Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mieszkanie pysiaczka

Recommended Posts

Hej Pysiu :D

Nawet nie będę udawać,że nadrobię wątek ;).Ale usprawiedliwieniem niech będzie,że na razie troszkę podróżujemy :) I dziś- dopiero pierwszy raz od momentu wyjazdu z domu zalogowała się na FM :yes:.Dużo wokół się dzieje i szkoda mi czasu :p

Wakacjujemy i podróżujemy :p.Na razie ( kompletnie spontanicznie ) wylądowaliśmy w Poznaniu :D.

Ale tylko do jutra :/.Szkoda,bo jest fajnie.....

Apropo komarów....Byłam na szkoleniu dot, świadomego macierzyństwa i był- między innymi pokaz opasek odstraszających komary.Mogą być stosowane od pierwszych dni życia dziecka i są z naturalnych skłądników.Ja nie zakupiłam,więc trudno wypowiedzieć mi się na temat ich skuteczności :confused:.Dodam,że opaski nie należa do tanich-kosztują ( z tego co pamiętam) 65 zł :yes:

My używamy kremu odstraszającego kaomaty (od 6 miesiąca życia) ale jest on prawie w ogóle nie skuteczny :mad:.Pachnie przyjemnie,ziołowo.

Wózek (po wcześniejszym wyjęciu Poli) pryskamy offem dla dorosłych.To trochę odstrasza te małe bzyczące krwiopijce :D:

Edytowane przez lady in red

• Odpowiedzi 2,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Nawet nie będę udawać,że nadrobię wątek ;).Ale usprawiedliwieniem niech będzie,że na razie troszkę podróżujemy :) I dziś- dopiero pierwszy raz od momentu wyjazdu z domu zalogowała się na FM :yes:.Dużo wokół się dzieje i szkoda mi czasu :p

Wakacjujemy i podróżujemy :p.Na razie ( kompletnie spontanicznie ) wylądowaliśmy w Poznaniu :D.

Apropo komarów....Byłam na szkoleniu dot, świadomego macierzyństwa i był- między innymi pokaz opasek odstraszających komary.Mogą być stosowane od pierwszych dni życia dziecka i są z naturalnych skłądników.Ja nie zakupiłam,więc trudno wypowiedzieć mi się na temat ich skuteczności :confused:.Dodam,że opaski nie należa do tanich-kosztują ( z tego co pamiętam) 65 zł :yes:

My używamy kremu odstraszającego kaomaty (od 6 miesiąca życia) ale jest on prawie w ogóle nie skuteczny :mad:.Pachnie przyjemnie,ziołowo.

Wózek (po wcześniejszym wyjęciu Poli) pryskamy offem dla dorosłych.To trochę odstrasza te małe bzyczące krwiopijce :D:

ja polecam moskitierę, u mnie przy dwójce sprawdziła się znakomicie :-)

pysiaczku, wrzucam i tu, bo pewnie nie masz czasu biegać po wątkach, plasterki Mosbito:

http://nokautimg3.pl/p-b9-ca-b9ca6cec040340f7c2ff796b4bb63ffd500x500/mosbito-natura-plastry-12-sztuk.jpg

Dzięki Ilonko! :)

Lady fajnie Wam tak sobie podróżujecie z Malutką :D

U nas na komary musi być coś co się nadaje od urodzenia ale dzięki za cynk. A o opaskach nie słyszałam - poszperam w necie :)

ja polecam moskitierę, u mnie przy dwójce sprawdziła się znakomicie :-)

Też mam moskitierę ale na wózek :yes: Ale zastanawiam się co zastosować w domu właśnie jakby jakieś komary wpadły. Bo takiej moskitiery na łóżko to nie mam jak zamocować.

Byliśmy dziś na kontroli bioderek z Lenką i wszystko jest ok :) Kolejna wizyta za 4 miesiące.

Tak Pysiu - do regipsów są specjalne kołki i haczyki :yes:. Przecież u nas na poddaszu też są wszędzie regipsowe sufity, to jak byśmy mięli żyrandole powiesić, gdyby się nie dało w regipsy? :cool: W mieszkaniu też miałam sufity obniżane - podwieszane i sytuacja ta sama. A skoro Ty też to masz, to jak masz zamontowane oświetlenie?

Także na samą moskitierę śmiało możecie sobie pozwolić nawet jeśli to się wydaje "nie za bardzo" :p

Żyrandole mamy powieszone :p ale pod nie specjalnie były belki wcześniej położone zanim obnizylismy sufit, stąd moje zdziwienie ;)

Yokasia a ewentualnie wybierasz się kiedyś do Ikei?:D

No i wklejam obiecane zdjęcie corci naszej kochanej :)

Edytowane przez pysiaczek

Pysiu, jaka cudowna malutka:hug:

Taka do zacałowania. Te pysiole takie słodkie i roześmiane oczka:D Cudowna:yes:

Jak sobie dzisiaj z upałem radzicie?

Potwierdzam to co dziewczyny napisały o sufitach z g-k:yes: Te kołki nazywają się molly:)

Jak ładnych kilka lat temu robiliśmy remont w mieszkaniu zrobiliśmy podwieszony sufit w korytarzu. Później wymyśliłam sobie oświetlenie takie na linkach (wiecie co mam na myśli?) Trzeba je było dosyć mocno naciągać i m. mówi, ze nie wytrzyma ta płyta. Ktoś nam wtedy o tych "molach" powiedział więc m. do sklepu i prosi o... moskity:lol2::lol2::lol2: Nazwę do dziś pamiętam;)