Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Anatola

dusiaka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Kolej na pierwsze wizu łazienki - tak, jak poprzednio - nie przywiązuję się do kolorystyki sprzętów, ścian, podłóg - szukam najkorzystniejszego urozkładu. Wiem, że zmieści się na scianie z oknem i wanna i brodzik, ale ponieważ w mniejszej łazience jest wnęka na brodzik, bardzo mnie mnie kusi aby w tej większej "dać sobie trochę luzu". Za to pasuje mi opcja podwójnej umywaliki oraz bidet.

Wszelkie sugestie mile widziane :-)

http://img259.imageshack.us/img259/8659/azienka1.png

Uploaded with ImageShack.us

http://img43.imageshack.us/img43/8370/azienka2.png

http://img710.imageshack.us/img710/6697/azienka3.png

Edytowane przez dusiaka

aksamitka- chyba lubię neutralne kolory - kremowe, pastelowe beże, brązy. Choć bywam nieprzewidywalna- kilka lat temu duży pokój pomalowaliśmy na kolor oranż. Dziś już bym wolała inaczej, ale wtedy wyglądało to orginalnie :p

Siedzę dziś jak na szpilkach - czekam na telefon od architekta - rano pojechał do Starostwa. Oby to był ten dzień, oby nareszcie papiery wraz z wnioskiem zostały złożone :)

weronikka- czyli miłość trwa :p- tą kuchnię widziałam w Twoim dzienniku. Masz więc o jeden kłopot mniej - i nie łamiesz głowy nad tym, jak urządzić kuchnię.

A ja dzięki Wam, Tobie i aksamitce mam kolejne koncepcje do przemyślenia. Muszę sobie wieczorkiem zwizualizować Twój pomysł :-)

Ta-dam!

A jednak, lubię 18 stycznia :p

Papiery i wniosek złożone, jupi :wave:

Oczywiście nie obeszło się bez potknięć. Chyba mogłabym zostać detektywem: Rano architekt prosił o podesłanie smsem danych z aktu własności i księgi wieczystej działki. Wybierał się właśnie do starostwa. Ponieważ dłuuuuugo się nie odzywał(no nie ma się co dziwić, że 2 godziny to dla mnie długo -jak człowiek na coś czeka, to czas odczuwa się inaczej) zadzwoniłam tam osobiście. Usłyszałam od miłej urzędniczki, że niestety- w Starostwie nikawo niet:bash: Przyczyna- zwolnienie lekarskie. Na drzwiach była natomiast karteczka, że w czasie nieobecności sprawy można załatwiać w pobliskim Starostwie w Łodzi. Zatem zadzwoniłam i tam - dowiedziałam się, że jak najbardziej papiery można złożyć. Czas urzędowy zacznie płynąć. Weryfikacją dokumentów zajmie się jednak ta właściwa osoba, jak tylko wróci ze zwolnienia. Architekt milczał kolejne dłuuuugie 2 godziny (ja spokojnie w tym czasie zdążyłabym załatwić sprawę). Znowu zadzwoniłam do Łodzi -tym razie usłyszałam, że właśnie dokumenty przyjęto!!!. Yes, yes, yes.

Teraz, po problemach z ZUDem (architektem?) liczę bardzo na łaskawość losu i sprawne wydanie PnB :p

Ja chętnie zobaczę tę wizualizację:) Jakbyś mogła, to zrób też dla mnie, bo ja nie umiem.

weronikka- jasne, że zrobię - wieczorkiem, jak będę w domku, oki?

Mogę wkleić do Twojego dziennika, jeśli chcesz? Bo jeśli pamiętam, to jedyną największą różnicę mamy taką, że nasze Anatolki są w odbiciu lustrzanym.

weronikka- jasne, że zrobię - wieczorkiem, jak będę w domku, oki?

Mogę wkleić do Twojego dziennika, jeśli chcesz?

Byłoby super:) Ja mam dwie wizje. Gdybyś podała mi swojego maila, to wyślę szkice, a Ty zrobisz wizualizację. Ok?

Edytowane przez weronikka1