Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mieszkanie pysiaczka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

No właśnie? Gdzie się wszyscy podziali?

Dorkota - moja Ala, dwa tygodnie po urodzeniu włożona w chustę usnęła od razu! Pamiętam, że kiedyś Zuzia pierwsze chustowanie zniosła tak sobie, ale przy kolejnych było już bardzo fajnie i w ogóle obydwie to uwielbiałyśmy. Ale mojej kuzynki córcia nie lubiła ewidentnie chusty i nie udało im się przeforsować :no: więc może to od dziecka zależy?

no jak ja się cieszę, że wróciłam na forum ...co wejdę na swoje ulubione wątki a tam podobne problemy do moich i radości też :) Pysiaczku:))) gratuluje ...ależ dużo straciłam przez ta moją nieobecność ...ale serdecznie gratuluje mega mega się cieszę :) wielkie buziaki dla was ode mnie i TYmona :)

a co do chustownia ..ja swojego Tymona chustowalam i chyba to bardzo lubił ..podkreślam lubił ...pierwszy raz włożyłam go jak miał 2,5 miesiąca , wtedy już był sztywniejszy . wcześniej jak próbowałam to się jakoś nie udawało ... Lubiłam też to chustowanie i było zdecydowanie przydatne np. w górach czy nad morzem , na lotnisku itd. jak Tymon skończył 8 miesięcy już zaczął się wyrywać i chyba przestałó to być dla niego atrakcyjne ...ale wiadomo wolał sam się jakoś poruszać .. .więc moje dwie czy nawet trzy chusty ( bo kupiłam i elastyczna i tkaną ) leżą grzecznie w szafie.

A co do diety i rozszerzania to uważam że trzeba mniej więcej trzymać się zaleceń tego co jest w schemacie żywienia ...i przy wprowadzaniu czegoś nowego maluszkowi wprowadzać jednoskładnikowo... obserwować i dopiero mieszać składniki i podawać ponownie.

• 2 weeks później...

Cześć dziewczyny :D

My się mało chustowaliśmy póki co, bo pogoda temu nie sprzyjała - upały! Ale raczej się Lence podobało w chuście :) Zamierzamy niedługo pojechać na kilka dni na wakacje to na pewno zabierzemy chustę i z pewnością wtedy z niej więcej pokorzystamy :yes:

U nas powoli do przodu. Choć czas wcale nie leci powoli ;) Wręcz zasuwa! :o Nie wiem kiedy to zleciało ale moje dziecko za 10dni kończy 3 miesiące :o Z każdym dniem jest już lepiej jeśli chodzi o brzuszek, ale np. w zeszły weekend to była jakaś masakra albo nam się to ze skokiem nałożyło i tak jakby cofnęliśmy się w czasie co nas nieźle wytrąciło z równowagi. Na szczęście ostatnie dni są już naprawdę duuuużo lepsze. Rośnie nam panna niesamowicie i na wadze też przybiera, no ale w końcu dziwne by było gdyby na mm nie przybierała :p

Śmieje się na głos, głuży i popiskuje, pakuje piąstki do buzi, ssie przedramię, czyta materiałową książeczkę. Mamy z niej czasem kupę śmiechu :yes:

Edytowane przez pysiaczek

O :wiggle:, trafiłam na zdjęcia :wiggle:.

Fajna ta Wasza Lenka i już nie taka mała :yes:.

Co do zmian, potwierdzam, u nas w sumie wszystko wskazywało na to, że Robert to czysty mąż, ale nie - ma moje oczy :D :yes:. Jestem dumna jak paw, bo spodziewaliśmy się szarych (i takie były, zanim przebiłam kanalik), a one nagle poszły w błękit, są duże i wyłupiaste (jak u mnie :lol2:), tylko ciągle trzeba paprochy z nich wyjmować (ja całe życie mam ten sam problem :rolleyes: :bash:, są wyjątkowo "czepliwe" :lol2:).

Dzięki za wszystkie komplementa ;)

No niestety póki co Mała Pysia to czysty tatuś :p Ale wierzę, że coś tam po mnie jeszcze będzie mieć :D

Bo na razie to tylko wszyscy żartują, że od pasa w dół jest po mnie :lol2:

I w ogóle przepraszam, że się mało udzielam, że się u Was nie udzielam ale jakoś ogarnąć się nie mogę i naprawdę na internet nie mam już tyle czasu co w ciąży :lol2: