yokasta 19.04.2013 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2013 Szukam bo mały w dzień w ogóle nie chce spać . W nocy ładnie 3x3h a dzień to masakra. Jak nie karmię to płacze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pendrak 19.04.2013 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2013 Szukam bo mały w dzień w ogóle nie chce spać . W nocy ładnie 3x3h a dzień to masakra. Jak nie karmię to płacze . Yokasta, a próbowałaś chusty? bo u mnie było tak samo, a później się dowiedziałam, że chusty są bardzo pomocne w takich przypadkach, jak będę jeszcze mieć okazję to na pewno spróbuję Anagat, dzięki za namiary na książkę, dzisiaj będziemy testować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anagat 19.04.2013 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2013 pendraczku, przygotuj sie dobrze... tak jak w ksiazce pisza;) Powodzenia. Pysiaczku, te chwyty w sumie sluza do oceny ulozenia maluszka. Ale widac jak kto ma duze doswiadczenie i wrazliwe dlonie to poyrafi wage ocenic;)U mnie, jak pewnie pamietasz z opisu porod byl super i bardzo dobrze go wspominam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 19.04.2013 16:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2013 Szukam bo mały w dzień w ogóle nie chce spać . W nocy ładnie 3x3h a dzień to masakra. Jak nie karmię to płacze . Miałam właśnie pisać, że może ma kolki, ale widzę, że w kolejnym poście o tym wspomniałaś Choć z reguły wydawało mi się, że one raczej na wieczór się pojawiają. Super, że Mały nocki przesypia, ale szkoda wielka, że w dzień nie chce spać Ja znowu słyszałam, że te chusty to dobre rozwiązanie właśnie jak ktoś ma problemy z kręgosłupem bo to zdecydowanie inaczej rozkłada się ten ciężar niż jak się dziecko na rękach nosi. Ale oczywiście nic na siłę Yokasiu jeśli wiesz, że masz problemy i to raczej nie pomoże. Oby w tej książce znalazło się jakieś magiczne lekarstwo U mnie, jak pewnie pamietasz z opisu porod byl super i bardzo dobrze go wspominam Nie pamiętam Ana ale dobrze wiedzieć, że ktoś wspomina poród pozytywnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kimklb 19.04.2013 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2013 Pysiu, położna powiedziała że to nie kolka skoro trwa cały dzień. O chustach poczytam jeszcze w takim razie, kojarzą mi się mimo wszystko z dźwiganiem. Szkoda mi synka i tyle. Karmie i pisze jedna reka, standardowo . może mały jest głodny, mój synek jak urodził się miał 4200 i też płakał bo był głodny, dostał butlę i był już spokojny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kimklb 19.04.2013 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2013 Witam się Pysiaczku u Ciebie podczytuję cały czas ale nie miałam śmiałości zagościćpozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anagat 19.04.2013 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2013 Yokasiu.. każda z nas ma inne doświadczenia.. z moich 1-chusta-marnowanie kasy.. Ig absolutnie w niej nie spał.. tylko jak chodziłam dłużej i na dworze.. plecy bolały mnie przeokrutnie, Radek w ogóle chusty nie znosił , wydałam chyba 200 zł bez sensu zupełnie. Trochę bardziej przydało nam się nosidło. Łatwo i szybko się je zakłada. Przydało mi się na lotnisku.. 2- co do książki.. w niej pisze, że dobrze zacząć metodę jak najwcześniej. Ja nie do końca się z tym zgadzam. Wydaje mi się, że takie maleństwo jest na to za małe. Ono po prostu potrzebuje mamy. Ale ja książkę czytałam jak Ig miał 8-9 miesiecy.. więc może coś źle pamiętam. 3- miałam ten sam dokładnie problem, co Ty. Ig spał w nocy 3x3 h a w dzień koszmar- wcale.. no i EUREKA Ig miał chyba ok 5 tygodni, kiedy zdesperowany Radek zdecydował się go ułożyć w koszyczku na BRZUSZKU.. no i dziecko nam zaczęło spać. I do tej pory śpi na brzusiu. Najpierw bardzo pilnowaliśmy.. ale po kilku dniach widać było, że mały sobie łepek przekręca sam raz w jedną raz w drugą stronę. (spał BEZ PODUSZKI do 9 miesiąca!!!) Więc może spróbuj też na brzusiu.. (potem teściowa się przyznała, że to samo miała z Radkiem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 20.04.2013 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2013 Anagat, dzięki kochana, słucham wszystkich rad i przesiewam przez swoje sito . Dzisiaj jest póki co lepiej niż wczoraj bo ucina sobie drugą drzemkę licząc od godziny 6. Głodny na pewno nie jest , bo Antek przybiera póki co na samej piersi za dwójkę dzieci ponoć ta dynamika ma mu potem spaść. Wczoraj był nerwowy przez brzuszek, być może winowajcą jest wit. K, sprawdzamy. Na brzuchu nie przekręca sam głowy i bardzo się męczy, nie da rady żeby zasnął a i ja nie mogę nad nim stać i pilnować czy wszystko jest ok, tej metody bym się bała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anagat 20.04.2013 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2013 Yokasiu on jesscze malenki, za kilka tyg mozesz brzuszek wyprobowac;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 20.04.2013 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2013 Nie taki maleńki ale faktycznie masz rację . Już ma 3 tygodnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anagat 20.04.2013 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2013 hehe:) 3 tygodnie.. kiedy to było:) Ja tak bym drugie chciała.. ale z moją popiep..ną sytuacją.. no jak??? Całuski dla Antosia:) W obie pięteczki:)! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 20.04.2013 17:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2013 kimklb witaj Yokasiu fajnie, że dziś lepiej ale szkoda, że się Maluszek tak męczy Ja bym chciała spróbować z chustą jeśli okaże się, że Malutka nie chce spać sama w łóżeczku w dzień a ja nic zrobić nie będę mogła. Dlatego z zakupem czekam na po porodzie, ale mam nadzieję, że będzie grzeczna i sama chętnie będzie spać - a co pomarzyć można Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annNS2 21.04.2013 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2013 Pendraczku, nie probowalam ale nie wiem czy sprobuje bo mam problemy z kregoslupem. Malego na rekach tez za bardzo nie nosze. Podejrzewam, ze ma kolki. Bardzo bym chciala zeby chociaz troche spal w dzien. moja 'jedzucha' (jak ja okreslam pieszczotliwie ) rowniez nie spala w ciagu dnia, na szczescie juz sie nauczyla i czasami spi nawet do 30 min! (a ma juz prawie 11mcy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magduśka1719509122 21.04.2013 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2013 kimklb witaj Yokasiu fajnie, że dziś lepiej ale szkoda, że się Maluszek tak męczy Ja bym chciała spróbować z chustą jeśli okaże się, że Malutka nie chce spać sama w łóżeczku w dzień a ja nic zrobić nie będę mogła. Dlatego z zakupem czekam na po porodzie, ale mam nadzieję, że będzie grzeczna i sama chętnie będzie spać - a co pomarzyć można Pomarzyć można . Ale tego Ci życzę pysiaczku . Moja Mała też od początku prawie nie śpi w dzień , ucina sobie tylko krótkie drzemki Jedynie na dworze śpi jak suseł, aż ją budzić na karmienie muszę . Yokasiu , co ja czytam? Kurczę, u nas pierwsze dwa do trzech tygodni było super, potem zaczęły się problemy z brzuszkiem, ale to wszystko wiesz... Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze . Uściskaj Maluszka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 22.04.2013 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 Madziu, skrobne maila w wolnej chwili bo moj glodomorek tylk by jadl. Na dworze tez super spi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamilcia 22.04.2013 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 kimklb witaj Yokasiu fajnie, że dziś lepiej ale szkoda, że się Maluszek tak męczy Ja bym chciała spróbować z chustą jeśli okaże się, że Malutka nie chce spać sama w łóżeczku w dzień a ja nic zrobić nie będę mogła. Dlatego z zakupem czekam na po porodzie, ale mam nadzieję, że będzie grzeczna i sama chętnie będzie spać - a co pomarzyć można u mnie akurat chusta w domu nie bła potrzebna, ale za to sprawdziła się super na szybkie wyjścia - albo i na długich wypadach np wakacyjnych - stosowana zamiennie z wózkiem Tak więc ja akurat SZCZERZE POLECAM - i polecam też kupno firmowej, ale uzywanej - bo te chusty w ogóle się nie zużywają - ja potem sprzedałam kolejnej osobie :)A i jeszcze dodam - mój Adaś nie chciał siedzieć w chuście jak był taki maleńki - dopiero ok 3-4 miesiąca mu się spodobało - tak więc każde dziecko inne. I kręgosłup naprawdę nie boli - nie czuje się cięzaru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slonko 22.04.2013 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 Pysiu, położna powiedziała że to nie kolka skoro trwa cały dzień. O chustach poczytam jeszcze w takim razie, kojarzą mi się mimo wszystko z dźwiganiem. Szkoda mi synka i tyle. Karmie i pisze jedna reka, standardowo . biedulek napiszę Ci moje doswiadczenia i może tez cos Ci podpowiem, bo chcialabym pomoc wiadomo ile osob tyle opinii i absolutnie niczyjej nie podwazam - to moje odczucia: 1. dla mnie chusta byla zbawieniem tez mam chory kregoslup, ale wiadomo, ze kazda dolegliwosc ma inne podloze, wiec nie twierdze, ze u Ciebie bedzie tak samo ......... noszenie na rekach bylo meczace, w chuscie nie, nosilam chyba do 1,5 roku, a moglabym dluzej, tylko moje dziecko raczej z tych, co na spacerach nie w wozku i nie na rekach, jak sie nauczyly chodzic to wszedzie same (co tez najlepsze nie jest chuste kupilam po 3 m-cu, wczesniej mialam pozyczona kolkowa i ta byla porazka, dziecku nie podobalo sie to polozenie przy pierwszym dziecku mialam nosidelko (ale to bylo dawno temu i one nie byly takie fajne) podsumowujac - pomimo bolu plecow z chusty jestem bardzo zadowolona, z nosidelka nie 2. najlepsze chusty to te dlugie wiazane, sa grupy w wiekszych miastach, gdzie kobiety wymieniaja sie chustami, pozyczaja sobie lub odsprzedaja .......mysle, ze warto tego poszukac, by na poczatek nie inwestowac duzych pieniedzy, zanim mama i dziecko przekonaja sie do chusty 3. dziecko widzi to co potrzebuje - mame bo to mu na poczatku potrzebne, ale tez moze patrzec na bok i rozgladac sie, starsze mozna wiazac na plecach 4. chuste mozna sie szybko nauczyc "motac" i naprawde to nie jest trudne, mi szybciej szlo zawiazanie z mlodszym niz zapinanie nosidelka ze starszym dzieckiem (a wtedy o takim wynalazku jak chusta nie slyszalam) aaaaaaaa i to nie tak, ze od razu zapalalam miloscia do chusty i duzo wczesniej wiedzialam, ze bede jej uzywac przekonala mnie wygoda, odciazenie kregoslupa (chyba najbardziej), prawidlowe ulozenie dziecka i jego kregoslupa, bliskosc (ta cudowna bliskosc dziecka i mamy, zawsze i wszedzie - a te maluszki tak bardzo tego potrzebuja i my tez czas szybko mija i za pare lat trzeba bedzie sie prosic o tulenie czy buziaka a slusznosc decyzji potwierdzily wyjazdy na wycieczki, wakacje, spacery, czy chocby wyjazd do galerii, marketow (choc ja z tych, co tylko z koniecznosci tam jada z dzieckiem, wiec rzadko - ale sprawdza sie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 22.04.2013 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 Dzieki dziewczyny, mysle ze i Pysiaczkowi te opinie sie przydadzą bo chyba też rozważa zakup chusty . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 22.04.2013 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 Yokasia współczuję bo Łukaszek w dzień też mi nie spał, jeśli już to 15 minut maksymalnie, ewentualnie razem ze mną z cycem w ustach...był bardzo niespokojny i dużo płakał , potem się okazało że ma skazę , ciut lepiej było jak wyeliminowałam pokarmy mleczne ale generalnie to do dziś ma problem ze spaniem, w dzień w ogóle nie spał od kiedy skończył rok a i w nocy kiepsko bo śpi co najwyżej 9-10 godzin z przerwą na wędrówkę do naszego łózka:p u nas ani chusta ani nosidełko nie sprawdziły się... Aniu a jak się czujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZUZIA5 22.04.2013 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 chusta-marnowanie kasy.. Ig absolutnie w niej nie spał.. tylko jak chodziłam dłużej i na dworze.. plecy bolały mnie przeokrutnie, Radek w ogóle chusty nie znosił , wydałam chyba 200 zł bez sensu zupełnie. Trochę bardziej przydało nam się nosidło. Łatwo i szybko się je zakłada. Przydało mi się na lotnisku.. O widze że nie tylko ja nie jestem fanka chust, a myślalam ze jestem osamotniona bo u mnie na watku byla o nich goraca dyskusja Ja tez wolalam nosidelko od chusty ze wzgledu na latwiejsze ubieranie ale i bez jednego i drugiego sie obeszlo, Kręgosłup tez mi wysiadal , dlatego chusty nie dla mnie i nikt mnie na nie nie namowi a i wsrod lekarzy opinie podzielone wiem bo sama pytalam i czytalam mnostwo opinii !!! Yokasta moja najmlodsza corcia tez miala objawy podobne do twojego synka i tez podejrzewalismy kolke ale położna rowniez wyprowadzila nas z bledu i okazalo sie ze ma wlasnie skaze bialkowa ktora zaczela sie objawiac wlasnie bolem brzuszka i kupkami ze sluzem. jako karmiaca Matka ja musialam wyeliminowac ze swojej diety wszystkie produkty mleczne i nabial i dolegliwosci corci przeszly !!! Pysiaczku a co tam u Ciebie jak zdrówko i samopoczucie po weekendzie ?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts