Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mieszkanie pysiaczka

Recommended Posts

Pysiaczku śliczny pokoik będzie miała Pysia :rolleyes: A szafa pierwsza klasa! :o

Ja nie miałam przewijaka i się bez niego obeszłam ;) Za to leżaczek Fisher'a P.(ten do 18kg) świetnie się sprawdził i nadal sprawdza przy drugim :yes:

Pokrycie bez problemu się ściąga i można prać w pralce ;)

Potwierdzam Najlepsze ceny Pampersów w Auchan :yes: Ja biorę po 2-3 paki, bo są regularne promocje, obecnie były coś po 34zł :rolleyes:

Dorkota GRATULACJE!!! :wiggle: Duży chłopczyk z Bartusia :) Mój starszy miał taką samą wagę :) Tyle że 1cm więcej :D

• Odpowiedzi 2,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dorkota, gratulacje :lol2: :hug: - synek rzeczywiście duży :o, super, że poród bez komplikacji i rzeczywiście to co napisałaś jest w bardzo optymistycznym tonie :).

Ja też miałam w nosie, kto patrzy, nawet nie zwróciłam uwagi, dopiero po wszystkim zorientowałam się, jakie tłumy znajdują się w tej ciasnej sali :o ale u mnie i studentki (podawały zastrzyki z oksytocyną oraz mierzyły ciśnienie co 15 minut :rolleyes:), położna, ginekolog, jakieś pielęgniarki i pediatrzy w pogotowiu, bo już było wiadomo, że coś nie tak, anestezjolog z doskoku - taki tłum, że mąż nawet jakby chciał, to i tak nie znalazłby dla siebie miejsca po drugiej stronie :no:.

pysiaczek - przyszłam się pochwalić :D od wtorku od godz 9.45 jestem mamą :D Bartuś po urodzeniu ważył 4050g i mierzył 57cm :D

Na samą myśl o porodzie mnie wzdryga i mam gęsią skórkę, maluch urodził się w ostatniej chwili (od raz zrobił na mnie pierwszą kupę :)), ale odbyło się bez komplikacji. No i bez znieczulenia :o Położne, zwłaszcza ta przy akcji głównej była rewelacyjna, z inną bym nie dała rady :D

Dorko to praktycznie uwinęłaś się w terminie pięknie :yes:

Serdeczne gratulacje :hug:

Super, że trafiłaś na fajną położną :D

Słuszna waga i wzrost dziedzica :lol:

Acha, no i niestety nie udało mi się utrzymać męża za głową. Ale w tamtym momencie było mi naprawdę wszystko jedno, kto ogląda moje krocze, zwłaszcza po tym jak między jedną akcją a drugą, weszła wizytacja złożona ze studentów, lekarzy i asystentów ;) a przy okazji jakiś pan czekający na korytarzu sobie też zerknął :bash:

To taka mała prywata - przepraszam :rolleyes:

Hehe :) W moim szpitalu chyba nie ma studentów a przynajmniej tak mi się wydaje - nigdy ich tam nie widziałam.

Pysiaczku śliczny pokoik będzie miała Pysia :rolleyes: A szafa pierwsza klasa! :o

Potwierdzam Najlepsze ceny Pampersów w Auchan :yes: Ja biorę po 2-3 paki, bo są regularne promocje, obecnie były coś po 34zł :rolleyes:

Dziękuję Ida :) I dzięki za Pampersowy i leżaczkowy cynk ;)

DORKOTA, gratulacje!! urodzić ponad 4-kilowego osobnika to wogóle niezły wyczyn, Pysiaczek, jesteś następna w kolejce :p

No chyba nie mam już wyjścia, nie? :lol:

Trzymaj się DOminika, oby wszystko ładnie i sprawnie poszło:)

Nacieszaj się maleństwem póki będzie malutkie, bo one taaaakk szybko rosną. Ignaś już śpiewa, tańczy, włazi na wszystkie krzesła, stoły, na schody wchodzi obunożnie, takoż i schodzi z nich, zżera za smakiem żarcie hinduskie, wczoraj odwiedził mnie na dyżurze i podawał grabę wszystkim moim kolegoz z pracy:D Aaa no i mimo swoich dopiero 14 miesięcy, już przechodzi bunt dwulatka:D Buziaki!

P.S. Pieluszki wypróbowaliśmy wszystkie, jak byliśmy biedni w PL i chcieliśmy przyoszczędzić. Pampersy są najlepsze. Najbardziej chłonne i mają te naciągliwe gumki- to u nas okazało się najważniejsze. Nigdy nie przewijałam dziecka KILKANAŚCIE razy na dobę, nie jestem zniedołężniałą staruszką, też przewijałam na łożku i plecy mnie nie bolały.

Edytowane przez anagat

Są dzieci, które przesikują wszystkie pieluchy. Dosłownie.

U nas przesianie moge policzyć na palcach jednej ręki.

Też nie przewijałam kilkanaście razy na dobę, rekord to 11, ale tylko jedna doba taka była. Normalnie 8-9 jak był malutki, teraz ok. 6 pieluch idzie ;)

Ale są dzieci, które trzeba przewijac kilkanaście razy. Bo zaraz przesikane albo odparzenia na dupsku się robią. I nie ma wyjścia, przewijać trzeba.:rolleyes:

No i jak widać, co dla jednego jest najlepsze, dla drugiego nie do przyjęcia ;) Dobrze, że jesy wybór :)

Dzięki dziewczyny :)

Relacja brzmi optymistycznie, bo zadowolona jestem z tego że ominęła mnie np cesarka i nie było komplikacji. Poza tym też dlatego, że staram się nie myśleć o BÓLU, który towarzyszył całemu zdarzeniu ;)

Pysiaczku trzymam kciuki, żeby u Ciebie poszło jak z płatka :D

Jak mąż będzie przecinał pępowinę, niech liczy na ile razy - podobno tyle razy się potem wraca na porodówkę :D

U nas wyszło 3 :jawdrop:

Mój też nie przecinał :(. A szkoda, bo zawsze sobie ten moment wyobrażałam jako dopełnienie "cudu narodzin".

Dorkotko i również pysiaczku, swoim zwyczajem napiszę coś "na pocieszenie" ;) :lol2:. Moja kuzynka zawsze mawiała: "Ok, ciąża nie jest łatwa. Poród to też ciężka sprawa, ale naprawdę trudne jest dopiero wychowanie. Wszystko inne to przy tym pikuś" :lol2:. Teraz, kiedy dwa etapy mam za sobą i jestem w trakcie trzeciego, trudno mi się z nią nie zgodzić ;).

U mnie też nie było przecinania pępowiny, a jednak jestem "w drodze" na porodówkę :p

No wychowanie - to jest prawdziwy hard core. Ja dopiero przy trzylatce zaczynam odczuwać "trudności" całego procesu macierzyństwa. Ciąża i poród to tylko moment w życiu, punkt na osi. A wychowanie - długi proces i nie do końca realizowany według projeku :p

Namilsze dla mnie było pierwsze półtorej roku, bo dziecko chociaż najmniej zaradne to najwdzięczniejsze. A potem to już różnie bywa :p