pendrak 22.04.2013 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 Jak tam Pysiaczku, dajesz radę z lokatorem? Anetko, dzięki czuję się bardzo dobrze. Myślałam, że będę 2 miesiące dochodzić do siebie (tak mi mówiły babki z rodziny po cc) a tymczasem mogę się już schylać, chodzić, sprzątać, gotować, w zasadzie robić wszystko tylko nie za długo. Nie jestem jakoś bardzo niewyspana, a do tego szczęśliwa że mamy zdrowe dziecko, które za równy tydzień kończy już miesiąc . Yokasta, to świetnie że tak dobrze doszłaś do siebie, ja nie przeżyłam cc, ale sama się dziwiłam, że niektórzy są w takiej dobrej formie po cc, a mnie się coś z biodrem stało przy porodzie i przez miesiąc czołgałam się po podłodze; nie przejmuj się nabiałem, ja byłam całe życie uczulona na mleko i w ciąży ani podczas karmienia nie jadłam nabiału, a mały rósł jak szalony, ledwo się mieścił na siatce centylowej , o dziwo po ciąży przeszła mi alergia o ile to możliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 22.04.2013 12:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 Pomarzyć można . Ale tego Ci życzę pysiaczku . Moja Mała też od początku prawie nie śpi w dzień , ucina sobie tylko krótkie drzemki Jedynie na dworze śpi jak suseł, aż ją budzić na karmienie muszę . Magduśka fajnie, że się odezwałaś Kurcze co to ma być, że same nieśpiące w dzień modele się trafiają No ja naprawdę mam nadzieję, że moja będzie wyjątkiem od reguły A na dworze to balkon się liczy? Bo wtedy mogę ją z wózkiem na cały dzień wystawić u mnie akurat chusta w domu nie bła potrzebna, ale za to sprawdziła się super na szybkie wyjścia - albo i na długich wypadach np wakacyjnych - stosowana zamiennie z wózkiem Tak więc ja akurat SZCZERZE POLECAM - i polecam też kupno firmowej, ale uzywanej - bo te chusty w ogóle się nie zużywają - ja potem sprzedałam kolejnej osobie :)A i jeszcze dodam - mój Adaś nie chciał siedzieć w chuście jak był taki maleńki - dopiero ok 3-4 miesiąca mu się spodobało - tak więc każde dziecko inne. I kręgosłup naprawdę nie boli - nie czuje się cięzaru. Kamilciu właśnie też słyszałam, że warto kupić dobrą i firmową chustę ale właśnie używkę bo już jest złamana i łatwiej ją wiązać Dzięki, że i Ty to potwierdzasz biedulek napiszę Ci moje doswiadczenia i może tez cos Ci podpowiem, bo chcialabym pomoc wiadomo ile osob tyle opinii i absolutnie niczyjej nie podwazam - to moje odczucia: 1. (...) Słonko fajnie, że to wszystko napisałaś i dzięki Ci za to, bo jak pisze Yokasia na pewno mi się takie rady przydadzą jak już przyjdzie co do czego Dzieki dziewczyny, mysle ze i Pysiaczkowi te opinie sie przydadzą bo chyba też rozważa zakup chusty . Dokładnie Aniu Yokasia współczuję bo Łukaszek w dzień też mi nie spał, jeśli już to 15 minut maksymalnie, ewentualnie razem ze mną z cycem w ustach...był bardzo niespokojny i dużo płakał , potem się okazało że ma skazę , ciut lepiej było jak wyeliminowałam pokarmy mleczne ale generalnie to do dziś ma problem ze spaniem, w dzień w ogóle nie spał od kiedy skończył rok a i w nocy kiepsko bo śpi co najwyżej 9-10 godzin z przerwą na wędrówkę do naszego łózka:p u nas ani chusta ani nosidełko nie sprawdziły się... Aniu a jak się czujesz? Ojej kolejny nieśpiący model Że też takiemu dzieciaczkowi nie potrzeba tego snu jak tak się cały dzień wymęczy i wybiega Ja nie jadłam nabiału od początku (z wyjątkiem masła ), od niedawna mleko do kawy zbożowej, póki co po odstawieniu witaminy K - dzisiaj 3 dzień -jest duża poprawa młody ucina sobie już drugą godzinną drzemkę + na spacerach śpi super (dlatego są coraz dłuższe ). Po kąpieli je i zasypia, budzi się w podobnych godzinach w nocy. Zastanawiam się tylko jak mam dostarczyć organizmowi wszystkiego tego co daje nabiał. Bo jakoś boję się jeść ser biały itd. Anetko, dzięki czuję się bardzo dobrze. Myślałam, że będę 2 miesiące dochodzić do siebie (tak mi mówiły babki z rodziny po cc) a tymczasem mogę się już schylać, chodzić, sprzątać, gotować, w zasadzie robić wszystko tylko nie za długo. Nie jestem jakoś bardzo niewyspana, a do tego szczęśliwa że mamy zdrowe dziecko, które za równy tydzień kończy już miesiąc . Rany Yokasiu już faktycznie za tydzień będzie miał Antoś miesiąc A dopiero co dałaś znać, że urodziłaś. Jak to ten czas leci Super, że tak dobrze się czujesz po tym cc No i tak jak piszesz - największe szczęście to zdrowe dziecko A powiedz odstawiacie całkiem tą witaminkę K? Można tak? Nie wpłynie to niekorzystnie na Małego? Pysiaczku a co tam u Ciebie jak zdrówko i samopoczucie po weekendzie ?! Jak tam Pysiaczku, dajesz radę z lokatorem? Dzięki dziewczynki Jakoś daję radę Choć nie powiem - ciężko mi się podnieść w nocy z łóżka czy w dzień w kanapy A niby brzuch mam niewielki, więc nie wiem o co chodzi Poza tym pogoda jest piękna i to dobrze wpływa na mój nastrój Co nie zmienia faktu, że do dnia ZERO czasu coraz mniej i chyba powoli zaczyna mnie to gdzieś tam w głębi stresować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anagat 22.04.2013 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 ja wcale nie dawalam witK Tylko D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 22.04.2013 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 a ja wogóle nie dawałam ani K ani D, moje dzieci od 4 tygodnia życia tran piją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 22.04.2013 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 Yokasiu a Mały nie dostał wit K w zastrzyku zaraz po urodzeniu? moje dzieciaki tak właśnie miały podaną - jednorazowo zaraz jak się na świecie pojawiły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anagat 22.04.2013 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 Yokasiu a Mały nie dostał wit K iw zastrzyku zaraz po urodzeniu? moje dzieciaki tak właśnie miały podaną - jednorazowo zaraz jak się na świecie pojawiły. moj tak samo...ale to nie w Pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diana_teresa 22.04.2013 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 A moje dziecię w dzień nie śpi za to w nocy od początku ładnie spało, jak była malusia to 1 podbudkę mi robiła a od bardzo dawna śpi już całe noce, ma 1,5 roku choć wstaje o 5 rano od urodzenia, już przywykłam, a dziś się naumiała wchodzić po drabinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 23.04.2013 08:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 Pysiu, na razie robiliśmy próbę. Od jutra przez dwa dni podajemy a potem lekarz zadecyduje. Witaminę K podaje się do ukończenia 3 miesiąca życia. Może być tak, że młody jej aż tyle nie potrzebuje (to dopiero byłby przypadek, bez żółtaczki, nie potrzebuje wit. K ). Nie można na siłę podawać jeśli organizm tak źle reaguje ale to dopiero zobaczymy. A nuż się okaże, że po prostu w 3 tygodniu życia nie chciało mu się spać . Bo odkąd zaczął 4 to zupełnie inne dziecko. Pysiak, z dwojga złego lepiej żeby Ci malutka spała w nocy niż w dzień . My po wizycie położnej i ważeniu . Kurcze, jeszcze niedawno byłam w ciązy a teraz o szczepieniach muszę decydować. Korzystaj z odpoczynku ile możesz ! Korzystam. Choć nie powiem, że włączyła mi się faza pt. "nie zdążymy ze wszystkim" No i masz rację z dwojga złego wolę żeby Mała ładnie spała w nocy A już na pewno mój mąż tak woli Ciekawa jestem jak ten test z witaminką K Wam wyjdzie - daj znać jak Antoś po ponownym podaniu Dostawał kropelki codziennie doustnie, od niedawna weszło zarządzenie że do 3 m-ca podaje się K a D do ukończenia roku (moim zdaniem warto). Zgadzam się z Yokasią też uważam, że warto. A zastrzyków z wit.K to u nas chyba nie ma bo pierwsze słyszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pendrak 23.04.2013 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 Korzystam. Choć nie powiem, że włączyła mi się faza pt. "nie zdążymy ze wszystkim" No i masz rację z dwojga złego wolę żeby Mała ładnie spała w nocy A już na pewno mój mąż tak woli Zeby przynajmniej później bylo łatwiej, u nas sydnrom 2.5 latka, nie wiem czy to wytrzymam, najprawdopodobniej odwiozą mnie w kaftanie bezpieczeństwa niedługo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 25.04.2013 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2013 Witaj Pysiaczku Dołączam i ja do Twojego wątku. Przyznaję szczerze, że całości nie przeczytam, ale zobaczyłam początek i to mi wystarczy - jest pięknie! Ponadto na świeżo widzę, że temat dzieciaczkowy się tutaj uprawia - to już w ogóle komplecik rzeczy przyjemnych. Przy okazji pozdrawiam znane i nieznane "twarze" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 25.04.2013 07:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2013 Asiazett witaj No tak to się zbiegło jakoś w czasie na tym naszym forum i widzę, że teraz więcej tematów dzieciaczkowych niż budowlanych na wielu wątkach Dziękuję za pochwały pod kątem mieszkania Pendraczku mam nadzieję, że jednak nie będą Cię musieli w tym kaftanie odwozić a bunt szybko minie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slonko 25.04.2013 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2013 hej hej Pysiaczku jak dzis samopoczucie ?? wrocilam sobie do Twoich wnetrz i mam pytanko o tapete - pamietasz nazwe ?? jest sliczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 26.04.2013 05:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2013 Słonko dziękuję jest ok Tapeta to As Creation - Flock Ornament 5543-38 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 26.04.2013 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2013 Pysiaczku nie wiem jak mi umknęło :oops: Ale życzę dużo zdrówka, siłek i też proszę odpoczywaj ile się da :hug: Yokasiu Rany to już miesiąc Ciesze się że trzymacie się zdrowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 26.04.2013 07:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2013 Aga nic się nie stało - w końcu na forum tyle ciężarnych, że można już tego nie ogarniać Dziękuję Yokasia faktycznie ma już prawie miesięczne dziecko Jak ten czas leci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slonko 26.04.2013 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2013 Pysiaczku to dobrze, ze jest ok i oby tak zawsze trzymajcie sie cieplutko dziekuje za nazwe tapety - bardzo mi sie podoba i chyba pasowalaby do mojego wiatrolapu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 26.04.2013 09:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2013 Ooooo Yokasia opowiadaj gdzie byliście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 26.04.2013 09:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2013 Aniu to super Bardzo się cieszę I mam nadzieję, że nam się też tak uda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anagat 26.04.2013 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2013 Na pewno hehe Ig nienawidzil wozka do ok 3 mies.potem tylko na brzuchu. Z autem bylo tylko troche lepiej. Wozek wciaz nie w laskach.Na szczescie w aucie jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 26.04.2013 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2013 Yokasta a co porabiałaś we Wro? bo to moje strony też stąd jesteś? p.s. Polecam chustę na wszelkie wycieczki - i te małe i te duże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts