olinek okrąglinek 13.12.2012 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 Dusiaczku! Wszystkiego najlepszego! Spełnienia marzeń, zadowolenia z domku, szczęśliwego mieszkania w Anatolku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusiaka 13.12.2012 11:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 Kachna- ogromnie mi miło, bo i życzenia urodzinowe dostałam i nowy gość w moim dzienniku. Witaj Zajrzałam i ja do Twojego dziennika i widzę, że mamy coś wspólnego - mamy podobne otoczenie domku. Nasz las trochę młodszy, ale zanim przejdę na emeryturę będzie już chyba podobnie Będę wiernym kibicem, jak tylko otworzycie nowy sezon budowlany tutli, olinko - dziękuję kobietki za kwiaty i za życzenia. Bardzo bym chciała, żeby się spełniły Póki co stolarkowy działa, rano podjechał po klucze od domku :wiggle:Tylko małż dziś nie wziął do pracy aparatu, a jak go znam, nie będzie się chciał po niego do bloków wracać. Strata czasu Zawsze może coś pstryknąc telefonem, o ile będzie co pstryknąć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 13.12.2012 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 ale ciśnienie podniosłaś! jak to bez aparatu! ja tu usycham! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inwestor-1 13.12.2012 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 Dziękuję dziewczyny. dusiaka, od chłopaków też przyjmij proszę 'życzenia najlepsze, te urodzinowe...' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusiaka 13.12.2012 17:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 (edytowane) ale ciśnienie podniosłaś! jak to bez aparatu! ja tu usycham! I mnie się ciśnienie podniosło! W czasie pracy, od 15ej, mieliśmy Mikołajki dla maluchów. Na przyjęcie przyszła ponad setka dzieci (zapisanych było 234). Wyobrażacie sobie ponad setkę dzieci, do tego rodzice, tu trampolina, tam malowanie buziek, tu tańce, tam basen z piłkami i pełno innych zabaw. Do tego nagłośnienie całej imprezy i po pół godzinie miałyśmy z Młodszą już dość. Powoli zbierałyśmy się w stronę szatni, kiedy usłyszałam telefon- to był mój osobisty i pyta się mnie, czy wysoka zabudowa to miała być cofnięta względem ściany, czy miała być na równo??? Nie wiedziałam, czy to żart jakiś, czy co? Sprawdziłam w domu- faktycznie, w projekcie mam wysoką zabudowę nieco cofniętą (ok 15cm) względem ściany, a byłam przekonana, że będzie na równo. No więc czekają nas pierwsze przeróbki, czytaj dwa fronty do wymiany i docięcia (nie wiem za ile $), ale tak jak przypuszczałam - zawsze pod górkę może na zdjęciu będzie to latwiej pokazać: http://img825.imageshack.us/img825/7909/wizu2.jpg Zdjęcia będą wieczorem- z telefonu, ale będą. No nie darowałabym małżowi, gdyby mi chociaż telefonem nie zrobił. dusiaka, od chłopaków też przyjmij proszę 'życzenia najlepsze, te urodzinowe...' Chłopaku, dziękuję za życzenia Edytowane 13 Grudnia 2012 przez dusiaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 13.12.2012 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 o matko, faktycznie na obrazku cofnięta, ale skąd taki pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusiaka 13.12.2012 23:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 Ta wnęka jest głęboka, ma ponad 70 cm i w projekcie kuchni, który miałam szafki są trochę w głębi. Nie wiem, jak przez tyle miesięcy mogłam się o ten szczegół stolarkowego nie dopytać.Byłam przekonana, że zrobi zabudowę na równo ze ścianą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusiaka 13.12.2012 23:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 Małż i stolarkowy coś jednak wymyślili. Trochę trzeba będzie dopłacić, ale zabudowa będzie zlicowana ze ścianą. Póki co, pierwszy dzień pracy: poza bałaganem stolarkowy and jego ekipa ustawili kilka korpusów. Zdjęcia słabe, robione telefonem.http://www.anatol.mojabudowa.pl/pliki/anatol/image/wp_000254.jpghttp://www.anatol.mojabudowa.pl/pliki/anatol/image/wp_000255.jpgI tak chcialam Wam pokazać - to jest ten kolor (Fuksja) w naszej sypialni, który nie daje mi spokoju:confused: Przemalować?http://www.anatol.mojabudowa.pl/pliki/anatol/image/wp_000261.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hajmal 14.12.2012 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 witaj czy mogła byś mi coś więcej powiedzieć o Waszej kuchni, jest bardzo ładna jaki jest jej koszt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 14.12.2012 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 o Matko dusiu kuchnia u Ciebie "się" składa, czy możesz w to uwierzyć? jeszcze niedawno dywagowałaś jaka ma być, a tu za parę dni zobaczysz na żywo Fuksja rzeczywiście intensywna. Ja tam lubię intensywne barwy, ale to Ty musisz się czuć dobrze w takim pomieszczeniu. Zawsze to też inaczej wygląda jak są już meble. A jaki "blask" rzuca ta fuksja na ściany obok. Zaszalałaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 14.12.2012 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 Dusia to zależy od ciebie, czy dobrze się czujesz w takich energetycznych kolorach, więc nie doradzę. kolor ładny, na pewno poranki w takim pomieszczeniu nie będą senne Kuchnia wow! super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 14.12.2012 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 Dusiaka, mnie się ta fuksja bardzo podoba, ale reszta ścian jest biała czy liliowa? Jeśli biała, to dla złagodzenia może rozważysz jakiś ziemisty lub kamienny odcień beżu? Bo z bielą robi mocny kontrast. A jakie meble planujesz? I czy to jest ściana u wezgłowia łóżka, czy naprzeciwko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusiaka 14.12.2012 15:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 Cześć hajmal, witaj Na temat kuchni pisałam już wcześniej kilka razy w dzienniku. Jak znajdziesz czas i ochotę, przejrzyj, proszę. W skrócie-projekt zrobiła mi forumowa koleżanka. Do wyboru były warianty: mdf lakierowany (biał/ zmłamana biel) i fornir (szafki wiszące) albo mdf lakierowany i płyta laminowana. Wybrałam drugą wersję. Koszt - po znajomości 12 tys, bez sprzętu oczywiście. Wyceny innych firm wahały się od 9- ponad 20 tys pln. Dałam też ogłoszenie na oferii. Rozpiętość cenowa za ten sam zestaw szafek ogromny. W końcu jednak stanęło na znajomym "stolarkowym", u którego zamawialiśmy nasze okna, drzwi wejściowe, bramę garażową i drzwi wewnętrzne. Chłopak więc już u nas zarobił i nie zrzyna z nas jak z obcych Co powinnam dodać- okucia bluma, w cenie oświetlenie, zamiast uchwytów frezowane fronty, samodomykające się szafki. Między wiszącymi a dolnymi szafkami powinno być ozdobne hartowane szkło - tu się jeszcze wahamy - bo jego koszt to ok 1,5-1,6 tys pln. Za taką kasę moglibyśmy kupić super duże ozdobne kafle w to miejsce. nitka- jak dobrze pójdzie zobaczę kuchnię już jutro Oczyma małża to nie to samo, dotknąć się nie da i kolory przekłamane. Widzę, że maż pomalował naszą sypialnię jasnym fioletem, z którego zrezygnowała nasza młodsza. Takie to małe, ale jak kredką narysowałam dwie chmurki: jasno fioletową i drugą brudno-różową, to stanowczo, kilka razy, powiedziała, że chce pokoik różowy. Bardzo mi zlaezy, żeby dzieci miały takie pokoje, jakie sobie wymyśliły, więc nie było wyjścia- farba miała wrócic do sklepu. Zobaczę jutro, jak to razem z ta fuksją wygląda. Może uda mi się podjechać za dnia, żeby zrobić zdjęcia bez lampy. Obawiam się tylko, żeby radość z posiadania kuchni nie uśpiła moich wcześniejszych obaw w stosunku do tego koloru draculka- to prawda- kolor mi się podoba, ale np. na poduszce, lampie albo podkładce pod talerz - czyli jako element dekoracyjny. Nigdy nie miałam tak "drapieżnego" koloru na ścianie, ale pobędę tam trochę przez weekend i sprawdzę, czy się z wrogiem oswoję, czy będziemy się musieli rozstać kocurku - pozostałe ściany i chyba sufit, z tego, co widzę na fotce są liliowe. Fuksja będzie za głowami. Mebli nie mamy Czyli z kolorami sprawa otwarta może masz jakieś propozycje? Mamy na razie do dyspozycji sosnowa ramę, moge ją przetrzec papierem ściernym i potraktować dowolnym kolorem. W masie wydatków nasza sypialnia jest niestety na szarym (moim ulubionym) końcu Na przeciwległej ścianie będzie wielka szafa. Jeśli by jej zrobić drzwi z lustrami, "wściekniętego" koloru może być dwa razy więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 14.12.2012 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 Hm, jak fuksja za łóżkiem, to pół biedy - nie będziesz doznawać szoku po otwarciu oczu (lustrzaną szafę na wprost bym odpuściła, chyba że lubicie ekstremalne doznania w sypialni ). Zmartwię Cię, ale nieszczególnie mi się podoba to zestawienie z liliowym - tak się zrobiło nastolatkowato. Reasumując, coś bym przemalowała - albo fuksję na coś spokojnego, albo lila na jakiś naturalny jasny kolor. Przepraszam, jeśli Cię uraziłam, ale uważam, że słodzić należy w rozsądnych granicach, bo inaczej niczyjej szczerej opinii się nie uzyska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 14.12.2012 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 (edytowane) Dusia z tymi kolorami to zaszalałaś. Na pewno nie zabraknie Wam energii w sypialni Takie zestawienie da się uratować Fuksja bardzo ładna i widziałabym ją raczej z ciemnymi zestawieniami, można by ja też przełamać dodatkami z pomarańczem albo limonką http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcT0scxqIN5RNuyu39pnSypMkAvUiO2L2e4wxEJFkNBu4MJD6Y-X http://media-cache-ec4.pinterest.com/upload/160511174189679901_h67ynwLh_c.jpg http://cdn22.urzadzamy.smcloud.net/t/experts/thumbnails/questions/AMARANTOWY_BUDUAR_01_p-39781_600x0_rozmiar-niestandardowy.jpg http://www.dom.pl/wp-content/uploads/2011/12/fuksja.jpg http://www.polyvore.com/cgi/img-set/BQcDAAAAAwoDanBnAAAABC5vdXQKFlNOcXBBYjdpM3hHMlFHZTJCSGZ6a0EAAAACaWQKAXgAAAAEc2l6ZQ.jpg http://www.e-fusion.com.pl/files/images/large/EAB69CE8C7.JPG chociaż z liliowym znalazłam takie zestawienie: http://comfortablehomedesign.com/wp-content/uploads/2011/08/Violet-fuchsia-to-bedroom-paint.jpg http://www.dobrzemieszkaj.pl/img/imagecache/400x600__media_3096_wm Edytowane 14 Grudnia 2012 przez tutli_putli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 14.12.2012 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 z szarym i czarnym chyba najlepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusiaka 14.12.2012 22:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 kocurku-nie żartuj, przecież po to proszę o rady, żeby usłyszeć co z tym zrobić, żeby było lepiej. Pewnie, że nie chcę spać w pokoju nastolatki. Szczerość sobie cenię i dobrze, że można w takim miejscu jak forum na nią liczyć. A jaki byś widziała kolor na pozostałych ścianach? Przy założeniu, że fuksja by została? Jasny szary? Bo beż mi jakoś nie gra. Czerni na ścianach się boję bo sypialnia nie duża, raptem 11 metrów, z czego zabudowana szafa na całej ścianie zabierze ze 2m2, ale może szara ściana albo ta szafa wyglądałaby dobrze Tutli_putli - dziękuję za inspiracje- okazuje się, że mimo wzystko jest jeszcze nadzieja, że coś się z tymi kolorami na ścianach da zrobić. Może czarna rama łóżka,jakieś dodatki, np. lampy, poduszki, czy toaletka sprawiłyby, że pokój stałby się bardziej "dorosły"? Zobaczę jutro na żywo, jak to wygląda i zadecyduję co dalej. Jeśli macie jeszcze jakies pomysły - będą tu bardzo mile widziane Mnie już mnie skręca z ciekawości, jak wygląda moja kuchnia, a osobisty jeszcze z domku nie wrócił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 15.12.2012 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 Dodatkami i oświetleniem można bardzo wiele zdziałać i całkowicie odmieniać wnętrze Skoro poszły już kolory na ściany nie przemalowywałabym ich tak od razu a pomieszkała z nimi trochę. Wtedy zobaczysz czy dobrze się Wam śpi w tych kolorach czy jednak np. te fiolety trzeba zmienić? A może drzwi od szafy zrobić w ciemnej płycie z jakimiś wzorami glamour? Do tego prosta grafitowa lub w kolorze nero rama łóżka i szafki nocne - fajne są szafki z Ikea Edland albo Trollsta (oczywiście mogą być i proste jak ktoś nie lubi takiego akurat stylu). Np. jest taka płyta laminowana PFLEIDERER o nazwie arabeska czarna (jest też i wersja biała). Łatwo do tego wzoru znaleźć podobne zasłony i tkaniny czy tapety. Pokój w ciemnych barwach będzie z pewnością bardziej przytulny i nie powiedziałabym wcale, że braknie mu dorosłości nawet jeśli zostawisz połączenie fuksji z fioletem http://www.euro-styl.pl/files/F%207462%20W_Arabeska%20Czarna_PFLEIDERER.jpg Na taki kolor jak ta szafka z Ikea pomalowałabym ramę łóżka. http://fotoforum.gazeta.pl/photo/1/jg/lf/xop8/8fbe84Ea51RzbEbFsX.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusiaka 17.12.2012 09:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2012 Zdecydowanie ściana zostaje Na żywo wygląda super, a z czarnymi dodatkami będzie jeszcze lepiej. Tutli - wielkie całusy za pomoc. Przekonała mnie do siebie koncepcja z przedostatniego zdjęcia z Twojego poprzedniego postu. Jest rewelacyjna. W podobnym kolorze zamówiłam panele. Wczoraj kupiłam czarną lampę, będzie ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 17.12.2012 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2012 i tak trzymaj Dusia Już nie mogę się doczekać finalnego efektu jak sobie sypialnię "dopieścisz" tymi czarnymi dodatkami - będzie bardzo elegancko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts