Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mieszkanie pysiaczka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Pysiaczku, a może taka komoda:

http://www.car-moebel.de/docs/artikelbilder/mainimgdetail_196922.jpg

Jest dość prosta, ale dzięki temu bardzo uniwersalna, stonowana i wygląda na "kameleona", tj. łatwo można zmienić jej charakter uchwytami lub choćby tym, co na niej postawisz. Szeroka na 75cm (wysoka na 74).

To jest produkt tej firmy, ale można zamawiać przez ich polskiego podwykonawcę, tommebel (cena: euro przeliczone na złotówki + 200zł za transport).

Jestem i w końcu znalazłam chwilkę by na forum wejść. Weekend (przedłużony ;)) spędziliśmy w Warszawie, a od wczoraj mam przeprowadzkę w pracy i jest masakra jednym słowem :)

editg witaj :yes: Skąd jesteś sąsiadko? :)

Aga dzięki za abażurek - spróbuję dziś nadrobić Twój wątek ;)

barbe cue szafeczka wygląda super, ale z tego co czytałam to polski podwykonawca nie najlepiej robi te meble tommebel :( Anetka tak pisała. Ale rozumiem, że to do czego podałaś mi linka to jest prawdziwy niemiecki tommebel? :)

yokasia mąż nie jest do pożyczenia :lol2: Niestety mój też czasem nie wie co gdzie w kuchni leży, albo i wie, ale odłożyć na miejsce to już mu ciężko ;) Ale za takie obiadki to ja mogę kuchnię sprzątać :yes: ;)

Z komodami będę coś modzić aczkolwiek jakoś mnie ostatnio wena opadła :o Chyba znikła razem z czasem ;)

barbe cue szafeczka wygląda super, ale z tego co czytałam to polski podwykonawca nie najlepiej robi te meble tommebel :( Anetka tak pisała. Ale rozumiem, że to do czego podałaś mi linka to jest prawdziwy niemiecki tommebel? :)

Widzę, że faktycznie Aneta zrobiła im mocną anty-reklamę ;) Wiesz, ja też bardzo usilnie szukałam wszelkich opinii o ich meblach. Okazuje się, że jest tak, jak ze wszystkim - są bardziej i mnie zadowoleni. Na tutejszym forum z grona niezadowolonych chyba najbardziej aktywna była Aneta - w paru miejscach pisała, że jest rozczarowana ich jakością. Nie wątpię, że mogła mieć takie odczucia. Ale też trafiłam na wypowiedź (i zdjęcia - jako dokumentację) dziewczyny, która bardzo ich chwaliła. Mnie się bardzo podobało to, co pokazała (chodziło o garderobę do przedpokoju, z ławką i wieszakiem). Weź pod uwagę również to, że w wyrażaniu opinii o produktach bardziej aktywni są zazwyczaj ci, którzy mają coś do zarzucenia. Normalne zjawisko psychologiczne - jak coś się podoba i działa jak trzeba, to przyjmujemy to za oczywiste, ale jak coś rozmija się z naszymi oczekiwaniami, to zazwyczaj wtedy punktujemy na forum publicznym te wady ;). Kontaktowałam się z nimi i napisałam o pojawiających się wątpliwościach co do jakości mebli - dostałam zapewnienie, że mogę być o to spokojna. Ja zamierzam zamówić od nich parę rzeczy. Jeśli chodzi o wykonawcę mebli, to nie ma czegoś takiego jak "polski tommebel" i "niemiecki (prawdziwy) tommebel". Część mebli z oferty Car-moebel robi dla nich polski podwykonawca - Tommebel i dostarcza do Niemiec. Nie jest tak, że ten sam wzór robią Polacy na rynek polski i Niemcy na rynek niemiecki, albo że towary robione na rynek niemiecki są lepsze. Nie jestem pewna, czy akurat tę komódkę robi Tommebel, czy jakiś inny podwykonawca, ale nawet jeśli nie, to Tommebel może ją sprowadzić z Niemiec - taką dostałam informację.

Edytowane przez barbe-cue

barbe cue bardzo Ci dziękuję za tą szeroką odpowiedź - co nieco rozjaśniło mi się w głowie i w takim razie chętnie przejrzę ofertę z linka który podałaś :yes:

Faktycznie jest tak jak piszesz - dopiero jak nam coś nie pasuje to chętnie robimy antyreklamę danego produktu ;)

editg skoro tamte okolice to rozumiem, że raczej mieszkanie niż dom urządzasz? :D

Aga oj było co nadrabiać jak zwykle zresztą ;)

Widzieliśmy niewiele bo było strasznie zimno i szybko goniło nas jak tylko za dużo poszwendać się chcieliśmy po mieście :D Musimy wrócić latem i nadrobić, ale wtedy chcemy już na pewno zaliczyć Kopernika :yes:

Tym razem wypad był raczej typowo zakupowy (udało się kupić nowe buty górskie dla męża - to najważniejsze!) i kawowy, że tak powiem :D Odwiedziliśmy oczywiście obowiązkowo naszą ulubioną Karmę, no a że na przeciwko otworzyli Charlottę to i tam wstąpiliśmy na śniadanie (akurat jakaś ekipa filmowa się rozkładała ;)). Z restauracji to byliśmy w jakiejś Szpilce czy Szpulce na Placu Trzech Krzyży i w Viennie Gesslerowej na Marszałkowskiej. I o ile ta pierwsza świetna, to po tej drugiej spodziewałam się czegoś o wiele lepszego, a tymczasem nawet kawa mi tam za bardzo nie podeszła :o

A z zakupów to zaliczyliśmy Arkadię (zobaczyłam sobie to cudo zwane Zara Home :wiggle: ), Złote (ale to z przymusu bo tak sama z siebie to raczej ich na zakupy nie wybieram z racji tłumów ;)), Marszałkowską z Tikejem, Zarą i Starbucksem i outlet w Piasecznie. A no i oczywiście Ikeę, Decathlon i Domotekę na Targówku :yes:

No to by było chyba w skrócie na tyle :D

OOo jestem pod wrażeniem pysiaczkuhttp://www.picgifs.com/smileys/smileys-and-emoticons/scare/smileys-scare-248682.gifhttp://www.picgifs.com/smileys/smileys-and-emoticons/scare/smileys-scare-248682.gifAż tyle oblecieliście? BRAWO!http://forum.barcis.pl/images/smilies/kuul.gif

A w Zarze coś kupiłaś do domku? Moim zdaniem jest trochę przereklamowana- jak byłam przed Świętami, to było tam kompletne dno-nawet poduszek do sypialni nie znalazłam:bash:

W sprawie jedzonka, to niestety tak to już jest, że te reklamowane są kiepskie.:bash: Karmę też lubimy:wiggle:

Nie no dziewczyny przecież to nie jest tak, że jak idę do Arkadii to wchodzę do każdego sklepu ;) Wchodzę tylko tam gdzie mnie coś interesuje, a w przypadku Warszawy głównie do tych sklepów, których u nas nie ma :) No i czasem do jakichś sieciówek typu H&M bo jednak większy wybór jest :rolleyes:

W Zara home nic nie wypatrzyłam, prawie już wzięłam cukierniczkę bo akurat nam brakowało, ale nie miała miejsca na łyżeczkę i jakoś zrezygnowałam za to wczoraj w Nanu Nana kupiłam idealną i to z porcelanową łyżeczką w komplecie za 8.90 :rotfl:

Także ten maraton to wcale nie aż taki maraton ;) a że naprawdę zimno było to nie dało się siedzieć na zewnątrz i spacerować, więc tylko sklepy i kawiarnie zostały :D

Z rzeczy do domu to kupiłam tylko w Ikei parę drobiazgów (ale już np. haczyków co chciałam do łazienki nie było :mad: ), a w Domotece podobało mi się trochę mebli i gadżetów no ale do torby by się nie zmieściły :no: :p

pysiaczku ja w sprawie zmywarki...

jestem właśnie na etapie wyboru sprzętów...brrrr....masakra....i właśnie studiuję info nt. zmywarek. Już jestem na finiszu i na placu boju zostały tylko Boshe. Z tego co pamiętam pisałaś w którymś wątku, że posiadasz BOSCH SMV 50E30EU i moje pytanie - jesteś z niej zadowolona? Domywa?

alana domywa bardzo dobrze. Ja myję na eco. Jedyne co mi się niezbyt podoba to to, że zmywarka nie dosusza do końca jak zostaje po myciu zamknięta na amen. Dopiero jak ją po jakiejś godzince od zakończenia programu otworzę to wszystko ładnie wysycha. Nie wiem czy to przypadłość tego akurat modelu czy w ogóle zmywarek?

Mi to akurat nie przeszkadza bo nigdy nie oprożniam zmywarki od razu po umyciu, tylko dopiero następnego dnia raczej :)