Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mieszkanie pysiaczka

Recommended Posts

Pysiaczku czekam na metamorfozę ławy , ja też sie szykuje na odnawianie sekretarzyka zakupionego na pchlim targu. Doczytałam ,też że szykujesz się na metamorfozę sypialni i sie uśmiałam bo ja też swoją na biało będę malować ...także kochana wkrótce nie tylko salon będzie naszym wspólnym elementem :)

Dagunia no popatrz jaka to kobieta zmienną jest :D Ale teraz przynajmniej nikt mi nie powie, że tylko ja mam takie wymysły :lol2:

Tak myślałam, ze Ci się spodoba pysiaczku:lol2:

Bardzo :yes:

Dziś znów robię marchewkowe i może tym razem lukier mi się uda ;)

• Odpowiedzi 2,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

jak dobrze, że Dagunia dopytałaś, skąd ten przepis bo już wertowałam forum muratora we wszystkie strony.

a w tym tygodniu zrobiłam tiramisu i mi kompletnie nie wyszło... masa serowa wyszła bardzo rzadka... i nie zgęstniała w lodówce... wiec ciasto przypominało zupę z rozmokniętymi biszkoptami…

a na dzień kobiet upiekłam tarte z malinami… i została zjedzona w 5 minut… przez wygłodniałych kolegów z pracy ;) tak to jest jak się pracuje z głodomorkami :)

Witam sie u Ciebie pysiaczku,

wpadłam napisać, że listwy mardom montowane na kleju to porażka, u mnie odklejają sie od ściany, na dodatek wszyscy mówili mi żeby nie malować przed przyklejeniem, więc teraz czeka mnie męka pańska przy ich malowaniu...

ława zarąbista, zapytaj jeszcze męża jakiej grubości papier ścierny używał do szlifowania ławy?

no i zdjęcia właścicielki też chętnie zobaczę :lol:

vesila kurcze to mnie trochę zmartwiłaś :(

Listwy pomalujemy przed bo to już wyczytałam na forum całe szczęście ;) ale u nas w sumie tylko klejenie wchodzi w grę tak krzywe ściany mamy (blok z płyty).

Niestety do wybranego przez nas modelu listw nie nadają się te specjalne zamki, a nie wyobrażam sobie przywiercać tych listw i szpachlować potem tych wszystkich dziur :(

Lecę do Ciebie sprawdzić czy pokazałaś gdzieś te listwy? :)

A o papierze napiszę jak się dowiem :)

joasiah przed remontem tutaj też były drewniane listwy i one były przybite ale do podłogi ;) A teraz przy tych z tworzywa nie widzę tego o nie :no:

u nas w sumie tylko klejenie wchodzi w grę tak krzywe ściany mamy (blok z płyty).

pysiaczku, to tym bardziej nie nadają sie do klejenia, bo te listwy niby są takie lekko elastyczne, jak to plastik, ale chyba tylko beton dałby rade utrzymać je nagięte przy ścianie, u mnie też krzywe ściany i tam gdzie lekko wklęsła ściana była to już listwa z klejem od tej ściany odlazła i jest szpara... niektóre listwy od kleju wybrzuszyło miejscami od zewnątrz, będę na budowie może jutro to zrobie dokładnie foto z bliska tego badziewia i Ci podeślę, i chyba wybiorę sie do sklepu zareklamować ten montaż

ps.ten nick świetnie do Ciebie pasuje pysiaczku

Pewnie to dziwnie zabrzmi, ale ja nie przepadam za mascarpone :lol2:

No wiesz co pysiaczku http://forum.barcis.pl/images/smilies/foch.gifhttp://forum.barcis.pl/images/smilies/foch.gif:lol2:

Na zimno i ciepło też robię z innych serów, ale tiramisu do ból wg receptury włoskiej:yes::D