Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mieszkanie pysiaczka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Aga lepiej się wstrzymaj z tymi jajkami, bo do poniedziałku to cała wytłaczanka będzie ;) Ale emotka boska :lol:

Fotela niestety nie ma :( Nie podoba mi się, że firma kurierska działa jak działa. Fotel wysłany w środę rano a będzie u mnie w poniedziałek po południu pewnie. To już poczta polska lepiej działa :rolleyes:

Jestem zła - dobrze, że na odreagowanie mam Ikeę ;)

senmon dzięki :)

pysiaczku ja bym już zareagowała.....to jakiś skandal jest. Po to płacisz za przesyłkę, zeby ją mić u siebie jak najszybciej. Do mojej mamy ostatnio wielka przesyłka ze Szczecina pod Karaków szła jeden dzień. Nie stresuj się ale powiedz im co myślisz ;)

A jak tam półeczka ? wisi już ?

Kasiu ale Aga już mi pisała, że ta firma od fotela nic nie zrobi, bo to już nie ich wina (no poza zeszłotygodniowym zaniedbaniem i nie wysłaniem fotela), a reklamację mogę sobie złożyć do kuriera. A ten sobie chyba niewiele z tego robi, skoro nadal tak postępuje. Zresztą nie pierwszy raz idzie coś do nas tą firmą i nigdy nie byliśmy w 100% zadowoleni. Ostatnio wkurzyli mnie i z innej firmy, bo za wysyłkę czegoś tam zażyczyli sobie 2x tyle niż miało być początkowo. Także miałabym więcej takich afer do rozkręcenia, ale to jakoś nie leży w mojej naturze i tak naprawdę wiem, że to już nic nie da i nie przyśpieszy (niestety :mad: )

Półeczka wisi i mam nadzieję, że w Ikei coś tam jeszcze dokupię żeby ją odpowiednio zastawić i wtedy pokażę :yes: Ale jest super i bardzo Ci za nią dziękuję :) Gdybym wiedziała, że będziemy jechać do Ikei to nie robiłabym tego całego zamieszania i Ciebie tym nie obarczała. No ale mąż wymyślił ten wyjazd przedwczoraj w sumie :D

nemi głównie jedziemy po szafę, bo nie mieścimy się w obecnych. A wiadomo, że w Ikei zawsze coś tam jeszcze się upoluje, więc dam znać po powrocie co kupiłam :yes:

Fotela niestety nie ma :( Nie podoba mi się, że firma kurierska działa jak działa. Fotel wysłany w środę rano a będzie u mnie w poniedziałek po południu pewnie. To już poczta polska lepiej działa :rolleyes:

Jestem zła - dobrze, że na odreagowanie mam Ikeę ;)

Ojejku strasznie przykro mi pysiaczku:hug:Ja z tą firmą wcześniej nie miałam do czynienia, ale teraz już przezornie pytam jak coś zamawiam, bo NIGDY więcej firmy K-EX:mad::mad: Reklamację można złożyć, ale ten co wysyła- on ma list przewozowy i całą resztę. Możesz spróbować coś załatwić z firmą do fotela:yes: Może dostałabyś zwrot kosztów przesyłki:)

pysiaczku Kochany! Nie wiem gdzie mieszkasz, ale miałam do czynienia z firmą kurierską K-EX (oddział Sosnowiec). Zamówiłam kwiatki na ogródek. Przed którymś długim weekendem. Patrzyłam na stronkę, bo dostałam linka do śledzenia przesyłki. Kurier ją zabrał a wieczorkiem pojawiła się informacja na stronie, że niedostarczona. http://emoty.blox.pl/resource/651.gif Ciekawe, bo całymi dniami siedzę w domu ze Staszkiem...

Skontaktowałam się z firmą gdzie kupowałam kwiatki, napisałam, że tego nie odbiorę, bo po długim weekendzie nie bedzie czego sadzić.

Po weekendzie przyjeżdża kurier... (rozmowa):

- dzień dobry

- niech się pan nawet nie fatyguje z tą przesyłką, bo nie przyjmę...

- ok!

- dlaczego przesyłka nie została dostarczona na czas?

- musiałbym zobaczyć datę nadania

- przesyłka została nadana (tu cytuję datę). Miał pan przyjechać w piątek. Jestem cały dzień w domu a na stronie pojawiła się informacja, że przesyłka jest niedoręczona.

- A dlaczego pani twierdzi, że ja tu w ogóle byłem?

- (dźwięk mojej opadającej szczęki)

- Ja tu nie byłem, nie miałem czasu

- (opadły piersi, bo szczęka cały czas na podłodze) panie, tam są żywe kwiatki, pan to powinien w pierwszej kolejności doweźć

- ja nie mam wglądu do paczek

- http://emoty.blox.pl/resource/504.gif ale są opisane

- nie są

Sprawdziłam... Opis paczki jest!

Po paru dniach kurier przyjeżdża z nową paczką...

- i co? Jest opis paczki

- no tym razem jest

- http://emoty.blox.pl/resource/blowup.gif

Jeeeeej u mnie też nieciekawe doświadczenia z tym K-EX! Zawsze psią karmę zamawiam przez allegro. Zauważyłam, że się kończy no to raz dwa klikam, płacę, dostaję potwierdzenie wysyłki, numer przewozowy - karma będzie dostarczona do 48 h. Sprawdziłam stan psiej żywności uznałam, że jest ok. Sprawdziłam stan wysyłki - powinna być dostarczona we czwartek. Siedziałam w domu jak głupia cały dzień czekając na paczuchę - kuriera brak, a na stronie widzę na stronie info, że przesyłka niedostarczona.

Dzwonię z awanturą (ja taka spokojna jak Wy nie jestem - jak coś idzie źle to niestety ciśnienie podnosi mi się za szybko) - pani na infolonii nie wie czy kurier był czy nie ale skoro nie dostarczono to znaczy, że był, a mnie nie było. Jaaaasne. Po kolejnych 10 telefonach zdobyłam nr do kuriera - dzwonie, a koleś "ale o co pani chodzi" "nie było dziś będzie jutro". W piątek nie przyjechał, przyszedł weekend - psu się karma skończyła, kupiłam następną w najbliższym zoologicznym (przepłaciłam chyba z 80 pln).

W poniedziałek siedzę sobie w biurze - telefon od kuriera:

[K] - paczkę mam dla pani

[Ja] - no to proszę wejść - mąż w domu to odbierze

[K] - to niech pani zejdzie bo ja pod blok nie podjadę; na stacji benzynowej czekam

[Ja] - gdzie?????? (najbliższa stacja benzynowa jakieś pół km od bloku, 2 paczki karmy - w sumie ze 30 kg)

[K] - no na stacji. to pani przyjdzie czy nie

[Ja] - nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!! przecież pan powinien to dostarczyć pod wskazany adres!!

[K] - no ale ja już nie będę nawracał. jak pani nie odbiera to ja to odnotuję i wracam na bazę

No i tyle. Paczki nie odebrałam.

A teraz jak widzę K-EX to nie zamawiam w ogóle. :)

Dziewczynki też mam złe doświadczenia z firmą K-Ex, ale nie miałam pojęcia zamawiając fotel, że tą będą go wysyłać. Teraz nic już na to nie poradzę, nerw mi też przeszedł po weekendzie i pozostaje mi tylko na przyszłość pilnować się, aby kolejne zakupy nie były wysyłane tą pseudo firmą ;)

A teraz zgadniejcie co? W sobotę o 12.30, stoję sobie między regałami w magazynie w Ikei a tu telefon! Od kuriera oczywiście! Że jest pod drzwiami i nikt nie otwiera! No pewnie, że nie otwiera jak jestem ponad 250km dalej :rolleyes: Mówię do niego, że dziś nas nie ma i nie będzie, że myślałam, że przyjedzie wczoraj (czyli w piątek), a on na to "no wie pani, ja dopiero dziś dostałem tą przesyłkę do doręczenia!". Ja mu na to, że śledziłam status na stronie i widziałam, że już wczoraj była w Szczecinie. Pyta się co robimy. No to mówię, że możemy się umówić w poniedziałek, no chyba, że może zawieźć ten fotel do innej dzielnicy (w sumie drugi koniec miasta). No i się zgodził wyobraźcie sobie. Nie wiem czy nie dlatego, że za pobraniem to było to może im wtedy bardziej zależy, bo trzy razy podkreślał ile pieniędzy to będzie. Całe szczęście mama była całą sobotę w domu i dysponowała gotówką to i fotel odebrała ;)

Z Ikei wrócilismy późno, więc już nie było mocy żeby jechać po ten fotel, a wczoraj zabraliśmy się za skręcanie mebli, więc też nie pojechaliśmy, ale dziś go odbierzemy i będą fotki :yes:

psosin półeczka z Ikei taka ribba na ramki :)

Kasiu zakupy udane, ale oczywiście na wieszaki zapomniałam nawet spojrzeć :bash: Tak to jest jak się ma coś nie na liście tej drukowanej tylko się potem ręcznie dopisze drobnym maczkiem!

Ogólnie to mamy szafę na czym nam najbardziej zależało :) I dwa krzesła do kuchni i stolik nocny hemnes (ale nie do sypialni :D tylko do przedpokoju). A reszta to duperelki :yes:

Dziś ciąg dalszy skręcania, bo wczoraj z racji niedzieli nie wypadało za bardzo młotkiem stukać ;)

Oj tak weekend choć mało relaksujący to udany :yes:

Ale jak mnie ręce bolą od tych paczek z Ikei :o Taka jedna obudowa szafy 56kg to i nie ma się co dziwić, że się czuję jak po siłowni :lol2:

Fotki będą wieczorem, ale niestety przy takim sztucznym świetle to nie wiem jaki to kolor wyjdzie ;)

Mleczajka lampka jest z TkMaxxa :)