weronikka1 05.01.2012 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 dusiaka Również witam w Nowym Roku:) I życzę by ten rok był pełen szczęścia, pełen zrealizowanych planów i marzeń. U nas nic się nie dzieje. Póki co odpoczywamy psychicznie po tej całej burzy papierologii. Nam się o rok pobyt za granicą przedłuży więc troszkę na spokojnie podchodzimy do budowy. Przedwczoraj napisałam maila do figurki z prośbą o nowe zdjęcia ale póki co się nie odezwała. Może nie ma czasu:( Więc czekamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mai 05.01.2012 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 w Nowym Roku pomyślności na budowie szybkiego załatwienia papierologi życzę dusiaka rozygnujecie ze spiżarni?, i ściany inaczej przy salonie są, czy to tylko takie zabawy "programem planistycznym"? ps. Weronika wklejaj jak tylko będziesz mieć te fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusiaka 05.01.2012 11:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 w Nowym Roku pomyślności na budowie szybkiego załatwienia papierologi życzę dusiaka rozygnujecie ze spiżarni?, i ściany inaczej przy salonie są, czy to tylko takie zabawy "programem planistycznym"? ps. Weronika wklejaj jak tylko będziesz mieć te fotki mai - witaj w Nowym Roku Dziękuję za życzenia. Także życzę pomyślności. Tak, częściowo powierzchnię spiżarni (szer. ok.120) wykorzystam na wysoką zabudowę - lodówka w zabudowie, a w drugiej szafce zabudowany piekarnik i mikrofalówka. Część spiżarni od strony wejścia zaadoptuję na szafę na kurtki/płaszcze. Dlaczego tak? Bo wydaje mi się, że w spiżarni powinno być chłodniej, a w tej w Anatolu raczej będzie ciepło, więc przechowywać tam mogłabym tylko tzw. suche (czyli to, co i tak schowam i zakładam, że zmieszcze w szafkach). Zabudowanie we wnęce lodówki i piekarnika też troszkę "odsłoni" kuchnię, optycznie ją poszerzy, no a w sieni ta głębsza wysoka szafa też się przyda. Mai - zrezygnowaliśmy ze ścianki między kuchnią i salonem (możliwe, że zamiast niej zrobimy jakiś blacik, ale chciałabym jednak aby ta przestrzeń kuchni-salonu była otwarta. Innych zmian w salonie w ścianach nie ma. Może chodzi o wejście? W projekcie wejście jest do salonu, nie ma przejścia z hollu do kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusiaka 05.01.2012 12:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 U nas nic się nie dzieje. Póki co odpoczywamy psychicznie po tej całej burzy papierologii. Nam się o rok pobyt za granicą przedłuży więc troszkę na spokojnie podchodzimy do budowy. Przedwczoraj napisałam maila do figurki z prośbą o nowe zdjęcia ale póki co się nie odezwała. Może nie ma czasu:( Więc czekamy. weronikka - pogoda tej zimy łaskawa i figurka może cały czas pilnuje swojej budowy. Nie ma dla nas czasu A tak poważnie to bardzo jestem ciekawa, co tam u niej słychać. Może to i dobrze, że zaczniecie później, zapowiadają w kraju kolejną falę kryzysu, będzie trudniej o kredyty, ceny rosną, pensje nie, a za rok pewnie wszystko wróci do normy Ja mam cały czas nadzieję, że na wiosnę zacznę (a najpierw dostanę PnB, potem kredyt) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
weronikka1 06.01.2012 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 Figurka przed zimą chciała chyba już mieć stan surowy zamknięty. Mam nadzieję, że się im udało:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusiaka 12.01.2012 09:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 Pozostaje mi chyba tylko czekać, czekać i czekać. Od kilku dni nie ustaję w wytrwałości i wcale się nie zaczynam załamywać.... Mój architekt obiecywał jeszcze przed Świętami złożyć dokumenty do wniosku o Pozwolenie na Budowę. Przypadek losowy - zachorowało dziecko, byli w szpitalu, do tego kolejne poprawki w ZUD, ale na początku tego roku już było blisko - 9 stycznia dokumenty miały trafić na biurko Pani Starosty. I.......nie trafiły - w ZUDzie okazało się, ze w grudniu w mojej ulicy powstała nowa nitka gazu, której nie ma na mojej mapie do celów projektowych i trzeba koniecznie ową mapę zaktualizować. Czyli na nowo - geodeta, podpisy poszczególnych branżystów na mapie, itp. no i oczywiście dodatkowe koszty Wczoraj dostałam smsa od Pana architekta, który pisze, że pojawiły się jednak dwie nowe nitki gazu, przy czym na mapie zasadniczej jest tylko jedna, a druga widnieje tylko na szkicu i teraz trzeba będzie szukać geodetę, który robił pomiary na działce sąsiada aby uzupełnił ten wpis. Możliwe, że zaraz sie dowiem, że kolejny raz zapłace za aktualizację Jeszcze się trzymam, ale powoli zaczyna mnie to irytować. Dziś czekam na kolejne wieści, oby dobre - mam nadzieję, że ów geodeta szybko naprawi błąd i w ciągu kilku dni uda nam się wreszcie złożyć dokumenty do wniosku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
weronikka1 15.01.2012 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 dusiakaI jak ruszyło coś do przodu, czy nadal problemy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusiaka 15.01.2012 09:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 dusiakaI jak ruszyło coś do przodu, czy nadal problemy? weronikka - w piątek Pan architekt nas odwiedził. Wytłumaczył nam o co chodzi z tymi nitkami gazu. Nasza działka jest szeroka, a płytka, czyli mamy naprzeciwko dwóch sąsiadów. Na mapach zawsze widać otoczenie działki, w tym przypadku właśnie działki obu sąsiadów. Oboje zaczęli budowę wiosną minionego roku. Pierwszy sąsiad podciągnął gaz 3 grudnia (ta nitka jest widoczna na mapie zasadniczej) i to wymusiło aktualizację naszej mapy do celów projektowych. Zaktualizowaną mapę dał do ZUDu i okazało się, że na szkicach jest już widoczna kolejna nitka. Drugi sąsiad podciągnął gaz 23 grudnia -i ten właśnie gaz widać na szkicach, a nie ma go na mapie. Tym razem architekt nie mówił nic o dodatkowych kosztach za kolejną aktualizację. Czyli zapłacić dodatkowo musimy "tylko"za tą pierwszą Stan aktualny prac jest taki: W poniedziałek dokumenty mają zostać złożone w Starostwie. I tego wariantu się trzymam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 15.01.2012 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 witam bardzo fajny projekt wybraliście, będę do was zaglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusiaka 16.01.2012 15:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 witam bardzo fajny projekt wybraliście, będę do was zaglądać aksamitko - bardzo miło jest mi Ciebie tu gościć Zaglądaj tu czasem i powspieraj trochę Twój projekt jest bardzo ciekawy, uwielbiam ta pracownię - pewnie gdyby nie dwójka dzieci też szukałabym domku z 3ma sypialniami, ale jest nas 2+2+pies, na dochodne jeszcze moja mama, która pomaga nam w opiece nad małą córeczką- także z kwietnia 2010. Mocno ograniczały nas warunki działki i Anatol jest takim złotym środkiem - nie idealny, ale rzekłabym optymalny Pozwolę sobie zaglądać do Twojego dziennika i mocno kibicować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusiaka 16.01.2012 15:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Dziś poniedziałek - architekt miał z ZUDu odebrać dokumenty i złożyć w Starostwie i co? Przed południem dostałam wiadomość - papiery w ZUD PRAWIE gotowe- brakuje jednego podpisu dyrektora, ale dziś go może nie być= dokumenty do odbioru w czwartek Jutro -dzień bez petenta, w środę posiedzenie i kasy zamknięte, najbliższy termin - czwartek- i jak się nie załamać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 16.01.2012 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 postaram sie wspierac- jak tylko starczy sił wiesz, ten nasz projekt to tez troszke taki kompromis- nie wiem czy teraz nie wybralabym inny- nie ze nie jestem zadowolona z tego projektu ale ja juz tak mam- lubie zmiany.... co do ZUD- bedzie dobrze ogrzewac bedziecie gazem? masz juz pomysl na kuchnie i inne wnetrza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusiaka 16.01.2012 20:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 (edytowane) postaram sie wspierac- jak tylko starczy sił wiesz, ten nasz projekt to tez troszke taki kompromis- nie wiem czy teraz nie wybralabym inny- nie ze nie jestem zadowolona z tego projektu ale ja juz tak mam- lubie zmiany.... co do ZUD- bedzie dobrze ogrzewac bedziecie gazem? masz juz pomysl na kuchnie i inne wnetrza? aksamitko - dziękuję. Ogrzewanie będzie gazowe. Poniżej rzut kuchni i dwie wizualizacje. Nie jestem jeszcze w tym zbyt dobra, ale z grubsza widać, jak bym chciała rozmieścić mebelki. W miejscu, które w projekcie było małą spiżarnią wstawię wysoką zabudowę. Kwestia kolorów szafek, blatów, ścian, podłogi i producenta mebli jest jeszcze otwarta. Na szczęście mam gdzie się inspirować (będę śledzić Twoje zmagania z projektowaniem) Mam jeszcze pomysł na łazienkę, tą większą oraz wc z prysznicem (tu się nie da poszaleć bo powierzchnia malutka). Postaram się jutro wrzucić pomysły. Aha- kuchnia jest otwarta na salon, choć generalnie jest możliwość zbudowania ścianki/ barku. http://img854.imageshack.us/img854/5164/kuchnia1.png Uploaded with ImageShack.us http://img845.imageshack.us/img845/1793/kuchnia2.png Uploaded with ImageShack.us http://img822.imageshack.us/img822/3458/kuchnia3.png Uploaded with ImageShack.us Edytowane 16 Stycznia 2012 przez dusiaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 16.01.2012 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 spora masz kuchnie, może wyspa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusiaka 16.01.2012 20:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Właśnie nie jest taka duża, ma 9m2. Może tak tylko się wydaje, ale razem z salonem jest 33m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 16.01.2012 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 jest otwarta na salon? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 16.01.2012 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 http://i41.tinypic.com/2meuyvl.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusiaka 16.01.2012 23:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 (edytowane) Tak, jest otwarta. Wcześniej nawet przez chwilę nie myślałam o wyspie, a tu proszę- wygląda bardzo fajnie http://img815.imageshack.us/img815/3995/zwysp2.th.png Uploaded with ImageShack.us http://img269.imageshack.us/img269/570/zwysp3.th.png Uploaded with ImageShack.us Aksamitka - dziękuję za inspiracje Edytowane 16 Stycznia 2012 przez dusiaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 17.01.2012 05:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 nie ma za co jakbym miała otwarta kuchnia to bym zrobiła wyspę- wydaje mi sie ze w Twoim przypadku będzie to fajnie wyglądać a i chodzenia miedzy szafkami będzie mniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusiaka 17.01.2012 06:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 Kolejne plusy to większa liczba szafek = więcej miejsca do przechowywania i większa powierzchnia blatu roboczego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts