Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mieszkanie pysiaczka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

hehehehe aleś mnie rozśmieszyła yokasta tym zdjęciem :D

Ja mam wybrane po wielkich mękach 3 modele Boscha (SMV 50E10 EU, Bosch SMV 50E30 EU i SMV 50E90 EU) i każda z nich na zdjęciach wygląda tak jak Twoja :D A powiedz mi jak doszłaś do tego, ze to akurat ta skoro nie znasz modelu? ;)

Cmokas

Dziewczyny, a ona Wam nie dosusza wszystkich naczyń, czy tylko niektórych? Ja mam Boscha model SMV40M00EU/16 i u mnie wszystkie naczynia są suche, jedynie we wgłębieniach dna kubków pozostaje troszkę wody :eek:. Jak pozostawię do drugiego dnia, to jest ok, ale jak chcę tego samego dnia wyjąć naczynia, to muszę to powycierać i strasznie tego nie lubię :rolleyes:.

yokasia a skąd ja mogę wiedzieć, że Ty masz tą samą jak modelu nie znasz tylko zdjęcie posiadasz :D

Miałam właśnie powiedzieć, że patrząc na zdjęcie moja wygląda dokładnie tak samo :rotfl:

Czyli może to tak faktycznie jest, że ten model tak ma? :D

Z niedosuszaniem chodziło mi dokładnie o to samo, że na zagłębieniach kubków zostaje woda, no i np. takie pojemniki plastikowe jak noszę na jedzenie do pracy to zawsze na nich krople wody zostają. Ale może to dlatego, że to inna struktura niż talerzy :yes:

Aga przeprowadzka w firmie w zasadzie zakończona, choć jeszcze mały bałagan jest ;)

W domu póki co zastój - zima, więc tylko na kanapie pod kocykiem z kawką mam ochotę siedzieć :)

Ale w weekend byliśmy zobaczyć stary kredens babci i być może weźmiemy go do siebie - górna część czyli witrynka do kuchni, a dolna cześć (komoda) do salonu. Dużo zabawy z nim będzie, trzeba będzie pozbyć się starej farby, odświeżyć go, zmienić plecy i półki oraz szyby w witrynkach no i ostatecznie - pomalować jakoś. Także chyba dopiero na wiosnę się za to weźmiemy, ale cieszy mnie, że już chociaż plan jakiś jest :)

Kredens prezentuje się mniej więcej tak (zdjęcie zapożyczone z bloga):

http://4.bp.blogspot.com/_obcr4F0o3P4/TDdpU7frydI/AAAAAAAAAlo/W9XpFqP-xUY/s640/kredensik.jpg

Oczywiście ten tu jest już odnowiony, a nasz jest w troszkę gorszym stanie, ale ja na swoje lata nie jest zły :)

yokasia a skąd ja mogę wiedzieć, że Ty masz tą samą jak modelu nie znasz tylko zdjęcie posiadasz :D

Miałam właśnie powiedzieć, że patrząc na zdjęcie moja wygląda dokładnie tak samo :rotfl:

Czyli może to tak faktycznie jest, że ten model tak ma? :D

dobra jest nie? :) ale później sprawdziła i napisała, że ma 30-kę ;)

:lol2: mam 30-tke :)

alana wychodzi na to, że ja już niedowidzę czasami ;) Ale tak poza tym to nie było mnie wczoraj na necie to nie mogłam napisać, że to ta sama zmywarka nie :lol2:

nemi ten kredens jest też czymś pomalowany, ale mam nadzieję, że olejna to to nie jest, bo jakoś nie świeci się zbytnio ;)

Drop_Inn do efektów to jeszcze trochę trzeba będzie poczekać bo na razie za zimno żeby przewieźć kredens na miejsce renowacji :D

Chciałam tylko coś zdementować :p

Kredens będzie głównie mąż robić bo ma bardziej ruchomy niż ja czas pracy i więcej siły w rękach ;) Przynajmniej jeśli o samo zdzieranie chodzi. Do malowania to już i ja sie przyłożę :yes:

Aga chyba dużo naszych dziadków miało taki i podobne kredensy - takie czasy :) Mam tylko nadzieję, że ten nasz jak go już wytaszczymy z piwnicy nie okaże się w gorszym stanie niż wygląda :/ Jak się wszystko uda to będzie świetna pamiątka po dziadkach :yes:

lasche góra miałaby iść do kuchni na prawą ścianę z boazerią nad tą szafką co tam mam z szufladami :)

Aga chyba dużo naszych dziadków miało taki i podobne kredensy - takie czasy :) Mam tylko nadzieję, że ten nasz jak go już wytaszczymy z piwnicy nie okaże się w gorszym stanie niż wygląda :/ Jak się wszystko uda to będzie świetna pamiątka po dziadkach :yes:

Fajna, fajna pamiątka pysiaczku- wierzę, że ją pięknie odnowicie:rolleyes::rolleyes:

pysiaczku pragnę się przywitać w Twoich klimatycznych wnętrzach :) czuję w Tobie bratnią duszę gdyż -pysiaczek- to moje drugie imię :) 15 lat temu kolega powiedział do mnie -pysia- i tak pozostało do dzisiaj, a mąż nic tylko pysiaczek i pysiaczek :)

A wracając do wnętrz to zobaczyłam u Ciebie spełnienie moich marzeń, świetne uczucie :) Też będziemy mieć u siebie ściany ze starej cegły z elkamino, na razie mamy próbki, kinkieciki z Ikei, a dzięki Twojemu żyrandolowi spasowałam w poszukiwaniach Sieny i zamówiłam równie piękny zamiennik Fermini :)

kredens przywołał wspomnienia....

będę podglądać ;)

Monisia witaj :D

U mnie pysiaczek to typowo internetowa ksywka - "na żywo" nikt mnie tak nie nazywa ;)

Bardzo miłe to wszystko co napisałaś :oops: Za sieną też szalałam i szukałam jej wszędzie ale bezskutecznie. Jestem zadowlona z fermini - świetnie spełnia swoją rolę i jest w sam raz jeśli chodzi o styl :)

Póki co u nas leniwe przedwiośnie trwa, więc wnętrzarsko cisza ;) I choć niby nic się nie dzieje to na forum jakoś ostatnio czasu brak :o