agawi74 29.12.2011 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2011 Aga roladę piekłam Nieskromnie mówiąc wyszła mi super jak na to, że robiłam ją pierwszy raz Niestety zapomniałam cyknąć zdjęcia po upieczeniu a przed zawiezieniem do rodziców no a potem nie było już czego fotografować I cała rodzina ją komplementowała także dzięki za tak dobry przepis bo zrobił furorę Nie ma za co pysiaczku i bardzo się ciesze, że Ci wyszła. Sama dawno jej nie robiłam i pewnie znajdzie się w karnawałowym menu;) Bardzo fajny macie rozkład mieszkanka:wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 30.12.2011 06:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 mugatko, Venusku, Aga dzięki Tak jak pisałam blok jest z płyty i nie wszystko jest fajne dzięki temu, no ale nie narzekam bo lepsze takie lokum niż żadne Te cienkie ścianki na projekcie są naprawdę cienkie - jak się w jednym pokoju wbija kołej na obrazek to można od razu wieszać też obrazek w drugim pokoju A ta zakreskowana kolubryna w przedpokoju to szafa z drzwiami przesuwnymi, która nam się jeszcze ostała. Chcielibyśmy kiedyś wymienić na Paxy albo coś innego w zabudowie, ale to trzeba kasę uzbierać Aga ja może też zrobię znów roladę bo robi się prosto a skoro tak wszystkim smakowała to pewnie i na sylwestra chętnie by zjedli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 30.12.2011 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 Świetne mieszkanko , ma potencjał a szafa może poczekać na swój koniec , nie zając . Uzbierasz i kupisz sobie nową . A jaką my mieliśmy łazienkę jak kupiliśmy mieszkanie , ło matko wanna, kibelek i umywalka były jakieś świńsko różowe , do tego dodaj łososiowe kafelki . Dziewczynki a ja przegapiłam tą roladę , gdzie jest przepis? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 30.12.2011 07:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 Kubełko przepis jest od Agi ale jej wątek dość szybko się rozrasta, więc trudniej będzie go tam znaleźć Ale ja sobie skopiowałam, więc podaję: Rolada biszkoptowa Agi Pysiaczku mogę Ci podać przepis na roladę biszkoptową Ciasto musi być cienkie, żeby dało się zwinąć- pieczone koniecznie na papierze:D Na biszkopt: - 4 jajka - 4 łyżki mąki - 3 płaskie łyżki cukru - 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia - kilka kropel aromatu waniliowego Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać cukier. Dalej miksując dodawać po jednym żółtku. Na końcu wmieszać delikatnie(!) mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Ciasto wylać na dużą blachę (tą z piekarnika) wyłożoną papierem do pieczenia. Wyrównać ciasto. Piec około 10-15 minut w temp. 170oC. Upieczony, gorący biszkopt przełożyć papierem do góry na lnianą ściereczkę. Usunąć papier, zwinąć ciasto ze ściereczką w rulon wzdłuż dłuższej krawędzi. Odstawić do całkowitego ostygnięcia. Następnie trzeba zrobić krem wg uznania- może to być bita śmietana lub świąteczne jabłka z cynamonem, rodzynkami i orzechami:) Wystudzony biszkopt odwinąć delikatnie ze ściereczki. Wyłożyć masę, wyrównać. Zwijać biszkopt w roladę lekko dociskając. Delikatnie owinąć roladę w ściereczkę i tak wstawić do lodówki na co najmniej 3 godziny. Podawać z lodówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 30.12.2011 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 O rany!!!!! Super układ i w ogóle duuuuże macie mieszkanie, Pysiaczku!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mada1412 30.12.2011 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 Pysiaczku, przyznam Ci się, że uwielbiam Twoją galerię Powtórzę się, że macie fantastyczne mieszkanko! Metrażu i rozkładu zazdroszczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_sw 30.12.2011 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 Pysiaczku świąteczne ozdoby super i idealnie dobrane dodatki cegła jednak robi niesamowity klimat.... szkoda, ze u siebie w salonie nie zrobiłam jej na jednej ścianie....może kiedyś Rozkład mieszkania idealny....w zestawieniu z moim to ideał nie wiem kto projektował nasze bloki ale miał człowiek fantazję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mada1412 30.12.2011 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 Pysiaczku, Kasiu - Wasze wnętrza udowadniają, że można mieszkać przepięknie, mimo blokowego metrażu i innych uniedogodnień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 30.12.2011 08:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 Ależ Wy miłe jesteście Dziękuję bo naprawdę super się czyta takie komentarze Mada od Ciebie takie słowa to dla mnie wielki zaszczyt, bo Twoje poddasze to jest ideał i cudo To fakt, że rozkład mieszkania mamy fajny. Teraz mieszkanie 4pokojowe miałoby o 20m więcej powierzchni ale ja i tak nie narzekam, bo wiem, że ludzie mają gorzej. Jestem zadowlona z tego co mam i właściwie codziennie coś tam w domu robię i przestawiam Kasiu fajnie, że podobają Ci się dekoracje. Troszkę od Ciebie ściągnęłam Świeczniki chyba dziś skończę Tak ja, bo mąż coś się zebrać nie mógł Jak będą to pokażę I mamy też już w końcu kinkieciki na ceglanej ścianie i nie wiszą już te okropne kable. Teraz ta cegiełka wieczorem to dopiero super wygląda Ale jestem skromna co Cyknę dziś fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mada1412 30.12.2011 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 Ależ Wy miłe jesteście Dziękuję bo naprawdę super się czyta takie komentarze Mada od Ciebie takie słowa to dla mnie wielki zaszczyt, bo Twoje poddasze to jest ideał i cudo No nie żartuj sobie:hug: Piszę jak jest:) Czekam na wieczorne fotki:popcorn: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 30.12.2011 20:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 Kinkieciki w końcu są I jeszcze jeden świąteczny akcent w kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mada1412 30.12.2011 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 No i pięknie:) Moje kinkieciki;) Uwielbam je:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 30.12.2011 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 Aaaaale boska latarnia!!! Skąd ona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 30.12.2011 21:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 Mada tak te kinkieciki są super I ta ich cena - nic się w takiej nie znajdzie żeby było równie ładne nemi latarenka jest w Niemiec z takiego sklepu typu mydło&powidło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaibartek 30.12.2011 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 Nie no pięknie!!!!!!!!!!!!! cudnie! i ta latarniaaaaaaaaaaaaaaa!!!! jestem zachwyconaaaaaaaaaaaaaa!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia_1982 30.12.2011 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 Pysiaczku... baaardzo przytulnie u Ciebie! Masz cudne mieszkanko,i najchętniej zasiadłabym sobie gdzieś w kąciku z dobrą kawką i tak się wgapiała i wgapiała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 30.12.2011 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 nemi latarenka jest w Niemiec z takiego sklepu typu mydło&powidło Chlip... Ja też taką chcę... :cry: A tak na poważnie to pięknie wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrówka75 31.12.2011 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2011 Niech Nowy Rok przyniesie zdrowie, radość, pomyślność i spełnienie wszystkich marzeń, a gdy już się one spełnią, niech dorzuci garść nowych, bo tylko one nadają życiu sens. ps. światło kinkietów nadało tej ścianie jeszcze więcej uroku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Czejena 31.12.2011 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2011 Pięknie,nastrojowo...,aż chciałoby się zasiąść w tym Waszym fotelu z lampką winka i powzdychać... Ps.Szczęśliwego Nowego Roku,dużo zdrówka i spełnienia wszystkich marzeń... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 31.12.2011 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2011 Niech w Nowym Roku świat będzie dla was pełen ciepła, radości, przyjaciół, a w waszym domu niech nigdy nie zabraknie miłości i zrozumienia:) http://img444.imageshack.us/img444/2566/39155237.jpg Beata z rodzinką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts