Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mieszkanie pysiaczka


Recommended Posts

No drugi fotel by się przydał to fakt :lol2: Ale chyba za bardzo już by się z nim zagraciło, więc póki co się wstrzymamy ;)

 

Stolik z singera jest cały czas nie zrobiony - stoi bo stoi, ale kupy się nie trzyma (dosłownie bo blat jest nawet nie przykręcony :sick:). Coś się nie możemy za niego zabrać, dlatego wszelkie przedmioty na nim też są przypadkowe ;)

 

Mimo tego, że zdjęcia słabej jakości bo fotograf ze mnie marny w takich warunkach ;) dziękuję Wam, że coś tam dojrzałyście i skomentowałyście :D

 

edit: Aga Ty nie masz jakichś emotek? TY? :rotfl: :D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 2,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Eeee bo ja nadal uważam, patrząc na Wasze galerie, że u nas to nic specjalnego :p

A poza tym jeszcze rok temu to salon był pusty, stały w nim tylko 2 krzesła, stół z kuchni i tv na komodzie z sypialni ;)

Teraz też jest jeszcze nie skończony (czekam na powrót taty, który zawiesi nam kinkiety - może przed świętami się uda!), że o różnych niedoróbkach malarskich to już nawet nie wspomnę ;)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dobra u Anetki znalazłam przepis, po lekkiej modyfikacji tzn.zamianie tuńczyka na łososia myslę, że będzie ok :yes:

 

Wklejam zapożyczony przepis:

 

tagliatelle z tuńczykiem, w śmietanowym sosie, z cytrynowym pieprzem i pomidorkami suszonymi

 

Smak co najmniej zaskakujący i jeśli ktoś pomyśli - bleee, tuńczyk na ciepło - niech tylko spróbuje. Jeszcze nie spotkałam osoby, która by nie mlaskała przy tym daniu.

Mój mąż jak słyszy, że będzie "makaron z tuńczykiem" skręca się z niecierpliwości

Tajemnicą jest tu sok z cytryny, który wydobywa głęboki smak sosu.

 

Składniki:

2 puszki tuńczyka w oleju w kawałkach

kilka -6-8 suszonych pomidorków w zalewie (tych dobrych, bez octu)

duuużo czosnku (ja daję powiedzmy 6 ząbków)

śmietana słodka (najlepsza kremówka, używam 18% łaciatej)

sok z ok połówki cytryny

pieprz cytrynowy

sól

natka pietruszki (ja ubóstwiam, wrzucam dużooo pod koniec gotowania)

 

Wyrzucam na lekko rozgrzaną patelnię tuńczyka (można odlać trochę oleju, chociaż on i tak się za chwilę wchłonie), podsmażam 2-3 minuty, dodaję przeciśnięty przez praskę czosnek, pokrojone w paseczki pomidorki i razem to smażę ok 3-4 minuty. Zalewam śmietanką, jak zaczyna bulgotać dodaję sok z cytryny (lepiej po trochu i próbować by nie przesadzić), sól, pieprz, posiekaną natkę.

U mnie dodatkowo jest jeszcze posiekana papryczka chili, w dużej ilości, już na talerzu

Na zachętę (tu dodałam kaparki - opcjonalnie)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...