Żelka 19.10.2011 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 (edytowane) Nikt tematu nie rusza, więc poruszę ja. We wątku Frania, o tutaj http://forum.muratordom.pl/showthread.php?148863-Franuś-Waleczny-czyli-jak-trudno-jest-wcześniaczkom/page328 wspieramy naszego Krasnalka i Jego Rodzinkę w walce o zdrowie i normalny rozwój. Wspieraliśmy Frania od samego początku. Najpierw była długa i ciężka walka o życie, potem o rehabilitację i normalność. Ta druga walka wciąż trwa. Już raz była aukcja na forum dla naszego Frania. Dzięki ludziom dobrej woli, pomogliśmy Franiowi mieć łatwiejszy start. Na blogu Frania, o tutaj http://dzielnyfranek.blogspot.com/ można zobaczyć ile razy w te dwa latka z kawałkiem Franio był na turnusach z prawdziwego zdarzenia. No i efekty są! Lekarze czytając historie Frania dziś nie mogą uwierzyć, że to Ten Sam Dzieciak. Mówią: ”On nie ma prawa być w tak dobrym stanie!” Ale Franio i Jego Rodzinka wiedzą swoje. Dla Nich te dwa lata był okres ciężkiej Wojny i Oni wiedzą, że ciężka praca przynosi efekty. A to wszystko nie było by możliwe bez pomocy Was, Kochani Ludzie Dobrego Serca!!! Teraz po dwóch latach Franio wymaga takiej samej rehabilitacji jak dotychczas, a do tego, niestety doszły kolejne wzmagania. Nie dawno lekarze odkryli, że Franio ma uszkodzony słuch. Czeka Go kolejna ciężka walka, kolejne specjalistyczne turnusy rehabilitacyjne. No i do tego wszystkiego aparat słuchowy. Koszt takiego aparatu to 12.500zł. Część, jeśli dobrze pamiętam jak Aga Mama Frania mówiła, to 3000zł daje NFZ. A resztę trzeba dać z własnej kieszeni. No i patrząc na to wszystko z boku, człowiek nie może nie zdawać sobie sprawy z tego ile kosztuje leczenie takiego Dziecka. Wspieraliśmy i wspieramy Frania od samego początku Jego narodzenia, to nasze formowe Dziecko jest przecież. Może byśmy dali rady zrobić kolejną aukcję na forum, tym razem niech to będzie pomoc na aparaty słuchowe. Franio w Fundacji już ma utworzone osobne konto gdzie zbierane są pieniądze na te aparaty, to już wiemy gdzie wpłacać, tylko trzeba zacząć działać. Co Wy na to? Co Szanowna Redakcja na to? Jest taka możliwość??? Da się to zrobić??? Czas ucieka a tu trzeba działać szybko, bo najlepsze efekty leczenia niedosłuchu u wcześniaków są do roku, a potem do trzech lat. Franiowi ten czas „do roku” uciekł, bo nikt Dzieciaka nie kierował na takie badania, choć powinno się ich u takich Dzieci wykonywać co pół roku. Do trzech lata został nie cały rok. Teraz Franio musi sprintem działać! Pomożemy??? Edytowane 19 Października 2011 przez Żelka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UlaR 19.10.2011 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 Nie ma innej opcji. Trzeba pomóc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 19.10.2011 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 Czekam na fanty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 19.10.2011 08:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 Robiom siem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ngel 19.10.2011 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 taaaaaaaaak!!!!! Ja tu już od pół roku fanty zbieram. Zbieram bo sama nie umiem nic wartego uwagi wykonać Kochana Redakcjo bardzo ładnie prosim! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 19.10.2011 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 No to my kupimy!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 19.10.2011 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 Ja z chęcią i dam fanty i coś kupię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 19.10.2011 11:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 Kochana Redakcja, starym dobrym zwyczajem, jest nam na rekę! Teraz tylko czekamy, aż Aga ustali z Fundacja na które to konto ma iść. Potem idziemy dalej. A na razie.., zbierać fanty i kasę na fanty! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 19.10.2011 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 No to gdzie te fanty ? Przydał by się jakiś młody przystojny.... do mycia okien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 19.10.2011 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 Malka - to bardzo niegłupi pomysł jest, jak ktoś nie ma fanta, a chce dać, to przecież może zaoferować swoją pracę w niedalekiej okolicy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 19.10.2011 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 Depesia, przecież ja rok temu okna myłam, nawet nie sądziłam,że ktoś tak ładnie moje łapy wyceni W tym roku też coś wymyślę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 19.10.2011 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 Bardzo, bardzo Wam wszystkim dziękuję. Nie wiem, co wiecej napisać.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JAGODA 51 19.10.2011 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 (edytowane) Ja też z chęcią się przyłączę, coś kupię," jakieś "fanty też się znajdą. Edytowane 19 Października 2011 przez JAGODA 51 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 19.10.2011 18:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 Aguś, Ty nic nie pisz, jeno wstaw Frania nagranego, jak zaczął nie dawno chodzić. A wszystkie ciocie i wujkowie bedom pękać z dumy, że sie do tego sukcesu dołożyli! Dziecko nam chodzi, a teraz pomożemy Mu zacząć mówić! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 23.10.2011 00:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2011 (edytowane) To ja chciałabym nieśmiało przekazać efekt mojej nowej pasji. A jest nim nalewka domowa malinówka. Maliny późne w tym roku były wyjątkowo pyszna, słodkie, soczyste i pachnące. No i malinówka wyszła bombowa. Ostrzegam ,że trunek słaby nie jest - liczę go na jakieś min. 60 % ze wskazaniem na 70%. Z nalewkami jest tak, że im dłużej leżą tym lepsze - moja jest młoda, bo nastawiana na koniec sierpnia. Zawiera też tajemne przyprawy, różne alkohole, ale to mój sekret :) Pełnię smaku powinna uzyskać po roku, ale mówiąc między nami - na Boże Narodzenie jak znalazł. Posiada oczywiście właściwości lecznicze - do herbaty idealna w razie przeziębienia :) Mam nadzieję ,że fant się nada i nie rozczaruje nabywcy. (muszę tylko wyszukać do niej jakąś finezyjną butelkę, ale to nie problem Edytowane 23 Października 2011 przez Nefer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 23.10.2011 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2011 Coś dla mnie , już jedna nalewkę wylicytowałem. "Aroniówkę 'Toli, jeszcze mam na lekarstwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 23.10.2011 16:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2011 Nefer, a ja robię butelkę na nalewkę, bez nalewki, ale jajo! Z tym, że to komplet będzie, bo do tego bombka ma być i pudełko na bombkę, które potem może być pudełkiem na ciasteczka, czekoladki i inne świateczne słodkości. Głupio tylko, że butelka będzie pusa... Ale widzę, że jest u kogo i nalewkę licytować, to już mi lżej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 23.10.2011 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2011 (edytowane) A to się nie przejmuj - butelkę napełnię :) Nie ma sprawy Jest jeszcze w czym wybierać Powiesz mi tylko jaka jest jej pojemność to napełnimy przed licytacją i będzie kompletny komplet Edytowane 23 Października 2011 przez Nefer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 23.10.2011 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2011 Coś dla mnie , już jedna nalewkę wylicytowałem. "Aroniówkę 'Toli, jeszcze mam na lekarstwo. Chyba, że wolałbyś truskawkówkę :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 24.10.2011 07:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2011 Nefeć kochana jesteś jak zawsze! Jeno moja butla ma zamknięcie z korka, raczej muszę pustą wysłać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts