msobanie 16.03.2004 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2004 Witajcie,Mam kredyt w PLN, oprocentowany WIBOR 3M + 1% marzy.Zastanawiam sie co sie stanie z WIBOREM jak wejdzie Euro?Czy zrowna sie (bedzie tozsamy) z LIBOREM?To by oznaczalo kredyt na poziomie 3%!!!Co Wy na to?PozdrawiamMirek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 16.03.2004 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2004 A kto tak powiedział? ZPrzecię % to stopa bazowa plus marża, w przypadku złotowych kredytów marża jest wyższa (tak mi się wydaje?)Banki na pewno nie zrezygnują tak łatwo z kasy - nawet jak stopy bazowe się zrównaja, to wprowadzą sztywny przelicznik waluta/PLN. Kto miał kredyt walutowy przeliczany po kursie innym niż sredni NBP ten wie, o czym mówię.CO jest kolejnym argumentem na kredyt w walutach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bacanek 16.03.2004 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2004 jak bedziemy w europie wibor na razie pozostanie, jak sie pojawi euro to bedzie EURIBOR. Banki beda kwotowaly tak jak cala Europa, tzn ´, ceny kredytu powinny spadac.Libor jest dla usd, chf. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msobanie 17.03.2004 06:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2004 Witajcie, BK-marza dla kredytow zlotowych to 1-1.5% (ja mam 1%). Do tego dochodzi WIBOR 3M - obecnie ok. 5.5%. Razem 6.5-7% (obecnie). Dla kredytow walutowych marza jest wyzsza 3-4%, ale LIBOR (badz EURIBOR w przypadku Euro) jest wyzszy. Jak wejdziemy do Unii monetarnej to nie bedzie juz zlotowek tylko EURO. Bacanek - masz racje - LIBOR zamieni sie na EURIBOR. Marza zostanie nie zmieniona. Ile teraz jest Euribor - zdaje sie okolo 2%. Do tego marza 1% - to daje 3%. Czy tak to bedzie? Jesli tak, to nic tylko brac kredyt w zlotowkach (co tez zrobilem ). Pozdrawiam Mirek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts