Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Anatola

dusiaka

Recommended Posts

Zielony domku

Witaj w moim zakurzonym dzienniku :welcome:

Odnośnie zabudowy - zabudowa z lodówką ma szer. 210 cm. Od lewej 30cm (półeczki, front w ciemniejszym kolorze), potem 60 cm zabudowa lodówki, kolejne 60 cm to mikrofala i piekarnik i 60cm nad szafką narożną.

p.s. właśnie w miejscu zabudowy, a dokładnie lodówki, w projekcie było wejście do spiżarni, z której ostatecznie zrezygnowałam. Zrobiłam sobie schowek na suche zapasy w innym miejscu domu. W korytarzu był w planie mały wc (trzeci w całym domu). Zamiast wc są półeczki na zapasy :-)

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 1 month później...
hej hej jak sie mieszka? :)

Szczerze, bywa różnie. Nie tylko nam, ludziom przytrafiają się złe rzeczy. Myślałam, że co złe, już mnie spotkało i teraz tylko samo dobre przyjdzie. Tymczasem w Anatolu w lipcu był pożar. Przyczyn zwarcia nie ustalono, spłonął garaż, ale dym był wszędzie. Mąż wylądował z zatruciem w szpitalu. To wszystko miało miejsce o 4ej nad ranem, w dniu jego 40tych urodzin. Całe wyposażenie garażu stopiło się, nawet wełna na suficie, nie wspomnę o ścianach, bramie, oknie. Tylko zupełnie przypadkiem tej nocy nie stało w garażu auto... Dużo by mówić :-(

Poza tym, cóż, przyzwyczaiłam się do życia na wsi. Do ogródka, swoich warzyw, do rabatek, wiosną kwitnących tulipanów, hortensji i generalnie swobody, jakiej mieszkanie w blokach mi nie dało. Uwielbiam wracać po pracy, przebierać się w wygodne rzeczy i biegać po podwórku boso. Wygląda głupio? Ale kto mi zabroni :p Ot, taka namiastka luksusu dla znerwicowanej prawie 40tki po ciężkiej pracy i z wieloma problemami.

Aksamitka - a co u Ciebie?

O matko Dusiaka, co Ty piszesz Twój cudny przytulny domek był moją inspiracją podczas budowy, mieliśmy się nawet spotkać, ale sama wiesz jak to jest jak się po robocie pędzi na budowę nie am czasu na nic. Mam nadzieję, że mąż zdrów po tym zdarzeniu.

według prawa masz chyba dwa lata gwarancji na roboty budowlane, bez względu na to czy miałaś umowę. ktoś Ci wpis poprawności instalacji w dzienniku podpisał a nowe domy to chyba tak sobie nie płoną, a bynajmniej nie powinny ......:bash:

jeśli jakaś pomoc potrzebna to pisz kochana

Johana - dziękuję, jakoś dajemy radę.

Miałam ubezpieczenie nie tylko nieruchomości, ale również ruchomości. W garażu mąż spędzał całe dnie, wieczory również. Od czasu udaru i zawału ( w zeszłym roku) prawie tam zamieszkał. Wyniósł tam sobie laptopa, tablet, sprzęt RTV, nawigację, mnóstwo elektroniki.Stracił ww garażu wszystkie swoje "zabawki", a nawet miał tam pieniądze. Wiadomo, jak się wychodzi na ubezpieczeniu, ale gdyby go nie było.... Okna jeszcze nie wymieniliśmy, choć szyba popękana, profil okna nadtopiony. Sufit nadal nie skończony. Mąż już nie ma zdrowia, więc to wszystko trwa....ale się nie poddajemy.

Ojoj to nie dobre wiadomosci :( Wazne, ze nikomu nic sie nikomu nie stalo. I dobrze,ze bylo ubezpieczenie. Podgladam Twoj dziennik i domek prezentuje sie swietnie! Piekna elewacja! Ta inwestycja byla dobra decyzja! Jesli moglabym sie dowiedziec jaka szerokosc maja Wasze drzwi tarasowe bylabym wdzieczna. Pozdrawiam! x

Dusiako aż sie serce kraje słysząc takie wieści. Strasznie nam przykro. Mam nadzieję, że Mąż zdrowy. Na pewno wiele nerwów Was to wszystko kosztowało, ale WY jesteście silni i zdeterminowani. Życzę z całego serca spokoju, pieniążków i sił do zostawienia tych wszystkich przykrości za sobą.

• 2 weeks później...
  • 10 months później...
  • 2 weeks później...

cześć :)

mam pytanie - mozesz mi podać namiary na Waszego hydraulika?

jak sie piec sprawuje?

tez o nim myslimy

drugie pytanie to czy z perspektywy czasu te same tynki byscie wybrali?

a trzecie- czym impregnowaliscie drewniane elementy na elewacji? kolor i producent? :rolleyes:

jestem niezmiennie zachwycona Waszym domkiem, ma duzo wspolnego z naszym :)

• 4 months później...