asiazett 11.03.2013 22:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 A moja ścianka już stoi, wiszą na niej dwie szafki i umywalki i wiekie lustro i wszystko gra - jak się zbiorę kiedyś wreszie to zrobię i wrzucę fotki. Ja wolę biegać po salonie, a nie po łazience. Nie musiałam stosować żadnych specjalnych stelaży, bo ściana była murowana tak samo jak wszystkie ściany działowe na całej górze. O półwyspie też myślałam, ale ostatecznie "na styk" (nie mam na myśli tego, że ledwie weszła tylko weszła i zostawiła dookoła siebie taką ilośc miejsca, która umożliwia swobodne przechodzenia, gdyby było mniej - nazwała bym to ciasno, ale u mnie ciasno w komunikacji nie jest) weszła mi cała ścianka i jestem mega zadowolona z tego rozwiązania. Nikt kto widział to na żywo nie skrytykował pomysłu, wręcz przeciwnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kanka9 12.03.2013 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 Ja też nie potrzebuje pustego miejsca na środku w łazience Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia150 12.03.2013 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 Pewnie najbardziej przeciwni są ci, którzy jej nie mają, dzięki za pocieszające posty i utwierdzanie mnie w przekonaniu by nie rezygnowac z pomysłu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 12.03.2013 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 Asiazett,wklej swoją łazienkę to będziemy mogli ocenić.Moja ma 14m i zamierzam ją przedzielić ścianką a za nią zrobić pralnię,nie pomyślałam o wyspie,chętnie zobaczę jak to wygląda u ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 12.03.2013 20:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 Dobra, postaram się w takim razie do końca tygodnia dostarczyć fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 12.03.2013 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 Pewnie najbardziej przeciwni są ci, którzy jej nie mają, dzięki za pocieszające posty i utwierdzanie mnie w przekonaniu by nie rezygnowac z pomysłu.. dziwne masz podejście. idąc tym torem myślenia, zrobisz sobie w domu same podwieszane sufity, ledy, halogeny, i szprosy w oknach na dokładkę, bo znajda się tacy co to odradzają. a ty na złość im, strzelisz sobie w kolano. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 12.03.2013 22:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 Spoko Kasia150. Mi też w momencie podejmowania decyzji nikt na forum skrzydeł nie dodawał, co widać w powyższych postach... To jest Twoja łazienka i sama musisz zdecydować co chcesz w niej mieć. Opinie innych to tylko głosy w sprawie - należy je rozważyć i podjąć i tak SWOJĄ decyzję. Mnie nie zniechęciły, co aktualnie pozwala mi się cieszyć fajną łazienką, która w moim domu jest perełką wszystkich pomieszczeń. Też nie rozumiem osób, które z tematem związane są jedynie niechęcią, bo o życzliwości w tonach niektórych wypowiedzi ciężko mówić (życzliwością nazwała bym również konstruktywną krytykę - taką też wzięłam pod uwagę i dzięki temu szukałam takiego rozstawienia sprzętów w łazience, żeby uzyskać jak najwięcej miejsca, za co ostatecznie jestem wdzięczna). Może wrzucisz do wątku http://forum.muratordom.pl/showthread.php?169397-Projekt-%C5%82azienki-wizualizacje/page230 rzut Twojej łazienki i zobaczymy, czy faktycznie jest sens tam ściankę dokładać i czy jest na nią miejsce. Bo odradzanie/doradzanie Ci jej bez widocznego planu jest również trochę na wyrost, NIEPRAWDAŻ Miłe Panie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 13.03.2013 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 asiazett będą fotki tej perełki? pochwal się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 13.03.2013 07:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 Przecież napisałam wyżej, że będą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia150 13.03.2013 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 Nie mam doświadczenia w posługiwaniu się programami do projektowania i aranżacji wnętrz (choc próbowałam), więc na skanie projektu naniosłam mój pomysł wraz z wymiarami ścian. Mam nadzieję, że będzie czytelny. Wracając do poprzedniej wypowiedzi, chcę powiedziec, że z regóły we wszystkich aspektach życia słynę z tego, że i tak stawiam na swoim (nie zawsze dobrze na tym wychodzę, ale uczę się na własnych błędach). A szprosów w oknach, blee, za żadne skarby nie zrobię Wysłucham opinii mądrych i doświadczonych, przemyślę a może dojdę do wniosku, że nie mam racji.. Chodzi mi głównie o techniczne sposoby wykonania tej wyspy, czy murowac, czy nie? Oto rzuty łazienki. Dodam, że celowo nie usuwałam oryginalnie naniesionych na projekt ustawień wyposażenia, nie ma w nim prysznica, bez którego ja sobie życia nie wyobrażam. Koniecznie musiałam go wcisnąc i to nie najmniejszych rozmiarów. Planuję odpływ liniowy w podłodze, ścianka od strony skosu i okna dachowego z luksferów, więc rozmiary kabiny nie muszą byc standardowe. Sedes pod samym oknem w skosie, więc nie powinien przeszkadzac. Nie mam jeszcze wylewek i muszę trochę "na oko" oceniac wysokości. Z góry dziękuję za każdą wypowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slonko 13.03.2013 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 przemyślę a może dojdę do wniosku, że nie mam racji. nie wiem, czy cos wniosę do Twoich przemyslen, ale swego czasu kombinowalam ze scianka miedzy prysznicem a wc lub prysznicem a wanna wg Twoich rzutow widze uklad nieco inny (o ile instalacje nie sa zrobione) dołączyłam moja wizualke, ktora kiedys stworzylam Ja zrezygnowalam ze scianki z wielu powodow - nie wszystko co na wizualce jest "wow" bedzie w realu spelnialo nasze oczekiwania ale to juz Twoja decyzja poddaje w watpliwosc, ale nie neguje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia150 13.03.2013 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 Dziękuję za zainteresowanie:) Ciekawa propozycja, ale właśnie częśc instalacji już zrobiona np. wykuta dziura w stropie na zsyp (nie pasuje mi w innym miejscu bo na dole w tym miejscu idealnie będzie wpadac pionową rurą do kosza w pralni). No i instalacja elektryczna doprowadzona po obu stronach lustra nad umywalką i nad prysznic Dzięki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zeberr 13.03.2013 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 Kasia, ja nie rozumiem tej potrzeby zaciemnienia fajnego pomieszczenia. Okno jest z której strony świata? Masz dużą łazienkę, w której niczego nie trzeba wciskać lub upychać, bo jest przestronna i wszystko się zmieści. Tę ściankę chcesz do sufitu robić? Na tym pierwszym rysunku to przejscie miedzy wanną a wc nie wiem czy będzie mieć pół metra. Po co to tak zagracać? W mojej łazience 8 m2 ze skosem bez żadnego problemu zmieściła sie wanna, prysznic, wc, bidet i umywalka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 13.03.2013 21:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 Kasia, rozrysowałam sobie to wszystko i wychodzi mi, że bez problemu powinno się zmieścić. Jest tylko jedno "ale" całego przedsięwzięcia. Musiała byś wszystko dokładnie, najlepiej z uwzględnieniem wymiarów poszczególnych sprzętów - pomierzyć. Ja rysowłam na podłodze, ustawiałam kartony i co nie tylko, żeby zobaczyć ile faktycznie miejsca zostanie na przejście. Mam bardzo prymitywne narzędzie do "rysowania" łazienki. Nie mogę zaznaczyć skosu, drzwi otwierają się tylko do środka, podczas, gdy u Ciebie przecież na zewnątrz, szafeczki w kącie nie robiłam i nie wiem jakie dokładnie wymiary wszystkich swoich elementów planujesz, więc wybrałam (spośród niewielu do wyboru) te najbardziej pasujące rozmiarem "na oko". Umywalki dałam dwie o łącznej długości 150 cm (domyślam się, że chcesz jedną z przeciągniętym blatem), ale powiedzmy, że to sa detale, które sama przecież będziesz modyfikować. Prysznic wstawiłam 120 x 80 cm. Wanna: ok. 155 x 100 cm. I oto co mi wyszło: 1) Wiem, że mówisz o przygotowanej elektryce pod Twój układ, ale liczę, że skoro to poddasze to w podwieszonym suficie można będzie przesunąć jakoś bezboleśnie kabel... 2) Projekt bardzo podobny do Twojego, tylko przerzuciła bym pryszic na ściankę - wyspę... 3) To jest całkowita akrobacja Prawie wszystko gdzie indziej, ale oświetlenie mogło by zostać jak jest... 4) Znowu duplikat Twojej propozycji, tylko ja bym nie robiła tego murka w kształt litery L. Wejście i tak jest mocno po skosie, więc wydaje mi się, że już bardziej nie ma się co zasłaniać Przemyśl, zweryfikuj, daj znać jeśli będzie Ci można w czymś pomóc... Martwię się tylko o sprzęty ustawione pod skosami, bo tego nie umiem przewidzieć jak to wyjdzie w praktyce... Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slonko 14.03.2013 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 No i instalacja elektryczna doprowadzona po obu stronach lustra nad umywalką i nad prysznic Dzięki:) Elektryke jeszcze mozna przeniesc, gorzej z woda czy kanalizacja. Proponuje sprobowac zrobic wizualizacje np w Pro100 lub ustawic kartony styropian itp (jak sugeruje także Asiazett Robienie na srodku scianki moze okazac sie niewygodne i popsuje efekt imponujacej lazienki. Myslalas o tym by na srodku (jesli juz bardzo chcesz go zagospodarowac) ustawic wanne wolnostojaca lub "zwykla" ale ladnie obudowana ? Pozostale sprzety po bokach, wtedy przestrzen zostanie wykorzystana, ale nie odcieta scianka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia150 14.03.2013 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 Dziękuję fajne Kobietki za taką odezwę!!!!zeberr- nie chciałam zaciemniac łazienki z jednym oknem, które na dodatek jest po stronie północnej, dlatego myślałam o murku około metra wysokości. Na środku to był mój pierwszy pomysł, który zmodyfikowałam myśląc o półwyspie od ścianki kolankowej. asiazett- nawet nie sądziłam że można tak pokombinowac i uzyskac tyle fajnych kombinacji!!! Najbardziej jednak skłaniam się do czwartej propozycji, bo tak jak wspomniałam ścianka na środku też byłaby niewysoka, by nie zasłaniac okna, no a lustro nad umywalką byc musi. Dobra uwaga z tym zasłanianiem- można zrobic wg twojej propozycji. ~~słonko~~ -tobie również dziękuję za cenne uwagi, prąd dałoby się przenieśc jeśli bym się uparła. Naprawdę cieszę się, że zdecydowałam się skorzystac z forum i skonsultowac moje pomysły, bo tak naprawdę, to wszystko pod tym wzgledem jest na mojej głowie, mam wrażenie że mój współinwestor chce miec gotowy pomysł, a jak coś nie wyjdzie w trakcie albo w użytku to będzie na kogo zrzucic winę. Dużo rzeczy na budowie robimy sami i na mnie spadło planowanie:) Jesteście składnicą dobrych rad, już wiem gdzie mam zaglądac w chwilach wątpliwości. Z tymi kartonami też super pomysł, dużo tego na budowie, a można to wykorzystac do przestrzennej aranżacji, na pewno skorzystam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kanka9 14.03.2013 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 Możesz sobie zobaczyć u mnie ja mam ściankę na środku z jednej strony umywalka z drugiej wanna i lustro na niej jest . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 18.03.2013 12:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2013 Możesz sobie zobaczyć u mnie ja mam ściankę na środku z jednej strony umywalka z drugiej wanna i lustro na niej jest . Z ciekawości ja też zajrzałam - piękny dom. jak czytam, że nie lubisz urządzać, to coś mi się nie zgadza ;P Przy okazji zapytam o te kosze, które planowałaś do przedpokoju na kapcie dla gości - możesz coś podpowiedzieć: gdzie kupiłaś, za ile, jak się nazywają...? Genialne! Ścianka też oczywiście wzbudza mój zachyt, choć nie jestem obiektywna. Ale jak piszesz, że łazienka duża nie jest to tym bardziej efekt zadowala Przejdę teraz do obiecanych fotek. Dopowiem, że aparat mi trochę niedomaga, dlatego słabe oświetlenie zdjęć. I że jak jestem przy kwestii mankamentów oświetlenia, to brakuje mi właśnie rzędu żarówek nad lustrem, ale mam kupione, tylko czekam na kogoś chętnego do zamontowania Mam nadzieję, że do świąt się wyrobimy Nad wanną, dookoła dekoru jest przewidziana szafka, na razie wygląda "łyso", a dekor od czapy - ale to już bardziej odległa przyszłość. I tak samo odległa - cała przestrzeń pod skosem będzie "uzbrojona" w białe, a może lustrzane... drzwi przesuwne jak od szafy - a za nimi półeczki - duuużo półeczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 18.03.2013 12:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 18.03.2013 12:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts