.us/img689/277/wkotownizmienrozmiary.jpg http://img249.imageshack.us/img249/2049/podpodogwkzmienrozmiary.jpg Mieliśmy tylko obejrzeć pracę hydraulika, a wzięło nas na rozkładanie styropianu. Mogliśmy z tym zaczekać do weekendu. A co tam, malutki kroczek do przodu. Salooono-kuchnia gotowa do podłogówki Niestety wylewki przesunięte o cały tydzień. Zgodnie z wcześniejszym planem miały być dziś Będą w czwartek, jakoś wytrzymamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 17.08.2012 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2012 gratuluję niebieskich i czerwonych rurek. a co z Waszymi drzwiami wejściowymi? są już, czy będą za niedługo? jak już będą wstawione, to pokaż zdjęcia.zajrzałam na stronę Cala i myślę, że coś tam dla siebie też bym wybrała. zwłaszcza, że mają blisko nas jakiś punkt sprzedaży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olinek okrąglinek 17.08.2012 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2012 Ale dużo tych rurek wszelakich:o Dusia, pytanko mam: czy zmniejszaliście okno w kuchni? http://img593.imageshack.us/img593/8731/wkuchnizmienrozmiary.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusiaka 17.08.2012 14:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2012 gratuluję niebieskich i czerwonych rurek. a co z Waszymi drzwiami wejściowymi? są już, czy będą za niedługo? jak już będą wstawione, to pokaż zdjęcia. zajrzałam na stronę Cala i myślę, że coś tam dla siebie też bym wybrała. zwłaszcza, że mają blisko nas jakiś punkt sprzedaży. Bardzo dziękuję, też się mi rureczki podobają A tak poważnie- wolałabym ich już nie widzieć i zastanawiać się nad kolorami farb i terakoty. Tak mi się wydaje, że to wszystko się ciągnie.... A plan A jest taki, żeby do końca roku zamieszkać Mamy chętnych na Sylwestra Drzwi i brama są i owszem, ale na magazynie- zamontujemy po wylewkach, czyli za ok. 10 dni. Doczekać się ich nie mogę- mam na myśli drzwi bo brama, to nie moja działka. Ale dużo tych rurek wszelakich:o Dusia, pytanko mam: czy zmniejszaliście okno w kuchni? olinku - nic nie zmniejszaliśmy. Wiesz, jaka jestem - ja lubię dużo światła, zrezygnowałam z futrynek, żeby szyb było więcej, poszerzyłam wyjście na taras, żeby więcej światła do saloonu wpadało. Może się wydaje, że okna są małe, ale gwarantuję, że jak je zobaczysz na żywo - będziesz zaskoczona ich wielkością. Mieliśmy w minione święto, w środę, gości - odwiedziły nas dwie forumowe podczytujące mój dziennik rodziny, które planują budowę Anatola (nie podam kto, jak zechcą sami się odezwą) Może kiedyś napiszą, jak te okna wypadają w realu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olinek okrąglinek 17.08.2012 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2012 olinku - nic nie zmniejszaliśmy. A jakieś małe się wydaje Mieliśmy w minione święto, w środę, gości - odwiedziły nas dwie forumowe podczytujące mój dziennik rodziny, które planują budowę Anatola (nie podam kto, jak zechcą sami się odezwą) O, zaczynają się wizyty.... Znaczy - Anatol sie podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusiaka 17.08.2012 15:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2012 A jakieś małe się wydaje No bo to trzeba przyjechać i zobaczyć Okno, jakby nie było stanowi połowę ściany frontowej kuchni...Jest duże. Pewnie jak ustawimy meble albo człowieka będzie inne wrażenie. Najprościej porównać sobie z tym, co mamy obecnie w mieszkaniach. Ja takie wymiary okien mam w każdym pokoju, a widzę, że w nowym budownictwie na naszym osiedlu, deweloper robi szer. na 120cm. Gołym okiem tą różnicę widać. Do tego jak podzieli się to futrynkami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusiaka 17.08.2012 15:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2012 (edytowane) Klamka zapadła- piec, zasobnik, regulator pogodowy, zestaw przyłączeniowy i tzw grupa bezpieczeństwa do zasobnika zamówione. Piec: Vaillant ecoTEC VC plus 186 3-5 zasobik: VIH R 150 regulator pogodowy:calorMATIC 470 Takie oto: http://www.aragos.pl/pliki/produkty/d_12499105265517_u_1.JPG Dostawa będzie pod koniec przyszłego tygodnia -cena, cóż, chyba jestem całkiem dobrym negocjatorem Cały zestaw plus grupa bezpieczeństwa (250pln) i transport wyniósł 7 301 pln. Edytowane 17 Sierpnia 2012 przez dusiaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pesce 20.08.2012 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 Dzień dobry uf czytałam, czytałam i przeczytałam cały dziennik Kapitalny ten Wasz Anatol. Jako wielka fanka parterówek zapisuję sobie ten projekt jako alternatywę Szkoda, ze nie znalazłam Cię wcześniej bo wakacjaowałam się ponad miesiąc na wsi w łódzkim Życzę przeprowadzki na Święta i bezproblemowej wykończeniówki. Pozwolę sobie zaglądać Pozdrawiam Magda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olinek okrąglinek 20.08.2012 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 Kapitalny ten Wasz Anatol. Jako wielka fanka parterówek zapisuję sobie ten projekt jako alternatywę Jako alternatywę dla jakiego projektu? Dusia, Gdzie planujecie podłogówkę? W jakich pomieszczeniach? I jeszcze jedno, pisałaś, że Wasza działka graniczy z lasem. Czy między Waszym ogrodzeniem a lasem jest droga (choćby wąska) - taka dojazdowa - do lasu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marienka 20.08.2012 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 Czesc Dusia czy piec zamiawiałas w jakims sklepie stacjonarnym czy przez neta? Jesli mozesz to podaj adres bo tez planujemy piec tej firmy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusiaka 20.08.2012 11:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 pesce- witaj Zaglądaj proszę, kiedy tylko masz ochotę I jak bedziesz w pobliżu, daj koniecznie znać. Dusia, Gdzie planujecie podłogówkę? W jakich pomieszczeniach? I jeszcze jedno, pisałaś, że Wasza działka graniczy z lasem. Czy między Waszym ogrodzeniem a lasem jest droga (choćby wąska) - taka dojazdowa - do lasu? Olinku - podłogówka jest w wiatrołapie, całym hallu, całej cześci dzienniej: kuchni i saloonie i w obu łazienkach. W sumie ok. 65 m. W sypialniach i pom. gosp. będa grzejniki. Projekt zakładał podłogówkę tylko w łazienkach i kuchni. Las jest zaraz za naszym ogrodzeniem - nie ma drogi, raczej nikt tamtędy nie chodzi. Wogóle jest bardzo wąski - może z 30-40 m szerokości. Drzewka mają silnie rozrośnięte dolne gałęzie- komu by się chciało po tych chaszczach spacerować Ja widzę tego plusy, ale może powinnam na to spojrzeć inaczej... A jakie jest Twoje zdanie? Dusia czy piec zamiawiałas w jakims sklepie stacjonarnym czy przez neta? Jesli mozesz to podaj adres bo tez planujemy piec tej firmy? Cześć Marienka- oczywi ście przez neta - bo tak taniej. Firma polecona, znajoma rok temu kupowała sobie u nich piec gazowy. Piec można obejrzeć gdziekolwiek stacjonarnie, ale ceny w takim sklepach są dużo wyższe. Cenowo- polecam, tańsi niż na Allegro: http://www.aragos.pl/ Gdyby admin usunął z posta adres tej strony - na zdjęciach pieca widać tą nazwę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marienka 20.08.2012 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 Dzeki Dusia -adres napewno mi sie przyda:) napisz jak przyjdzie piec czy wszystko bylo ok:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inwestor-1 20.08.2012 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 Zanim opowiem co się dziś wydarzyło (pewnie dopiero jak młodsze dziecię zaśnie) spieszę życzyć Inwestorowi zasłużonego odpoczynku Zdążyłam? Dusiaka Dziękuję za życzenia - urlop się udał. Internetu nie miałem, ale kilka razy załapałem sie na hot spot i podgladałem Wasze postepy . Jestem pod wielkim wrazeniem tempa. Jak ty To wszystko ogarniasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusiaka 20.08.2012 19:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 Inwestor- wszystko, co dobre szybko się kończy teraz po urlopie i u ciebie budowa pewnie nabierze tempa. My już w tym roku odpuściliśmy sobie wyjazdowy urlop - po raz pierwszy od wielu lat. Sama się czasem zastanawiam, jak to wszystko ogarniam. Zwłaszcza, że jak każda kobieta, mam na głowie jeszcze dwójkę dzieci, w tym starszy nastolatek (świata nie widzący za swoją dziewczyną...) i mała zbuntowana dwu-latka. Ale póki zdrowie Najwyższy daje, nie poddam się- taki był plan i póki sił wystarczy będę się go trzymać Dziś mnie dobiło zawiadomienie ze skarbówki - a ja taka sumienna jestem. Od lat znajomych i rodzinę rozliczam, nigdy wcześniej nie wzywali mnie na przesłuchanie. Teraz twierdzą, że brakuje im mojego PITa 38 za 2010r... No nic, może lampka wina przed snem pomoże bo na trzeźwo nie zasnę, a jutro po pracy tam podjadę. Szkoda, że nie mogę od rana, ale "zapraszają" mnie dopiero od 9ej. Proszę o kciuki bo kto wie- może się okaże, że jestem przestępcą finansowym, naciągającym Skarb Państwa i finał mój będzie żałosny... Muszę przestać bo znowu się nakręcam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rkowal79 21.08.2012 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 Witaj. Mam dla was pytanie za 1000pktJakie typy instalacji CO i H2O kładliście u siebie? Wydaje mi się że macie klejone.Musze zacząć mysleć nad tym tematem.Interesuje mnie producent oraz rodzaj (na klej, na złączki skręcane, zgrzewane), i w związku z tym materiał (PEX/ALU/PEX, butylowe, PEX, miedź itp)Proszę odp w moich komentach lub na PW co bym nie szukał za długo.Z góry dziękiRadek PS. Nie wiem, czy pisałaś już wniosek o zwrot podatku VAT za budowlankę, nas nigdy nie wołali do skarbówki ale po zwrocie VAT każą jechać z taką głupotą jak aktualizacja konta bankowego żony bo zmieniła je. Normalnie jaja. Jak muszą coś oddać to potem utrudniają życie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusiaka 22.08.2012 04:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 Doświadczenie ze skarbówką - myślę, że nie mogło być lepiej. Pół poprzedniej nocy nie przespałam w poszukiwaniu informacji na temat wykroczeń skarbowych:( Wystarczyło wypełnić jedną kartkę A4, w sumie trzy pozycje z cyferkami, reszta to były moje dane.Chodziło o PIT38 (nie PIT 37, w którym co roku rozliczam dochód z tyt. wynagrodzenia). W 2010 nabyłam drogą kupna kilka akcji wchodzącej na giełdę spółki, po debiucie akcje odsprzedałam, i żeby nie było ... straciłam ok. 40pln. Sądziłam, ze skoro dochodu nie ma, to i podatku też, więc zeznania dodatkowego do skarbówki nie złożyłam. A tu zonk - bez wzgl na to, czy był zysk (który trzeba opodatkować samemu), czy strata deklarację trzeba złożyć. Ot i tyle, uff:wave: rkowal79 - wysłałam wiadomość na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusiaka 22.08.2012 04:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 Wczoraj po pracy pojechaliśmy na budowę obejrzeć pracę hydraulika. Generalnie umawialiśmy się, że skończy w środę, ale okazało się, że zrobił już wszystko. Więcej- oddał resztę materiałów do hurtowni i odebrał fakturę za materiał. Kosztowo - nie można nijak porównać z poprzednim Panem - tamten chciał za robociznę blisko 9 tys, ten wziął 4,5 tys (dojdzie jeszcze po położeniu kafli w pom. gosp montaż pieca i kilka kaloryferów ok 2 tys.). I tak jest duża różnica. No i piec z osprzętem kupiłam sama za 7,3 tys, a poprzedni hydraulik bardzo nalegał, żeby to on go kupił i chciał za to10,5 tys Podsumowując- wylewki przesunęły się o tydzień - będą jutro, ale za to zarobiliśmy (właściwsze słowo nie wydaliśmy) min.5 tys. A o to ostatnie efekty pracy naszego hydraulika - podłogówka: http://img839.imageshack.us/img839/4082/dsc0092hm.jpg http://img145.imageshack.us/img145/5732/dsc0095jb.jpg http://img253.imageshack.us/img253/6158/dsc0097p.jpg http://img12.imageshack.us/img12/8495/dsc0099tk.jpg Rurki są wypełnione wodą i są pod ciśnieniem - dzięki temu są twardsze. Oby jutro wylewkarze nic nie uszkodzili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marienka 22.08.2012 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 Dusia super ze udało sie zaoszczedzic troszke kasy A ile dawaliscie styropianu i czy sami układacie czy wylewkarze?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts