johana 20.11.2012 23:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 Witam sąsiadkę że też wcześniej nie wyczaiłam Twojego dziennika, z sąsiadów w mojej świadomości był jedynie Majki, którego domek już ślicznie wykończony. My zaczeliśmy w tym roku, dziennik nie uzupełniony (fundamenty się kończą między jednym deszcze a drugim) mamy sporo wody na działce, glina, glina i sama glina a u Was jak jest z wodami gruntowymi? widziałam okresowo też było błotko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 21.11.2012 02:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 Bhm, nie ustawiłem sobie subskrybcji Twojego dziennika i przegapiłem wpisy z tego roku (powiadomienia dostaję z komentarzy, ale tam nie było Cię od grudnia 2011) Odganiaj częściej tego sierściucha z klawiatury! Witam sąsiadkę (...)fundamenty się kończą między jednym deszcze a drugim) mamy sporo wody na działce(...) Johana, czy Ty aby na pewno jesteś sąsiadką Bhm-ki i Majkiego? Ja wprawdzie mam do nich nieco dalej, ale nie aż tak, żeby różnice w klimacie odczuć, a u mnie nie pada wcale i nawet w stawie wody tyle co kot napłakał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bhm 21.11.2012 10:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 Witaj Johana , bo ja się rzadko ujawniam - więcej czytam i podglądam u innych Więcej nas tu jest po sąsiedzku z Ksawerowa , nie wszyscy się ujawniają ale jakby zliczyć tak to pewnie z +/- 6 osób by było:) Z której strony się budujecie ? Bliżej IKEA czy Pabianic ? Co do ziemi to jest z 15-20 cm a potem glina i jeszcze raz glina. Poziom wód gruntowych dość wysoki jest. Nie mogę dostać się do Twojego dziennika , coś nie chce się otworzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bhm 21.11.2012 10:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 (edytowane) Yeti miło że zaglądasz. zapadamy w sen zimowy pomału - w tym roku planujemy jeszcze położenie parapetów zewnętrznych i obróbkę blacharską, kominów. Koniec roku koniec funduszy .. a tu gwiazdka się zbliża a dzieciaki listy piszą do Mikołaja na potęgę.. Co do wody to ja się Johanie nie dziwie wczoraj byłam zrobić porządek w ogródku , przed zimą i nogi mi się ślizgały w kaloszach , takie błoto , mokra ziemia - chwasty rosną.. zarazy jedne , kwiaty zmarzły a mlecze mi rosną na potęgę. A z Yago - znaczy się koteczkiem nie jest łatwo, od małego ukochał mój komp. i utrudnia pracę na maxa... to nic że jest w domu 5 innych cieplejszych wygodniejszych miejsc, tu jest ciepło , pani posmyra i z wszystkim jest na bieżąco .. Edytowane 21 Listopada 2012 przez Bhm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 30.11.2012 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2012 Witaj Johana(...)Nie mogę dostać się do Twojego dziennika , coś nie chce się otworzyć. Link do dziennika rzeczywiście nie działa, ale da się go odszukać Proszę: "moje małe parterowe spełnienie marzeń " - poznaj sąsiadkę Widzę, że wy tam rzeczywiście w jakichś błotach się osiedlacie . Gdybyście chciały zdjąć na trochę kalosze i po suchym pochodzić, to zapraszam do mnie ...i zabierzcie ze sobą trochę tej wody - do stawu dolejemy . (...)A z Yago - znaczy się koteczkiem nie jest łatwo(...) ...a to ten sam, który jeszcze nie dawno Shrek się nazywał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bhm 30.11.2012 13:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2012 Link do dziennika rzeczywiście nie działa, ale da się go odszukać Proszę: "moje małe parterowe spełnienie marzeń " - poznaj sąsiadkę Dziękuje ... Yeti- dałam radę - zadziałałam w myśl... szukajcie a znajdziecie i znalazłam:) sąsiadkę Co do odwiedzin to ja bardzo chętnie poodwiedzam sezon zaczyna się dla nas martwy, nie możemy sprzedać mieszkania (- za duże - w samym centrum - - to co jest jego + to się okazuje - ) więc i dalej ruszyć z budową, nie możemy. A tak mi się marzy rozpoczęcie współpracy z panem hydraulikiem. A kot ten sam tylko większy, rozrabia jak nakręcony i z stąd na cześć córki hiszpańskiego kolegi (dokładnie taki sam aparat- 2 min. na tyłku usiedzieć nie potrafił) nasz ukochany zbój ma Yago . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 05.12.2012 00:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2012 (edytowane) (...)Co do odwiedzin to ja bardzo chętnie poodwiedzam sezon zaczyna się dla nas martwy, nie możemy sprzedać mieszkania (...) więc i dalej ruszyć z budową, nie możemy(...) To kiedy przyjeżdżasz? Zasadniczo, to mnie lepiej odwiedzać akurat poza "martwym sezonem", bo wtedy ciepło i w ogrodzie można posiedzieć przy jakimś grilu, albo ognisku. Teraz jest znacznie mniej atrakcyjnie i nie wytrzymamy tam zbyt długo, bo na dworze zimnisko, a dom nie jest jeszcze ogrzewany. Twój zbój Shrek (alias Yago) wygląda prawie identycznie jak nasza działkowa znajda - przylazło to do nas nie wiadomo skąd jakieś 3 miesiące temu i, nie pytając nikogo o zgodę, przejęło kontrolę nad terenem . Dzieciaki, po obejrzeniu jakiejś reklamy, ochrzciły sierściucha Gruby Benek, a on pracuje teraz z całych sił, żeby zasłużyć na przydomek (wcześniej lepiej pasowałoby: Szkieletor). Tak właściwie, to nie do końca jestem przekonany czy to jest rzeczywiście kot..., bo gdy podjeżdżam pod bramę przybiega z taką prędkością, jak stróżujący brytan ...ale nie ujada Gdy przyjedziesz będę miał okazję sprawdzić - może na obcych jednak szczeka (?) Edytowane 5 Grudnia 2012 przez Yeti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 23.12.2012 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2012 http://img846.imageshack.us/img846/4098/wesolychswiat2012.jpgUploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 19.02.2013 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 Widzę, że martwy sezon się skończył ...a odwiedzin nie było Współpraca z wymarzonym panem hydraulikiem została nawiązana, czyli co? - mieszkanko sprzedane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bhm 19.02.2013 21:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 Tak jakby- choć tak naprawdę to idziemy w ciemno bo w połowie marca dopiero wizyta u notariusza , ale fachowców mamy wyrozumiałych robią i nie wołają kasy za szybko, ale to nie pierwsza i nie ostatnia ich praca - więc wiedzą że się rozliczymy. Dziś zakończyliśmy rozkładanie styropianu naszymi recyma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 19.02.2013 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 Też sam układałem - taniej i dokładniej Ile cm daliście w podłogi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bhm 19.02.2013 22:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 na parterze 10 cm , czyli 2 po 5 na zakładkę i na to 2cm, styropianu z tą szarą folią naklejoną od góry pod podłogówkę. A na piętrze tylko jedna warstwa 5cm, . Każda rurka otulona - ale opuszków palców nie czuje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 20.02.2013 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 Ja dawałem 2x5, bo tyle mi się tylko zmieściło, żeby podłoga nad progami nie wyszła . Dzisiaj dałbym więcej. Jesteście o 2cm lepsi - u mnie rozwinięta była jedynie folia aluminiowa (ta z wymalowaną kratką) pod podłogówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bhm 20.02.2013 10:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 No to nas kierownik przekonał by dać podwójnie tą czarną folię 0,3 jako izolację przeciw wilgoci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusiaka 30.03.2013 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2013 http://www.astrojawil.pl/foto5/wielkanoc_07.jpg Niech Wam jajeczko dobrze smakuje,bogaty zajączek uśmiechem czaruje.Mały kurczaczek spełni marzenia,wiary, radości, miłości, spełnienia, życzy dusiaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 16.05.2013 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2013 Hejka Często ostatnio spaceruję koło Was Z bąblami - jedno na rowerze, drugie w wózku pozdrowionka, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bhm 16.05.2013 12:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2013 To jak będziesz następnym razem na spacerku i będzie przed domem stała czerwona yaris to zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 16.05.2013 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2013 To jak będziesz następnym razem na spacerku i będzie przed domem stała czerwona yaris to zapraszam OK, obiecuję pozdro, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beatagl 11.07.2013 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 WitamTylko pozazdrościć postępów !!!pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agh 04.04.2014 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2014 Hej Postanowiłam sie przywitać, bo juz któryś raz męczę Cię pytaniami na priv. Przeczytałam dziennik i komentarze. Trochę brakuje postępów w urządzaniu. Strasznie juz bym chciała być na takim zaawansowanym etapie jak Ty. A w komentarzach widzę, że się osoby z Ksawerowa ujawniają - super, Ja też będę w przyszłości Waszą sąsiadką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts