Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mieszkanie pysiaczka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Pysiaczku przechodziłam. Ze 3 razy nawet ;) Swoją droga nie wiem po co ta bramka tam. Chamstwem byłoby jakby klucz do niej mieli mieć tylko mieszkańcy domków. Może chodzi o to żeby dzieciaki im nie pouciekały i się w tej rzeczce nie potopiły :p Musze ta sprawę zbadać ;)

Anno :D My tam byliśmy ostatnio jak śnieg po pas jeszcze zalegał to może po prostu te furki zamarznięte były :lol2:

Muszę to sprawdzić przy najbliższym spacerku :yes:

A Ty gdzie tamtędy przechodzisz na moją stronę co :p

Nemiś właśnie ostatnio te statystyki wpadły mi w łapki i o ile jeden z naszych typów jest pod koniec zestawienia, to drugi jest z samej góry prawie i to mnie trochę przeraża :lol:

Ale będziemy mieć Julii i Jakubów :o

Dokładnie Dropku :o Jestem w szoku, że tak długo na fali mogą się utrzymywać te same imiona :yes:

Moja 8 letnia córa ma na imię Lena.... i tak sobie właśnie z ciekawości luknęłam.... na początku nie ma jej nawet w tych statystykach a już w 2012 jest na 2 pozycji ...

druga córa (2,5) to Zośka :)

Hehe mugatko no to mogę się zdradzić połowicznie ;) Tzn. nasz typ z góry statystyk to właśnie Lena :yes: Imię bardzo nam się podoba ale obawiam się tej powtarzalności później w przedszkolu i szkole :rolleyes:

Moja 1,5 roczna jest Alicja i sie obawiam, czy za dużo Alicji nie będzie choć koleżanki mające dzieci w jej wieku mają Julki, Majki, Lenki i Tosie

Alicja bardzo ładne imię Diano :yes: I nawet braliśmy je pod uwagę ale znajomi w bliskim sąsiedztwie byli pierwsi kilka miesięcy temu niestety :lol2:

Moja 1,5 roczna jest Alicja i sie obawiam, czy za dużo Alicji nie będzie choć koleżanki mające dzieci w jej wieku mają Julki, Majki, Lenki i Tosie

Ja też mam Alicje i Anie i Patrycje i Paulinke , niezbyt popularne w mojej okolicy imiona po modzie na Oliwie i Julki u nas teraz sporo Milenek, Lenek , Tosi i Zosi :yes:

Z imion chlopięcych króluja Filip, Kacper, Oskar :yes:

ja tam na statystyki nie patrzyłam ;) u mnie chłopaki sami sobie imiona wybrali, hehe. Własciwie to starszy wybrał i sobie i młodszemu ;)

Mnie się bardzo z żeńskich podoba Pola i Jagoda - ale i Lenka też :)

Kamilciu jak to sami sobie wybrali :o Jak jeszcze rozumiem, że starszy wybrał młodszemu no bo już był na świecie, ale sam sobie? Jak? Zdradź sposób :D

Witam Się serdecznie Pysiaczku u Ciebie , bo chyba jeszcze nie mialam okazji i przyszlam teraz tobie pokibicowac w oczekiwaniu na dzieciatko ( z tego co doczytalam to chyba pierwsze ?). Kibicowalam juz dwóm Aniom i Ilonce a teraz twoja kolej na malenstwo :hug:!!!

Witaj Zuziu :D No tak teraz chyba moja kolej, choć jeszcze Dorkotka jest tydzień przede mną :p

I tak dziecko pierwsze :yes:

Ha! Nie dość że przeszłam na Twoją stronę to jeszcze się woziłam zupełnie po Twoim osiedlu :D może mnie z okna widziałaś nawet :D

Poszliśmy z M. na spacer zlukać park co tam się dzieje. Bardzo fajnie tam w weekend. Ogniska z kiełbachami najlepsze:lol2: ilość dzieciarni lekko przerażająca heh ale przynajmniej już wiemy gdzie zabierzemy latem siostrę M. jak z córkami do Szczecina zawita :)

Co do imion, od kiedy poznałam na studniach moją obecna kumpelę, mega laskę o imieniu Matylda bardzo mi się to imię spodobało :) bo wcześniej kojarzyło mi się z krową :lol2: siostra M. ma właśnie przecudną Matyldę i Ingę. Z imion męskich to wiem że bardzo popularne ostatnio to Antoś. Pamietam jak wyśmiałam siostrę że chce tak syna skrzywdzić a po czasie się okazało że kurna wszędzie Antosie teraz ;)

A no nie widziałam Cię przez okno, ale jakbyś się pochwaliła, że tu będziesz to bym się rozglądała :D

A tak to odwdzięczę Ci się tym samym i będę całkiem legalnie wozić się po Twoim osiedlu :p :lol:

Matylda ładne imię :yes: Dla mnie ciut za twarde ale podoba mi się zdrobnienie Mati, choć to bardziej od Mateusza może się kojarzyć ale co tam :lol2:

Kamilciu jak to sami sobie wybrali :o Jak jeszcze rozumiem, że starszy wybrał młodszemu no bo już był na świecie, ale sam sobie? Jak? Zdradź sposób :D

:

ano tak jakoś - tak sobie to tłumacze, że sam wybrał, hehe. mówilismy rózne imiona - do niego jak jeszcze na kwaterce u mnie był i na pytanie "a może jesteś Bartosz" fiknał koziołka i zakopał ;) znaczy wyraził aprobatę :lol2

My wczoraj byliśmy na usg także wszystko jest ok, Mała główką w dół a waży jakieś 1760g. Drobna ale w normie :)

pysiaczek - :eek: a który to tydzień? 32? Faktycznie dziewczynka - kruszynka :D

My myśleliśmy o Meli, jakby była dziewczynka. Kurcze, tak mi się to imię podoba, że aż prawie żałuję, że chłopak będzie ;D

Tak Tak pamietam o Dorkotce ale ona nie ma swojego watku to nie mam jak do niej przydreptac :( , moze u ktorejs z was da znac co u niej :yes:

To jestem mile zaskoczona, że o mnie laseczki pamiętacie :D:D

Myślę, żeby tu coś swojego naskrobać, ale jakoś czasu nie ma, bo się coraz więcej w domku dzieje :) Ale mnie zmotywowałyście :D

pysiaczek - :eek: a który to tydzień? 32? Faktycznie dziewczynka - kruszynka :D

My myśleliśmy o Meli, jakby była dziewczynka. Kurcze, tak mi się to imię podoba, że aż prawie żałuję, że chłopak będzie ;D

Tak dokładnie usg miałam 32t0d robione :yes:

A Twój ile waży? I jakie imię będzie nosił skoro nie Mela? :D

To jestem mile zaskoczona, że o mnie laseczki pamiętacie :D:D

Myślę, żeby tu coś swojego naskrobać, ale jakoś czasu nie ma, bo się coraz więcej w domku dzieje :) Ale mnie zmotywowałyście :D

Pamiętamy, pamiętamy :)

Jak tylko masz czas i ochotę to zakładaj wątek Dorko a jak nie to masz tu pełno wątków dzieciowych i udzielaj się żebyśmy na bieżąco były :D

A to już rozumiem :D

To my też tak próbowaliśmy :yes: Ale najwyraźniej Mała nie chce brać na siebie tej odpowiedzialności bo ani razu nie zafikała po takim pytaniu a pytaliśmy już kilkakrotnie :rotfl:

Widocznie nie przypadło jej żadne imię do gustu Pysiaczku, spróbujcie jej czytać listę imion, byle nie zafikała przy jakiejś Kunegundzie, bo będzie problem.

Anagat, mnie się też Zofia podobało zawsze, ale jak słyszę Zosię, to zmieniam zdanie, dlatego bardziej podoba mi się wersja z importu w postaci Sofii, ale też zrobiliby z niej pewnie Sosię albo Soskę, masakra z tymi imionami.