bury_kocur 04.11.2012 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 A może podłoga...szara? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusiaka 04.11.2012 20:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 podłoga nie może być chyba ciemna, bo zleje się z cokołem. jakiś beż, jak na wizualizacji by pasował. mi tez się wydaje, że podłoga pasowałaby jasna Dusia, a nie chcesz "zmałpować" wszystkiego z wizualizacji? Ciemne agd i podłoga super wyglądają na tych fotkach. Chyba tak zrobimy. Już mi nawet chodzi po głowie jasny gres polerowany, czyli widzę te pady na kolana i czyszczenie każdej plamki. Pocieszam się, że to raptem 10m2 A może podłoga...szara? kocurko - nie spodziewałam się innej podpowiedzi Dużą łazienkę zrobimy na szaro - to na bank, a kuchnię chyba damy w beż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusiaka 04.11.2012 21:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 (edytowane) Dziś będzie trochę obrazkowo (i może zbyt długo), ale tradycyjnie proszę o rady Zacznę od tego, że przedwczoraj ostatecznie padła nam pralka. Owszem, miała już swoje wysłużone lata, ale zrobiła to właśnie w takim momencie, kiedy nie bardzo możemy ją nową zastąpić. Ze względu na to, że mieliśmy mało miejsca, kupiliśmy dawno temu pralkę ładowaną od góry. Nową, do domu, chcemy otwieraną z przodu i z większym bębnem. Problem jest tylko taki, że nowa do łazienki w blokach nie wejdzie Cóż było robić....... brudne ciuchy zawiozłam do mamy (mieszkamy ok. 15 minut spacerkiem od siebie) i wczoraj wszystko poprałam. A kolejne pranie postanowiliśmy zrobić już w Anatolu, a co.... i tak powoli trzeba się zacząć przeprowadzać Zamówimy pralkę z dostawą na wieś. Małż codziennie po pracy jeździ do domku to zrobi pranie, jak będzie wracał przywiezie mi rzeczy do rozwieszenia i już. Sobie wykombinowaliśmy, że moglibyśmy zamówić przy tej okazji resztę potrzebnego sprzętu. A niestety trochę tego jest. Zaczynam więc od pralki: Ma być klasa energetyczna conajmniej A+, a najlepiej A+++ Pralka Samsung WF1702WSW2 - m.in. z funkcją eco bubble ( w dużej mierze ta unikatowa technologia determinuje jej wybór), duży bęben. Cena ok. 1300 pln http://image.ceneostatic.pl/data/products/15820861/i-samsung-wf1702wsw2.jpg Po kilkugodzinnym buszowaniu w sieci jawi mi się obraz tego, co chciałabym mieć w kuchni. Sprzęt faktycznie mógłby być czarny. Przykłady AGD: Lodówka w zabudowie (co najmniej A+ z duża pojemnością = większą niż mamy obecnie): BOSCH KIV 34V21FF, klasa A+ (zużywa połowę mniej prądu niż nasza obecna), pojemność chłodziarki 203 l, zamrażarki 71 l. Cena ok. 1450 pln http://img1.cokupicstatic.pl/c_big9444658.jpg piekarnik BOSCH HBA23B262E Cena ok.1250 pln kuchenka mikrofalowa SAMSUNG FG 87 SUB, cena ok 770 pln: http://nowetrendy.pl/html/images/news/800/Samsung_fg87sub.jpg zmywarka Bosch SMI43M15EU, klasa A++, cicha 46dB, pomieści aż 13 kompletów, niskie zużycie wody - tylko 10 l, ma program dla połowy załadunku. Cena ok.2 tys pln http://www.alejahandlowa.pl/obr/31907627/zmywarki-60cm-bosch-smi43m15eu-p101941_8579ccf2e6fc5d9e24ac40a72ebca72c_d.jpg płyta - oj tu mam duży problem./nie mam fiołkowego pojęcia jaka potrzebuję moc. Chciałabym mieć 4 pola indukcyjne, ale np. nie muszę mieć (tak mi się wydaje opcji łączenia dwóch pól, tzw.poszerzone pole grzejne). Podoba mi się taka: płyta BOSCH PIA 611T16 E – Cena ok. 1400 pln http://storage.doradcasmaku.pl/static_image/zuza/ziuzia_smaki/nagrody/MCSA048458_PIA611T16E_def.jpg okap - teleskopowy Okap Candy CBT 66 N czarny, przyzwoita wydajność, cena ok. 300pln http://p.alejka.pl/i2/p_new/61/30/okap-teleskopowy-candy-cbt-66-n-czarny_0_b.jpg To jeszcze nie koniec bo trzeba też kupić odkurzacz. Ten, który mamy nadaje się już tylko do odkurzania w aucie... Podoba mi się taki: Electrolux Ultra Silencer ZUS3922R Jest cichy, tylko 68dB, ma długi sznur - aż 12 metrów i odpowiednią moc. Cena ok. 480pln http://www.electrolux.pl/Additions/ImageResize/ImageExternal.aspx?src=http%3A%2F%2Fwww.electrolux.im%2Fproducts%2FXMLLARGERIMAGE%2FP029245.Png&width=415&height=415&interpolation=HighQualityBicubic Proszę napiszcie, jak Wam się podobają moje plany zakupowe. Może macie inne propozycje już sprawdzonych sprzętów. Ja co najmniej od 5 lat nie kupowałam z AGD nic nowego, za wyjątkiem żelazka Apropos sprawdzonych rzeczy: po wielu latach niezmiennie podoba mi się nasza bateria umywalkowa. Deante Jaguar. Oprócz nazwy podoba mi się także jej cena- ok. 200pln. I poważnie zastanawiam się, czy pasowała by "na obecne czasy" Waszym zdaniem może być? http://www.ekspertagd.pl/zdjecia2/deante-jaguar-bateria-BDX%20021M.jpg Edytowane 4 Listopada 2012 przez dusiaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 05.11.2012 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2012 Nie wypowiem się o sprzęcie technicznie, bo się nie znam. Akurat nie mam sprzętów w kuchni tych marek. Lodówka mi się bardzo podoba, pojemna z dobrym układem, co do płyty. A czemu niby miałaby służyć opcja łączenia pól? Może się nie znam ale obecnie raczej nie używa się wielgachnych garów lub patelni dla pułku wojska. Moja mama ma płytę i o ile czasem się wkurzam, że się wszystko na niej nie mieści, to większe koła nie są potrzebne. Jednakże mogę się mylić. Moim zdaniem bateria da sobie radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 06.11.2012 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 słyszałam od znajomych, że pralka jest super. podobno pranie jest potem takie mięciutkie. podobają mi się te czarne sprzęty. z inoxem mam niefajne doświadczenia (drapie się przy zbyt intensywnym szorowaniu). fajną płytę wylookałam samsunga. ma dwa pola, a pół płyty jest Anydish (grzeje, gdzie postawisz garnek). model CTN464NC01. cena ok.1800. a masz już zlewozmywak? jak nie, to zobacz franke SIRIUS SID 651. powodzenia. zazdroszczę zakupowego szału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 06.11.2012 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 Ja się wypowiem nt baterii tylko, bo co do reszty nie mam doświadczenia. Deante Jaguar to taka fajna seria, bezpretensjonalne klasyczne wzornictwo, dobra jakość (nie słyszałam, żeby się komuś zepsuła) i dobra cena. Czyli - bierz śmiało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miętówka 06.11.2012 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 Dusia, Bateria klasyk, więc mi się podoba. Fajną też wybrałaś mikrofalówkę. Co do sprzętów to się nie wypowiadam. Jak się raz przeszłam do sklepu zobaczyć tak poglądowo lodówki to się przeraziłam jaki wybór stoi przed konsumentem. Kolorowy zawrót głowy Także powodzenia w wybieraniu. Ja akurat nad opcją łączenia płyt bym się zastanawiała, bo przy mojej lubiącej jeść rodzinie i otwartym na gości i przyjaciół domu już często robię dania jednogarnkowe typu leczo, fasolka czy bigos w dwóch garach, bo w jednym się nie mieszczę, no ale co rodzinka to zwyczaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 06.11.2012 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 dwa gary bigosu.. fiu fiu... ale masz rodzinę :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 06.11.2012 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 Co do płyty to kwestia potrzeb - ja akurat wybrałabym też z możliwością łączenia płyt, ponieważ lubie gotować. W tej chwili mam 5 palnikowa płytę gazowa teki i nieraz mi brakuje palników pralka super - polowałam na taką ale jak moja się zepsuła to te Samsungi były nowością i bardzo drogie były. Kupiłam w promocji 8 kg pralkę Siemensa, z której jestem bardzo zadowolona ( a w konkursie wygrałam do niej po odesłaniu paragony super żelazko parowe), ale do Samsunga ecobubble nadal sobie wzdycham Nad lodówka się jeszcze nie zastanawiałam - za duży wybór Zmywarka boscha to strzał w 10. Sprawdzałaś może czy do tego piekarnika Boscha nie ma takiej samej linii mikrofal? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusiaka 07.11.2012 14:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2012 Dziękuję, jak zawsze, kochane jesteście Wczoraj koło północy popełniłam ten czyn i zamówiłam część sprzętu. Czyli kolejne przedmioty, których na żywo nie widziałam wylądują w naszym Anatolu - żeby się nam to w końcu czkawką nie odbiło. Jako, że o północy to już człowiek ledwie na oczy patrzy popełniłam jeden błąd- zamówiłam mikrofalę (tą ze zdjęcia), która ma tylko 50 cm szerokości... Na szczęscie dziś udało mi się wycofać ją z zamówienia. Wybrałam inną, 60cm, ale ta będzie dostępna za ok. 1 miesiąc. Każda inna kosztuje juz ponad 1 500 zł (jeszcze na głowe nie upadłam). Odpuściałam ją więc na razie, poszukam w innych sklepach. nita- dzięki. max-maniacy - ta płyta, hmmmm, jak mercedes w kuchni - musi być super Niestety suma summarum moje szaleństwo zakupów AGD uszczupli nasz kafelkowo-aramaturowo-malowaniowy budżet o blisko 10tys. Dlatego niestety zamówiłam najzwyklejszą płytę. Skuszona, przyznaję bez bicia promocją: garnki o wartości 750pln za free (raptem dwie sztuki z przykrywkami, ale są). kocurku - moim zdaniem ta bateria Deante też nie jest najgorsza. Mam taką jedną chyba z 8 lat. W salonie łazienkowym powiedziano mi, że nie polecają bo chińszczyzna, ale nie zauważyłam, żeby po za różnicą cenową dla mnie na plus, odstawała jakością od innych droższych marek. Miętówka - mimo permanentnego braku czasu udało nam się przedwczoraj podjechać do salonu firmowego Boscha w Łodzi (mają wystawę i wyprzedaże w serwisie Boscha)- na ekspozycji dosłownie z 5-6 modeli lodówek, ale gdybym miała pełen portfel na prawdę byłoby mi trudno wybrać. Niektóre wolnostojące (zwłaszcza te dwudrzwiowe) pomieściłyby konia z kopytami. Nie musiałabym w Święta wystawiać garnków z bigosem na balkon Ja również robię jednogarnkowe dania, ale pomyślałam, że skoro teraz jakoś daję radę, na czteroplanikowej kuchni gazowej, to i na indukcji da się to zrobić. Może zdążę pogotować na tej płycie jeszcze przed Waszymi zakupami AGD do domku, to dam znać, jak się sprawuje. Tutli_putli - ja zdecydowanie bardziej przywiązana jestem do marek Bosch i Siemens, niż Samsung (tej firmy cenię sobie sprzęt RTV, zwłaszcza telewizory), ale właśnie tę bąbelki eco bubble mnie skusiły. Czytałam sporo opinii o tym modelu, nie spotkałam negatywnych, ale jak będzie zobaczymy. Może jak ze wszystkim: na etapie kupna skupiamy się na tylu, naszym zdaniem ważnych szczegółach (które obowiązkowo musimy mieć), a potem nawet przez chwilę nie zwracamy na te detale uwagi bo liczy się: żeby pralka miała duży bęben i żeby dobrze dopierała. Bosch ma oczywiście czarne mikrofale, ale nie w zasięgu mojego portfela. Najtańsza czarna kosztuje 1 750 pln (o 500pln więcej niż piekarnik) Tak w ogóle to zastanawiałam się nad urządzeniem łączącym piekarnik i mikrofale, takim kombajnem- wyszłoby taniej, niż dwa sprzęty osobno. Ale po pierwsze zamówiliśmy już meble do kuchni (i podaliśmy, że będą osobno), a po drugie nie jestem przekonana, czy dobrze by to wyglądało. Jak TV na ścianie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 07.11.2012 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2012 ja samsunga nie użytkuję, ale oglądając w necie trafiłam na fajne płyty i piekarniki. mają właśnie takie cuda jak piekarnik z mikrofalą lub piekarnik z funkcją parownika. widać, że się w tym kierunku rozwijają. z tego co pamiętam, to MSU chyba ma też tej firmy. a miejsce na mikrofalę możesz zabudować drzwiczkami lub sobie kiedyś tam ekspres do kawy wstawić. no ale to Twoje wybory i decyzje. daj znać, na co się zdecydowałaś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusiaka 07.11.2012 17:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2012 Może jednak kupię tą, która była dostępna za miesiąc. Znalazłam ją w innym sklepie internetowym, piszą, że dostępna od ręki. Może nie będzie taka zła- w końcu ma być tylko do podgrzewania/ rozmrażania. No i ta cena, tylko ok. 30 zł więcej, niż ta poprzednia (Samsung): Whirpool AMW 492 IX Niestety ma srebrny panel http://electropunkt.pl/images/10dff9b4f7134576f8e5f92b05c313ac.jpg Zamówione i już zlecone przesyłki: pralka SAMSUNG WF1702WSV2 piekarnik BOSCH HBA23B262E płyta BOSCH PIA 611T16 E zmywarka BOSCH SMV 50E70 EU okap Candy CBT 66 N Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusiaka 07.11.2012 18:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2012 Takie moje pobożne życzenia bo póki co: wilgotność aż 88%, zimno, robią się (ręcyma męża) tu i ówdzie gładzie, piec mimo, że podłączony, to jeszcze gazu w domku niet (kolejny termin podłączenia licznika gazu - jutro...), za oknem deszcz= kiepski nastrój = butelkowa pogoda A do rzeczy: Tak wygląda kuchnia przed (montażem mebelków, na które czekamy - termin max. połowa grudnia). Czeka nas tylko malowanie ścian i położenie kafli na podłogę (gresu, polerowanego gresu?): http://www.anatol.mojabudowa.pl/pliki/anatol/image/dsc_0505(2).jpg W hallu powstał i także jest gotowy do pomalowania podwieszany "plasterek": http://www.anatol.mojabudowa.pl/pliki/anatol/image/dsc_0510.jpg Na ścianach w pokoikach zawisły grzejniki: http://www.anatol.mojabudowa.pl/pliki/anatol/image/dsc_0495.jpg I Pan hydraulik też działa - przygotował do podłączenia nasze serce domu: http://www.anatol.mojabudowa.pl/pliki/anatol/image/dsc_piec(1).jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusiaka 07.11.2012 18:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2012 Może jednak kupię tą, która była dostępna za miesiąc. Znalazłam ją w innym sklepie internetowym, piszą, że dostępna od ręki. Może nie będzie taka zła- w końcu ma być tylko do podgrzewania/ rozmrażania. No i ta cena, tylko ok. 30 zł więcej, niż ta poprzednia (Samsung): Whirpool AMW 492 IX Niestety ma srebrny panel Edit: właśnie ją zamówiłam i już zapłaciłam Chyba jestem dziś w jakim szoku-amoku zakupowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 07.11.2012 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2012 ja samsunga nie użytkuję, ale oglądając w necie trafiłam na fajne płyty i piekarniki. mają właśnie takie cuda jak piekarnik z mikrofalą lub piekarnik z funkcją parownika. widać, że się w tym kierunku rozwijają. z tego co pamiętam, to MSU chyba ma też tej firmy. a miejsce na mikrofalę możesz zabudować drzwiczkami lub sobie kiedyś tam ekspres do kawy wstawić. no ale to Twoje wybory i decyzje. daj znać, na co się zdecydowałaś. Zdecydowanie odradzam wam takie 2w1. Aktualnie użytkuje ten piekarnik samsunga z mikrofalą juz od kilku lat i powiem tak jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego. Skusiłam się na taki mix bo mam teraz tylko aneks kuchenny połączony z salonem i za wiele miejsca nie było na sprzęty. Piekarnik ma fajny wygląd i jest kompaktowy ale to wszystko. O mikrofali mogłam sobie pomarzyć. I w sumie nadal mażę bo, ta która jest w tym piekarniku ciągle nie działa ponieważ się przegrzewa czy jakoś tak i jest błąd E21. Sam piekarnik jest fajny i nie sprawia problemów - pięknie piecze ciasta i mięsa i jest szybszy od tradycyjnych piekarników. Natomiast ta mikrofala w nim to porażka i moim zdaniem droga atrapa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 07.11.2012 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2012 ach, rozmarzyłam się , jak ładnie w anatolku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 08.11.2012 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 Dusiaczku gratuluję zakupów!!!! też bym już chciała plaserek fajny wyszedł _ co tam będzie? paski ledowe? Przyszłam też podejrzeć okienka bo Nita mi zdradziła, że też są niedzielone jak u mnie fajne takie duże prawda? Jak podlaczycie piec i ruszycie z wygrzewaniem to wilgotonść szybciutko spadnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusiaka 08.11.2012 10:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 tutli - w pracy koleżanka ma i mówi, że jej się takie rozwiązanie sprawdza. Ja jednak mam podobne zdanie do Twojego. Podobnie też myślę o pralko-suszarce, mimo że żadnego z tych multisprzętów nie mam. nita- Jeszcze trochę i u Was będzie ładnie. Poza tym przecież już jest ładnie Z ziemi wyszliście, mury stoją, spokojnie można przez zimę wszystko sobie poplanować. Mnie chyba bardziej od wykończeniówki cieszył etap murów, potem dachu i okien. To były "rewolucyjne" etapy powstawania domu. Każdy dzień niósł niespodzianki (na szczęście same dobre), a to coraz wyższe mury, a to powstały kominy, a to ścianki działowe. Fajnie było msdracula- mi też ten plasterek wygląda na taśmę ledową dookoła, ale jak będzie, to już On jeden jedyny wie Teraz w mieszkanku mamy niedzielone okna, ten sam wymiar i sprawdziły mi sie przez 8 lat użytkowania, dlatego zdecydowałam, że chcę też takie w Anatolu. Z kilku powodów, m.in. futrynka jakby nie było zasłania trochę światła, bez niej okno wygląda i fajnie, i łatwiej je umyć Ciepełka doczekać się nie mogę, tylko te rachunki..... Poza ogrzewaniem trzeba bedzie jeszcze intensywnie wietrzyć. Tak więc pierwsza zima będzie pierońsko droga. Wygląda na to, że będziemy ogrzewac środek domku, jak i podwórko (wietrząć) I tu padł kolejny argument ZA kominkiem - na etapie wygrzewania domku byłoby to tańsze, zdecydowanie źródło energii, niż gaz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 08.11.2012 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 dobrze tutli, że ostrzegasz. bo mi się właśnie taki spodobał. trzeba więc szukać oddzielnych sprzętów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusiaka 12.11.2012 18:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2012 W miniony czwartek zepsuło się nam auto Jakby mało było, że kilka dni wcześniej zepsuła się pralka, a wcześniej odkurzacz. Myślałam, że limit wyczerpaliśmy. A tu zonk - zepsute auto, to jak strzał w kolano. Nie ma jak podjechać do domku, czyli PRACE WYKOŃCZENIOWE WSTRZYMANE DO ODWOŁANIA Jak na złość w piątek miała być dostawa zamówionego sprzętu. Na szczęście małż w pracy wziął urlop, a do tego dostaliśmy na 3 doby auto z Assistance. Tak więc sprzęt AGD jest już w domku, kilka fotek poniżej na dowód. Do pełnego wyposażenia kuchni brakuje już tylko lodówki. Lodówka też była zamówiona, ale zrezygnowałam z tego zamówienia bo miała przyjechać za kilka dni, kiedy nie miałabym pewności, czy będziemy już mieli sprawne auto i czy będzie jak podjechać do domku i ją odebrać. piekarnik: http://www.anatol.mojabudowa.pl/pliki/anatol/image/piekarnik.jpg zapakowana zmywarka: http://www.anatol.mojabudowa.pl/pliki/anatol/image/zmywarka.jpg płyta: http://www.anatol.mojabudowa.pl/pliki/anatol/image/plyta.jpg Mimo radości z dostawy sprzętu inne sprawy stanęły w miejscu. Po ponad miesiącu oczekiwania na montaż licznika gazowego, w piątek odbyłam bardzo nie miłą telefoniczną rozmowę z człowiekiem z gazowni, który opóźnił naszą sprawę o kilka tygodni. Miałam już dość słuchania przeprosin, i nie chciałam kolejny raz słuchać, że montaż będzie w środę. W domku jest cały czas zbyt duża wilgotność i mury ogólnie zimne, a my tupiemy nogami bo chcemy w tym roku tam zamieszkać. Na poprawę humoru, w sobotę podjechaliśmy do Ikei. Kupiłam sobie garnki. Największy jest 10 litrowy, w sam raz na bigos kolejne dwa 5-litrowe, z serii MEDALJ (od lat marzyłam o nich, są takie kosmiczne). I do tego mały zestaw, w którym jest garnek 2,2l, rondelek i patelnia. http://www.anatol.mojabudowa.pl/pliki/anatol/image/garnki(1).jpg Najbardziej cieszę się z tych: http://www.anatol.mojabudowa.pl/pliki/anatol/image/medalj.jpg Na początek powinno wystarczyć, a do czasu przeprowadzki powinnam jeszcze pocztą dostać dwa superaśne garnki ( z promocji płyt BOSCHA): http://www.anatol.mojabudowa.pl/pliki/anatol/image/italla.jpg Autko zastępcze niestety trzeba było wczoraj oddać, ale może to i dobrze- przejechaliśmy w sumie 160 km i zapewniano nas, że dostaliśmy pełen bak. Tymczasem przed oddaniem zatankowaliśmy go na stacji i ku memu zdziwieniu ten kombajn zeżarł całe 22 litry benzyny... Nasz wóz czeka grzecznie w warsztacie. Zepsutą część dostaniemy może koło środy, naprawa zajmie max. jeden dzień. Tak więc małż ma przymusowy urlop od prac wykończeniowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts