Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do domu w jabłoniach

Bhm

Recommended Posts

• Odpowiedzi 80
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Czuprynek i kumpel to mało rosołowe egzemplarze, toć to niewiele większe od gołębia;)

Córka by mi żyć nie dała, gdybym jej taki numer zrobiła, - zresztą nawet nie miałabym serca- (gdyby im się przypadkiem zeszło z tego świata - pogrzeb by miały z mega oprawą ). Młoda potrafi zadzwonić do babci i w pierwszym zdaniu zapytać o kuraki czy zdrowe i jastrząb nie porwał - a potem jak się czujesz Ty babciu ;)

Tu trzymasz kciuk a w dzienniku Arctica straszysz mnie deszczem :(

Przecież jedno nie wyklucza drugiego:rolleyes::D

...a straszę, bo i mnie straszą. Wcale nie tęsknie za jesienną słotą (za zimą - tym bardziej), też mam jeszcze tysiąc rzeczy do zrobienia, ale coś mi się zdaje, że kiedyś to jednak nastąpi - jak co roku.

No to, żeby cię już nie straszyć, wykasowałem resztę tekstu, który mi się przed chwilą napisał:p:D, a w zamian powiem na pocieszenie, że nasi prorocy meteorologiczni przepowiadają na sobotę deszcze, ale niezbyt obfite i przelotne;)

Jakie planujesz pokrycie dachu?

no przeciez babci jastrząb nie porwie;):rotfl::lol2:

;) robicie sobie żarty z babci a ona sama tam na gospodarce została , i ma naprawdę trochę zwierzyńca do oprzątania, psów szt. 3 kotów szt. 3 kuraków nie policzę, a dziadek w Łodzi został bo mu jeszcze kilka lat do emerytury zostało. Żeby było śmieszniej to dziadka na wieś ciągnie, ale po śmierci pradziadków - babcia została tam żeby się nie zmarnowało , - kobieta z miasta zawsze w ruchu i wokół pełno ludzi, a tam oddalona od wsi , z 3 stron domu ogromny las . Powiem krótko ja jestem szczęściarą ale moim dziecią to już się naprawdę sfarciło mieć dziadków i to w takim miejscu ;) A jeszcze powiem, że na bark zwierzyny leśnej nie narzekamy, sarny są i to w niemałej ilości, do tego dziki jak są głodne to dość blisko pod dom podchodzą zwłaszcza zimą, no jastrzębie i lisy niestety też ;(

Yeti na poprzedniej stronie pisałam, na dachu będzie blacho dachówka z posypką Gerard Corona firmy AHI Roofing . Wyglądać będzie pewnie tak http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=86825&d=1322127880

zdjęcie podprowadziłam, ale już nawet nie pamiętam skąd ..

aaaa faaaktycznie - teraz już pamiętam:D

Ale o deskowaniu chyba nie pisałaś... Będzie, czy tylko membrana?

U mnie też blacho dachówka (bez deskowania).

bez deskowania, choć przez tą akcje z tymi sosnami to desek pewnie kilka by wyszło ;)

zaglądam i do komentarzy :)

będzie u Was mój wymarzony dach, jest absolutnie przepiękny.

Mój Tato ma go u siebie na domu i do tej pory nie mogę napatrzeć, u nas niestety odpadł bo nasza chatka w lesie i za szybko by 'zzieleniał'.

Piekny daszek będzie :) nie mogę się doczekać (z różnych względów ;) )

Bardzo się cieszę że podoba Ci się to pokrycie dachu :) ja na żywca widziałam raz i też już nie odpuściłam tematu .... i dostałam w prezencie na rocznice:) . Obiecuje ekipę mobilizować tak by praca szła do przodu i oczy cieszyła, zdjęcia jak będzie co uwiecznić to w dzienniku umieszczę ... tylko niech przyjadą niech zaczną ....

Kajka.Z nie chce nic pisać do dziennika bo aż szkoda zaczynać ..

W poniedziałek był zakup stali, w wtorek padało więc nikogo u nas nie było.

W środę piękna pogodna od rana - przyjechaliśmy ok. 12 to panowie właśnie wyjeżdżali, było ich 3 na placu.

W czwartek nikogo - bo dopiero w dziś przyjechała stal i coś tam ruszyło - częściowo murłaty zostały przykręcone, mają być jutro Panowie ....

Staram się nie denerwować ale ciężko jest ... i jeszcze co chwile wyskakuje jakiś "problemik"

Tak więc nie mam pojęcia kiedy się u nas zakończy ten etap pt. dach i będziemy mogli powiedzieć że mamy SSO

pozdrawiam

o raju, nie ukrywam, ze mocno czekalam do poniedzialku, zeby zobaczyc Wasz piekny dach :) a tu takie ładne belusie... :(

poza tym od dziś p. Marek miał wejsc do rodziców... z Twojego dziennika widze, ze nie wejdzie więc nawet do Mamy nie dzwonie żeby jej nie denerwować.

u nas też wymieniono drewnianą belkę na takie podobne jak u Was (fachowo ceownik lub dwuteownik :) )

czekam na aktualizacje Waszego Dziennika chyba bardziej niż czekałam jak się u nas dach robił.

na pocieszenie powiem tylko, że wyszło super :) i niejedni podjeżdżają zobaczyć jak ładnie położone (płaska dachówka)

Witam,

dobrze, że pogoda cierpliwa i czeka na nasze dachy.Z tego wszystkiego nawet święta maja być z temperatura +. Ale do świąt, to może daszki już będą zrobione.

Kuraki piękne, wcale się nie dziwię, że mają dożywocie u Was. Ja sobie nie wyobrażam codziennie "zwierzyny" doglądać, a potem ukatrupić i zjeść:eek:.Toż to serca trzeba nie mieć.

Będę zaglądać i kibicować:).

Pozdrawiam.

Witaj Kajka - no więc z przyjemnością donoszę że ruszyło .. dziś będę to porobię zdjęcia, mam wrażenie że p. Marek chce nam zafoliować i "zwiać", do Twoich rodziców, ale nie ukrywam że trochę mnie to boli bo czekaliśmy na niego prawie od początku listopada . I będąc tak blisko końca stanu SSO chcielibyśmy by dokończył i położył blachę, (zamknąć to na zimę). Tym bardziej iż mam wrażenie że blacha to są duże arkusze i położenie pójdzie raz dwa. Póki co trzymam kciuki, by szło mi sprawnie i pogoda utrzymała się jak najdłużej - tak by jej starczyło dla Twoich rodziców także :)